הי

miriti83

New member
הי

יש לי שאלה שעוברת במוחי כבר כמה זמן ורציתי לשאול לדעתכן(ם).
רווקות (היות האדם רווק, לאו דווקא נשים רווקות) ועודף משקל.
כיום אני בזוגיות ולא הייתי ב"שוק" כבר כמה שנים, אבל מזכרוני הכאוב, נושא עודף המשקל שלי (שאז היה קטן בהרבה) תמיד היה אישיו מבחינת הצד השני. מעולם לא ניסיתי להסתיר את עובדת היותי אשה גדולה, התמונות שהראיתי תמיד היו מייצגות ונאמנות למציאות, אבל איכשהו, עדיין הצלחתי "לאכזב" אנשים שראו אותי במציאות, דבר שכמובן- אכזב אותי בהתאמה ופגע בי מאוד.
רציתי לדעת האם אתן נתקלות בזה, מה אתן עושות עם זה ובכלליות, איך זה להיות רווק גדול מימדים בחברה של היום.
תודה

חיי הרווקות שלי...

בתור רווקה נצחית (לפחות בתחושה שלי) זה מתחיל להיות לי לא קל.
באופן אישי,אני לא ממש עושה משהו כדי לשנות את הסטטוס.
אבל בלי קשר לנושא הזוגיות, אני לא חושבת שתמיד תמונות משקפות. זה לא שאני מסתירה את המשקל שלי, להיפך, אני ממש רוצה שידעו שאני שמנה, אני לא רוצה שאף אחד יופתע אח"כ, פשוט בתמונות למשל אפשר לצאת ממה פוטגניים או להיפך ואז במציאות זה אחרת. אם כי לא שונה לחלוטין, לכן גם לא אמורות להיות הפתעות מוחלטות.

באופן כללי, אני מרגישה שיותר קשה להיות רווקה.
פשוט כי מעבר לצורך אישי לזוגיות שיש לכל אדם בשלב כזה או אחר בחייו, יש גם את ההיבט של "כלום סביבי בזוגיות" ו"עונת החתונות".
למען האמת, אני כבר לא ממש זוכרת מתי יצאתי לדייט או הכרתי מישהו חדש.
אני פשוט לא ב"שוק" ולא כי אני לא בזוגיות, פשוט מחוסר זמן ומקומות להכיר (רוב הזמן אני בלימודים, שם יש רוב נקבי מובהק) ואני לא מתעסקת עם אתרי היכרויות וכאלה. מה גם, אני לא חובבת את עולם הדייטינג.

מה שהכי מתסכל, זה לשמוע תגובות כביכול מופתעות מכך שאין לי בן זוג.
והכי מעצבן, זה שאחרי שמבינים שאין לי בן זוג, יש את אלה שנותנים דוגמא על איזו חברה שמנה שיש לה חבר שחולה לה על העכוז! נו, ו...? מה זה אמור להגיד עלי?

זוגיות היא פעמים רבות...

תכתיב חברתי, ולא דבר שבני אדם באמת רוצים בו. היה והכרת מישהי/מישהו שנחמד ויפה לך איתו, מה טוב, אך אם כבר בסטיגמות עסקינן, הרי שאין סטיגמה גדולה מזו הגורסת שאדם חייב להמצא בזוגיות כלשהי ובמידה ואין לו כזו, הרי שמשהו אינו תקין בו/בה. כפי שאני רואה זאת, לחפש בן/בת זוג בכוונה תחילה, לא משום שבמקרה כזה או אחר פגשת מישהו שהתאים לך להתחבר אליה או אליו, נובעת בעיקר מלחץ חברתי ו/או משפחתי ומדיעות קדומות.

באיזשהו מקום זה באמת תכתיב חברתי

וזה גם צורך חברתי של לא להיות לבד.
למזלי, אני יודעת מה סדר היום שלי (פחות או יותר) ומה התסביכים שלי- שכך זה דברים שמקשים על ניהול חיי זוגיות תקינים, לכן אני לא עסוקה בלחפש.
אני כן חוששת להכנס למעין שאננות או ויתור לעצמי בעתיד, שהרי לא כל חיי ארצה להשאר רווקה...

תחפשי בן זוג רק משום...

שאינך רוצה להישאר רווקה? זו בדיוק השגיאה לדעתי, בן או בת זוג לא צריך לחפש וזוגיות איננה מטרה שמסמנים ו-"יוצאים לציד". זו לדעתי גישה מאד לא נכונה.

כוונתך היא בדיוק כוונתי

שלא אחפש בן זוג רק כדי לא להיות רווקה, אחרת כבר מזמן הייתי בחיפוש.
יכול להיות שזה לא הובן מדברי.
רק לפני כשבוע אמרתי למישהו שאני לא מחפשת והוא אמר לי שזו טעות מצידי כי אחרת זה לא יבוא. אולי זו טעות אבל אני לא מאמינה שאני במצב קריטי שמצריך ממני לפנות זמן ויתר משאבים שאין לי כדי להשיג זוגיות רק כדי לא להיות בסטטוס רווקה.

kinsheshet

New member
אני...

שהכרתי בן זוגי באתר הכרויות , פרסמתי תמונות שלי בדגש על כך שכל גופי יראה בתמונה ולו מפני שלא רציתי שיהיו הפתעות..
עדיין קיימים מיני נחשים שנמשכים לגוף, בסופו של דבר גם למדתי לסנן-
וככה או ככה יש לי אישיות הרבה יותר גדולה מכל משקל שיא שאגיע אליו

אז מה את אומרת

אם מישהו הולך למסעדה, מעיין בתפריט, מזמין סלט תירס. מקבל את הסלט תירס, קורא למלצרית ומתחיל להתלונן על מדוע הוא לא קיבל סטייק, הסלט אשם, המלצרית לא בסדר והתפריט לא תקין?

miriti83

New member
זה ממש לא מה שאמרתי

אני יודעת שאני הייתי בסדר עם הבחור ההוא שהתלונן שהתמונות לא משקפות את המציאות, כי התמונות אכן שקפו את המציאות, צולמו שבועיים לפני שהוא ראה אותי וגם אמרתי לו מספר פעמים שאני בחורה גדולה. לא רק שלא הסתרתי את זה, עוד ווידאתי שהוא מבין את זה. מה לעשות שהוא בכל זאת רצה וציפה לסטייק?

מה שאני מתכוונת הוא

שהבעיה היא מהצד שלו, שהוא תקוע בלה לה לנד אחושקשוקי פנטזיה. אלא אם כן הדייט שלו יהיה עם פיית המשאלות....אני לא רואה פה הרבה פוטנציאל.

לא כיף..:)

מנסיוני, יש מעט בחורות שמנות שנושא הזוגיות הוא לא אישיו עבורן..
גם אם את ממש שלמה עם עצמך וממש מרוצה, את יודעת שתרצי או לא תרצי- את לא הטעם הרווח בשוק.. את לא מיינסטרים, את נישה. זה לא הופך אותך לפחות טובה, זה פשוט מקשה על התהליך..

אף פעם לא קרה לי שהצלחתי "לאכזב" במציאות וזה נבע מכמה סיבות- הראשונה היא שלא יצאתי לדייטים במשך מלא זמן
,
השנייה היא, כשהתחלתי כן לצאת לדייטים- היה לי מאד חשוב להבהיר בדיוק מה המצב. אני לא מבינה בחורות שמסתירות את משקלן.. אני תמיד מרגישה צורך להניח את כל הקלפים על השולחן ולהגיד, לא בהתרסה אלא באמת בקבלה והבנה- take it or leave it.
יצאתי עם מישהו שפנה אליי מהפורום, כלומר ברור לחלוטין מה הוא רוצה, במה הוא מעוניין וכמובן- איך אני נראית..
אבל עדיין, ביום לפני שנפגשנו דיברתי איתו ועשיתי מעין שיחת הבהרה של "אני יודעת שהכרת אותי בפורום של שמנות אבל רק שתדע שאני שמנה.."

(זה לא היה הניסוח המדויק כמובן, אבל זו הייתה הכוונה..)

גם הבחור האחרון איתו יצאתי - הכרתי אותו בפורום אחר בתפוז וכבר במסר הראשון ציינתי את זה בפניו.. וגם אחרי שהוא אמר שסבבה והוא אוהב את זה- עדיין שלחתי לו בערך 4 תמונות, רק להבנת המצב..
בסוף הוא לא התאכזב במציאות

אני עושה את אותו דבר גם לגבי העישון, אגב. יש אנשים שזה מאד מפריע להם אז אני תמיד מציינת מראש- אני מעשנת. קחו את זה בחשבון.

יש מספיק אכזבות בחיים, אם יש לנו את היכולת למזער אותן לפני שהן קורות- למה לא?..

נ.ב
בגלל זה, דרך אגב, אני די מתבאסת מהכרויות באינטרנט. אני יודעת שיש הרבה בחורות שמנות שמרגישות בנוח להתחיל הכרות באינטרנט מאחורי מסך אבל אצלי זה ממש לא ככה.
כשמישהו מתחיל איתי בחיים האמיתיים אני יודעת שאת המכשול הכי גדול כבר עברתי. אני מגיעה לדייט ראשון כבר רגועה ובכיף.. אני מעדיפה הכרויות כאלה טבעיות ונוחות, זה הרבה יותר נעים וקל לי.

kinsheshet

New member
אוגוסט..

את הרי הרבה יותר יפה במציאות בכל מקרה.. ואת יודעת את זה..
בכל מקרה , כמה נדוש שזה ישמע .. ואני באמת כל פעם מרגישה שאני מציירת את חיי יפים משהם -
בכל מקרה אנחנו נמשכים לאישיות...
כשפגשתי את הבחור שלי - אחרי שדיברנו שבוע בטלפון.. הגעתי אליו לדירה - גם אני הבהרתי .. והוא אז היה הרבה יותר רזה מעכשיו... (השמין מנחת) וכשראיתי אותו , הוא היה עם ראסטות לא מסודרות .. מגעילות כאלה (ואני אוהבת ראסטות..) , בגדים שיותר גדולים עליו וגורמים לו להראות כאילו הוא שוחה בתוכם, וגב מכופף - בכל הרצינות והוא יודע = לא הייתה שום סיבה שאחזור לדייט שני .. והיום שנתיים ו... אחרי אני מחכה שהוא יציע :)

לא הכל יפה , זה נכון ... באופן כללי - הפורום הזה מעניין אותי ונשארתי יותר ממה שתכננתי בגלל שהכל פחות או יותר לא פשוט - זה אומר שאני מצלמת פרויקט על בחורות מלאות ויפות, וכותבת סמינריון בנושא של דימוי גוף מלא בתרבות שלנו .. ולאט לאט לאט בלי שהרגשתי - פתאום אני מרגישה מאוד מאוד מכוערת, פתאום יש לי אובססיה מטורפת לאיך שאני נראית.. אז בכל מקרה אנחנו הרבה יותר מתמונות על קיר, בכל מקרה אנחנו חבילה מלאה בהמון בהמון דברים ,, מין הסתם שזו חבילה גדולה תרתי משמע - אבל יש מי שאוהב - זה טוב..
אגב אוגוסט - אני אוהבת אותך.. את יודעת :) חחח

SleeplessBeauty

New member
להיות רווקה...

מאיפה להתחיל בכלל?
אולי מזה שכבר כמה שנים לא היה לי בן זוג, או אפילו מישהו שיצאתי איתו יותר משלוש-ארבע פעמים.
בלי שום ספק, לאישה גדולה הרבה יותר קשה בעולם הזה. אני שומעת את כל הגברים מסביבי (גם ה"בוגרים" יותר) כל הזמן מדברים על הכוסית הזאת ועל הכוסית ההיא.
אם אני יוצאת עם חברה - גם אם היא תהיה מכוערת אבל רזה - תמיד יתחילו איתה יותר מאשר איתי.
אתרי הכרויות זה בכלל מכה. יש לי פרופיל באתר כזה, שמתי תמונות מייצגות ורשמתי שאני שמנה. אני מקבלת הודעה פעם ב-, וגם היא מכל מיני יצורים (כן, זה שאני שמנה לא אומר שאין לי סטנדרטים).
בכל מיני מקומות אחרים אם כבר מתחילים איתי זה במטרה אחת, והיא לא זוגיות.

בקיצור - ייאוש.

SleeplessBeauty

New member
גם אותי...

וזה שכל הזמן אומרים לי שזה לא המשקל אלא הגישה רק מעצבן אותי יותר.
וכל הסיפורים על הבנות השמנות שיש להן בן זוג והן מאושרות ממלאים אותי קנאה, אבל זה מה יש...

miriti83

New member
אם זה מנחם אותך

אני באמת מאמינה שלכל אחת יש מכסה. אני מכירה בנות מכוערות, מסריחות, מוזרות, בעלות אפס כישורים חברתיים וכל אלו מצאו בן זוג. אז מישהי שיש רק משקל עודף? תאמיני לי שהיא תמצא, גם אם זה יקח זמן.
אני אגיד לך למה אני חושבת שזה כן עניין של גישה (אל תתעצבני
).
אני במשקל הנוכחי שלי, לא מרגישה מושכת בכלל. לא ממש מתחילים איתי (אם כי, להגנתי יאמר שהמסלול הקבוע שאני עושה הוא בית- עבודה ולפעמים קניון, אז איפה בדיוק מישהו שאני לא מכירה יתחיל איתי?
). דיברתי על זה עם חברה שלי שסיפרה לי שיש לה חברה עם מבנה גוף ומשקל כמו שלי ומתחילים איתה כל הזמן. אז כנראה שזה באמת עניין של גישה. אני באה בגישה של "איכס, אני שמנה, למה שתרצו אותי?" והיא באה בגישה של "אני גדולה ומהממת, למה שלא תרצו אותי?" ובתגובה- איתה מתחילים כל הזמן.

למעלה