הי. שתי שאלות:

HardBall

New member
הי. שתי שאלות:

1. איזה מכון רישוי מומלץ לבדיקות ג'יפים לפני קניה באיזור המרכז. 2. מישהו מכיר/ יודע/ שמע על פראדו קצר שנת 2001/2002 למכירה. תודה!!!

big horn

New member
בדיקת רכב 4x4

מכון קומפיוטסט ביד אליהו ליד אצטדיון הכדורסל ממול ללמכון דינמומטר לטסטים. יש להם ציוד לבדיקת רכבים 4x4 כולל בדיקה בהנעה של כל ארבעת הגלגלים.

UV48

New member
כאחד שבדק שם ונכווה קשות...

כשקניתי את הג'יפ הקודם שלי (והייתי חדש ותמים בעניני המשומשים) בדקתי שם את הרכב ובוא נאמר שממש לא הייתי ממליץ. רק כדי לא להשמיץ סתם, למרות שמגיע להם, אומר כאן בשיא הזהירות שהמידע שהם כתבו והמידע שהם אמרו בע"פ היו ממש לא מסונכרנים. ואלו ואלו היו רחוקים מהאמת מרחק כמעט פלילי (שלא לומר פלילי ממש). כשהכרתי כבר את הג'יפ שקניתי (למוסכניק שלי זה לקח שתי דקות בהסתכלות הראשונה, אבל לי לקח זמן להפנים ולהאמין לדיאגנוזה שלו.**) כל מה שרציתי היה להיפתר ממנו ולשכוח מהנפילה הזו שעלתה לי בעשרות אלפי שקלים וזו כמעט הסיבה היחידה שלא תבעתי אותם. בייחוד תוודא שאין שום קשר בין ה"מוכר" למי מהמכון - אבל את זה קשה מאוד לבדוק, כמעט כמו שקשה להוכיח כי היה קיים קשר כזה. big horn, מצטער שהפעם אני חלוק איתך אבל מי שנכווה פעם אחת חייב לפחות להזהיר אחרים. ** מכה בשילדה שהם ציינו בדו"ח, לא היתה המכה הקלה בגשר שאותה הראה לי הבודק, אלא שבר של ממש בשילדה ש"הוחבא" במעט חול ובוץ אבל כל עין שאמורה להיות מקצועית, והצלבתי את זה עם שני מוסכניקים בלתי תלויים, מגלה בתוך שניות. הם כיסו את עצמם בציון הפגיעה בשילדה (ואכן כתבו מקום דוייק אבל לי הראו מכה זניחה במקום אחר בכלל) וטענו שהם "חייבים" לכתוב את זה בדו"ח אבל עיניי הרואות שאין זו מכה רצינית. זאת ועוד כמה בעיות רציניות ויקרות שטוייחו ו/או נכתבו בדו"ח כך והוסברו לי אחרת. למשל משאבת שמן להגה כח שהיתה דפוקה מהיסוד והיה צורך להחליפה מייד תוארה לי כ"סתם נזילה בצינור" הורדנו על זה כך וכך שקלים ומיד כשבאתי למוסך הקרוב (עוד טעות) להחליף את הצינור, המוסכניק שם אמר לי שזו בכלל לא הבעיה ושהנזילה מקורה במשאבה עצמה. התעקשתי, מעודד מדברי ה"בוחן", והחלפתי רק את הצינור וכעבור שבוע כבר הייתי שוב במוסך, הפעם שלי, ונאלצתי להחליף את המשאבה). עוד?? יש הרבה! חבל על הזמן של כולכם.

UV48

New member
Uתראו את הכתבה הזו../images/Emo70.gif אנ'לא מאמין!!

עוד אני כותב, ופתאום אני רואה בג'יפ טריפ את הכתבה הזו בדיוק על המכון שדפק אותי. וואי וואי וואי כואב לי הלב להזכר בזה שוב.

אפטרשוק

New member
לדעתי ממש לא כדאי ללכת למכון

הכי מומלץ ללכת למכונאי שאתה מכיר ומאמין בו ולתת לו להרים תאוטו על ליפט ולבדוק אותו טוב ולבדוק נפילות לחץ במנוע וזה הכי טוב והכי כדאי כל המכונים האלו סתם חארות גנביםורוב הבודקים שם לא מבינים כלום מהחיים שלהם .

אפטרשוק

New member
עכשיו רק קראתי את התגובה של UV48

והוא מחזק את דברי הכי טוב זה לקחת תאוטו למוסכניק שלך ומהניסיון שלי וגם שלו זה הכי טוב ואמין .

HardBall

New member
לא מכיר מוסכניק

בג'ימני שלי אני מטפל במוסך המורשה של סוזוקי(בגלל האחריות). את הפראדו קונה חבר שלי. הוא מצא למכירה פראדו קצר שנת 2002, "לא ראה שטח...", בנזין. איפה כדאי לבדוק אותו? ועוד שאלונת: איזה מהמנועים עדיף בפראדו הקצר, דיזל או בנזין? (אין בעיה של דלק, הרכב ירשם כרכב חברה).

miki69

New member
מכון איבחון מושלם ברעננה

היחיד בארץ עם מתקן לבדיקת הניע 4 גלגלים כל השאר זה חארטה הבחור גם גיפאי שמבין עניין שמו יוסי

אני לא חושב שאתה צודק

לדעתי מכון בדיקות טוב יכול לתת דיאגנוזה נכונה לגבי הרכב ,ואינני מדבר על גנבים למיניהם.

zepelin

New member
צודק, הם כותבים ים של תקלות כדי

לכסות את עצמם מתביעות מאוחר יותר. אני לקחתי את האוטו לבדיקה ב"מבדק" הרצליה, וגם למוסך שלי.הוא בדק ובכלל לא מצא כלום ממה שהם כתבו. סתם הלכו איזה 600 ומשהו ש"ח. לא נורא מס הכנסה משתתף בחצי.

ABashan

New member
אם יש לך מוסכניק קבוע...

שאצלו אתה עושה את התיקונים כדאי לקחת את הרכב אליו לבדיקה לפני המכון המוסכניק הקבוע שלך יודע שהוא יתקן את הרכב שתרכוש ולכן ישמור על האינטרס שלך וכך גם על האינטרס שלו (לשמר אותך כלקוח) בדיקה כזו מן הסתם תעשה בחינם ותחסוך לך את מאות ואלפי השקלים של בדיקת מספר רב של רכבים. ישנם בדיקות שמכון לא מחוייב לעשות והמוסכניק יעשה לך בלי הרבה בלאגן (שמן דבש, נוכחות שמן במים). השוק מוצף בסוחרים ואין לדעת מי אמין ומי "תחמין". טיולים בטוחים ומהנים. מצורפת תמונה מהאגמון בעמק החולה

למעלה