הי- שלום

e-magine

New member
את רואה למעלה מעל לשם הפורום

שלנו, שורה על רקע אפור? על זה כתוב בין היתר "קישורי הפורום" תלחצי על זה ושם תראי בין היתר קישור לעמוד הבית של e-magine/

soulbird

New member
אני שותקת! לא מעונינת להוסיף

על הפרופסור "הנכבד" חג שמח

e-magine

New member
אוףףףףףףףףףףףףף

מזה פחדתי, ברגע שאני מאפשר לשבח איזה פורום אחר, מייד בא מישהו ומבקר, זה ממש לא מתאים לאופי הפורום, אני באמת מצטער. סואלבירד אמנם נהגת באיפוק ועל כך אני מודה לך, אך אף פעם אי אפשר לדעת למה לצפות.

soulbird

New member
טוב what ever

באמת שהיתאמצתי ואני מתאפקת . נב אני לא ביקרתי בפורום ההוא אבל אני לא מעוניינת להמשיך בדיון ספציפי על האדם אלה על התופעה של הביריונטים . בואו נחזור לנושא?

soulbird

New member
טוב . במאמר

נאמר שהדרך לטפל ב"חוליגנטים" היא להיתעלם מהם . זה ידוע שהם מחפשים צומת לב ושזה לא ניתן להם הם נעלמים . עפ זה אני מסכימה . אבל הדבר שאני לא מסכימה איתו זה שהוא אומר שבעוד 20 שנה תהיה משטרת אינטרנט והגבלות בילתי רגילות _- לפי המאמר. עם זה אני לא מסכימה הרי כל היופי בנט זה אי הצנזורה והחופש עם זה ילקח אז זה פשוט לא יהיה אותו הדבר. אוקי אני מבינה שיש מיקרים או פורמים שצריכים יותר הגנה ביגלל הנושא שלהם והאנשים שם יותר רגישים . הדרך לעשות זאת היא דרך סיסמא . ז´א להגביל את ההתכתבות בסיסמא ושלא כל אחד יוכל לכתוב. אבל זה צריך להיות שמור למיקרים חריגים בודדים. הנט צריך להיות חופשית אם זה יעבד אז גם ילך כל היופי שברשת. פשוט חבל!

mמוש

New member
בידיוק עכשיו....

קראתי ממש עכשיו- עכשיו באיזה פורום, שמישהו עשה אאוטינג לאחד המשתתפים בפורום. לא הבנתי בדיוק איך הוא יודע מי הוא אבל דיברו בפורום הזה על זה שמישהו מהמשתתפים שלח הודעה עם קובץ מצורף ושבקובץ הוא השתיל סוס טרויאני שאיפשר לו לחדור למחשב האישי של כל מי שפתח את הקובץ הזה. בצורה הזו הדרך הייתה קלה להגיע לפרטים האישיים של המשתתף ולחשוף אותו. אז היום מטפלת בסיפורים מהסוג הזה משטרה רגילה. כתוב היה שם שהמשטרה החרימה לפושע ההוא את המחשב ומצאה שם את כל הקבצים שהוא גנב ממחשבים שאליהם הוא פרץ ושזה יגיע לבית משפט. אבל תחשבי בהגיון- מקרים כאלו הולכים ומתרבים ככל שיש יותר אנשים שגולשים אז אולי די הגיוני שתהייה מחלקה מיוחדת במשטרה או משטרה מיוחדת לפשעי מחשב. זו ספציפיקציה שלא כל שוטר תנועה מצוי יודע להתמודד איתה. ככה שזה לא כל כך לא הגיוני. צריך להתקל בדברים החמורים שנעשים ברשת כדי להבין שזה לא צחוק ודי קל לביצוע אצל מי שמבין במחשבים. בכל מקרה את לא מסכימה איתי שיש מקרים בהם עוברים את הגבול - ועד כמה בשם החופש צריך להבליג ולשתוק? זה לא כל כך שונה מבמציאות. גם בדמוקרטיה הכי פנאטית יש חוקים שאם עוברים עליהם נדרש טיפול משפטי.

e-magine

New member
לחדור למחשב של מישהו אחר

זאת עבירה על חוק המחשבים. אגב קראתי לא מזמן שבמדינת אילינוי, התקבל חוק הקובע כי ביצוע מעקב אחרי אדם דרך האינטרנט היא עבירה שדינה מאסר בפועל, אפילו אם זה המקרה הראשון. החוק עבר בבית המחוקקים של אותה מדינה ללא מתנגדים. נראה אם מדינות נוספות ילכו בעקבותיה.

שלום לכולכם,

עקבתי בדאגה אחר הדיון הזה.. שהלך והתפתח עד.. הנקודה האחרונה, המדאיגה ממש.. תגידו, Firwall כמו ZoneAlarm במקרה כזה?!

soulbird

New member
אכן יש כבר יחידת מחשבים

במשטרה .אבל לדעתי אסור לקחת את החופש מהאינטרנט. אם זה כן יקרה אז כל היתרון ברשת יעלם וזה יהיה חבל. יש לטפל בכל מיקה לגופו אבל עדיין להישאר ברוח חופש הרשת.

e-magine

New member
סולבירד, מי לדעתך צריך לטפל

ואיך? אגב המשטרה לא ממש מתלהבת, למרות שיש לה את הכלים. עוד משהו מההיבט המשפטי: כמו שאמר שופט אנגלי דגול: "החופש שלי מסתיים איפה מתחיל קצה אפו של שכני". אגב עיקרון זה נשאב ממקורותינו, מהכלל "אל תעשה לחברך מה ששנוא עליך". האנגלים תרגמו את המילה חבר ורע ל neighbour/ עד כאן הצלילה למקורות נמשפט ועכשיו לגוף העניין: חופש האינטרנט לא כולל את החופש לפגוע באחרים, הוא לא כולל את החופש לחדור לפרטיותו של האחר, לגלות עליו פרטים שהוא לא פירסם בעצמו, לפגוע בשמו הטוב, לפגוע בזכויות היוצרים שלו. ככה שחופש האינטרנט הוא סלוגאן יפה אבל לחופש הזה יש מגבלות בכל חברה דמוקראטית, שכן החרויות האחרות לא פחות חשובות.

soulbird

New member
אני אומרת שצריך לטפל בכל עיניין

לגופו ועדיין להשאיר את חופש הנט. יש להעניש את הפוגע לא להעניש את החברה כולה. אפשר ללכת לספק האינטרנט של אותו פוגע .אפשר לעשות רשימה שחורה של אברייני רשת ולהפיץ אותם בין הספקים. יש בארץ מחלקת מחשבים שמטפלים בעברייני רשת ומוצאים אנשים במצוקה (כתבו על זה לא פעם בעיתונות). אבל אני בעד לשמור על חופש הרשת .כמובן בלי לפגוע באחר.

mמוש

New member
גם אני מכירה את החוק שכתבת עליו

קראתי עליו במאמר של צ. קריגר- משפטן ישראלי שנמצא כרגע בארצות הברית. בכל אופן -אימג´ין אני שותפה לדעתך שצריך שיהיו חוקים מתפתחים ביחס לנושא האינטרנט לפריצות למחשב אישי לאאוטינג ולמעקבים ברשת והטרדות. אני מבינה שיש חשיבה משפטית וחוקים מתפתחים בנושא - וטוב שיש. זה לא צריך להפריע לחופש באינטרנט - מותר לכתוב בעילום שם וכמה שרוצים ומה שרוצים- אבל יש גבול דק שעובר בין חופש ביטוי לחופש פגיעה באנשים אחרים. זה נושא מרתק וחדש, ולא צריך ללכת נגדו.צריך להפעיל שיקול דעת.ולחוקק חוקים. זה ימנע הרבה בעיות. ובסך הכל בהשראה ישירה אפשר להעביר חוקים מהמציאות לוירטואליה, זה לא כל כך שונה. ואגב:סוג הפשעים ברשת אינו נדיר כמו שנדמה וחושבים הנאיבים, והרבה פעמים הוא נעשה מתוך צחוקים משחק יענו שהאנונימיות מאפשרת ובלי חשיבה רצינית של הביריונט - מה הוא עושה ולמה זה גורם. יש גם קושי אולי לראות מה זה עושה לזולת מכיוון שהוא אנונימי גם כן. ותמיד קל יותר לפגוע באננונימי לעומת פגיעה באדם קרוב.

למעלה