הי- שלום

mמוש

New member
לא קשור להתמכרות דווקא אבל בהחלט

קשור לאינטרנט. רציתי לדבר איתכם על נושא ששמתי לב אליו בתקופה האחרונה. בפורומים. נוצר בתהליך קבוצתי מבנה יצוק ונחמד של קבוצה של אנשים שמשוחחים ביניהם על נושא שמשותף לכולם. אחר כך פתאום נכנסת איזו רוח רעה, בדרך כלל של מישהו זר, מטרידן מציק, מחרחר ריב יש יותר מקורטוב של רוע לב בהצקות שלו שמבריחות את חברי הפורום או את חלקם. והופס... הכל מתפרק. מכירים את זה? אני באופן אישי באבל על שני פורומים מקסימים שהתפרקו בגל הרוע של החודש האחרון, ומשלשום אני צופה בפליאה בהתהליך קורה בפורום שלישי. מישהו מכיר את התופעה? איך מתמודדים איתה? איך מרגישים איתה? (אי יודעת איך אני מרגישה) בואו לדבר איתי על זה. בבקשה.

e-magine

New member
כן מכיר את זה

נושא מצער, קוראים לזה הוליגנט או בריון -רשת. יש אל זה מאמר מעניין אך אני נמנע מלהביא אותו, כי באותו מאמר גם מסבירים איך להרוס פורום ואת התורה הזאת אני לא מוכן להפיץ. כמובן שהרבה יותר קל להרוס מאשר לבנות, לעקור מאשר לגדל ולטפח ויש אנשים שנהנים מזה. אני יודע שיש מנהלים שמנסים להתמודד עם זה ימיום ולילה לילה במשך חדשים. מה שאני יודע שאם דבר כזה קורא, אל למנהל לעמוד בידיים שלובות וכל מי שהפורום חשוב לו, חייב לעזור למנהל, בשמירה במחיקות ובכל מה שצריך.

mמוש

New member
איך הורסים- הבנתי. לא צריכה מאמר על

זה. אם כי זה בהחלט מסקרן. הטכניקות אני מתכוונת אבל זה לא עיקר השאלה שלי ולא לזה התכוונתי. אני מנסה לדבר על נושא אחר: על ההרגשה הרעה שיש לחברי הפורום כשזה קורה. תראה היחסים הוירטואלים שנרקמים הם הרבה פעמים מאוד עמוקים וחמים ועיקרם בוירטואליה. יש את האיזון הדק הזה בין חברי הקבוצה כשכולם מדברים ביחד והרגשת החמימות שנוצרת כמעט כמו משפחה כשכל אחד יודע מה מקומו וביאזה שפה הוא מדבר והאחרים. וכשמנהל הפורום הוא אידיוט, ובעצם בלי להבין תורם להרס. מה עושים אז? באחד הפורומים שאני מדברת עליהם הוא עשה זיהוי לא נכון וגם כשאנחנו כקבוצה ניסינו להלחם בתופעה הוא לא רק שלא עזר אלא חיבל - עד להרס הסופיץ זו הרגשה קשה של חוסר אונים. שנהרס מקום דיבור עם אנשים מקסימים ועל נושא משותף לכולם, והייתה דינמיקה והיה כף וסתם מישהו ברשעות הרס, ולא שיצא לו משהו מזה שהוא הרס.

e-magine

New member
mמוש, אין ספק שלגלישה בפורומים

יש אימפקט על המצב הרגשי של הגולש. אני מניח שיש כאלה שלוקחים את הדברים האלה בקלילות ואומרים, זה רק טינטרנט, וכאלה עם נטייה לפיתוח יחסי אנוש וירטואליים, שיקחו את זה אחרת. כאן בפורום הובעו במהלך הזמן דעות לכאן ולכאן, יש כאלה שאמרו שכל היחסים הוירטואליים הם זיוף והעמדת פנים ויש כאלה שאמרו שזה הדבר הכי אוטנטי שיש, שרק כאן מורידים מסכות ונהיים הכי אמיתיים שאפשר. אני חושב שאין אמת מוחלטת ושיש סיטואציות שונות וגוונים שונים. כעיקרון, בוודאי שאפשר להפגע ממה שאת מתארת. זה אכן מצער. לפעמים ניתן למצוא את הדרך להציל את הפורום, אם את אומרת שיש שם קבוצת גולשים טובה ומאוחדת, בוודאי שאפשר לעשות את זה. ניסיוני לימד אותי שבמקום שיש שני גולשים, יש לפחות שתי דעות, ככה שיתכן גם שיש גולשים שלא סבורים כמוך. אם בפורטל יש הנהלת פורומים טובה, ניתן לפתור את הבעיה. קטונתי מלתת עיצות בתחום הזה, אם כי כמובן יש לי דעות משלי. אגב קראת את ההודעה של פטרוזיליה, בטאד - ליינס?

יניב1

New member
נכון, פורום טוב תמיד אפשר להרוס

גם אם המנהל יחסום את אותו הורס - אם החבר´ה שמשתתפים בפורום לא מספיק מגובשים, הכל יירד לטימיון. ככה שהכל תלוי באנשים, וכמובן במנהל הפורום. אם הוא לא מראה מספיק נוכחות ולא יודע לכוון - אז חבל"ז...

mמוש

New member
תודה אימג´ין

לא כל כך הבנתי את הרלוונטיות של ההודעה הזו דווקא לנושא שמעסיק אותי, אם יתחשק לך להסביר לי בהמשך אשמח. בכל אופן היה מאוד מעניין לקרוא את השרשור שמתחתיה ואת ההתיחסות של חברי הפורום הזה לנושא. אני אשמח לשמוע עוד תגובות ועוד נסיון של אחרים אם נתקלו בתופעה של הרס מזדון של פורומים ועל איך שהרגישו חברי הפורום שנשארו יתומים והומלסים.

e-magine

New member
יש לך את מאדאם שהיא פליטת פורומים

ידועה. לי אישית קרא לפני כמההשנים שנכנסתי לאיזה פורום, את יודעת איך זה בהתחלה, לא כל כך מקבלים אותך, התחלתי לכתוב כל יום, עדיין לא הייתי מכור לאינטרנט, אבל הייתי מוכרח להיכנס. אז מישהו התחיל לעשות בלגן, כל יום קללות והשתלחויות, אווטינג של מישהי אותה שכנע להיפגש איתו, ממש גועל נפש. יום אחד החלטתי שאני קם והולך וכך עשיתי. אחרי כמה חדשים רק רציתי להסתכל ולראות מה קורה, וראיתי שהפורום נסגר. אגב הגולש ההוא ממשיך לעשות את מה שהוא עשה שם, רק במקומות אחרים.

יניב1

New member
troublemakers לא נעלמים לעולם

יעיפו אותם ממקום אחד הם ינחתו במקום אחר, אין מה לעשות. פשוט המנהלים צריכים לעקוב אחריהם, לעשות יד אחת ולמנוע מהם. אני הייתי מציע שכל מנהל שמעיף מישהו טורדני מאוד יתריע עליו למנהלי הפורומים האחרים (בפורום המנהלים). הקטע הוא שהם יבואו עם שם אחר, אבל עד כמה שאני יודע יש דרך לעקוף גם את זה, לא?

תיקון אימגין, פורום אחד לא פורומים

רק פורום אחד שהקבוצה הקבועה התפרקה ממנו זמנית עד שנחליט מה לעשות, ויש לי הרגשה שהזמן יסחוף את הכל ולא נחזור יותר ואני פשוט באבל ממושך על הפירוק ובהרגשה שדבר גדול יפה ועמוק אבד לי אולי לעולם וזה סוג דבר וסוג קבוצה וסוג נושא וסוג חיבור שאין לו תחליף!!!!! הפירוק קרה בעקבות מישהו שהרס בזדוניות את המרקם , לא בינינו בינינו המירקם נשאר עמוק ומושלם, בין חברי הקבוצה אבל הוא, על ידי מחיקה זדונית ומכוונת ושיטתית ועל ידי תגובות זדוניות, גרם לבריחתנו והסתתרות זמנית שלנו בינינו דרך אימיילים שזה לא זה בכלל אני מקווה שאחרי החגים יהיו לי בשורות טובות אחרת יהיה לי קשה מאד מאד

mמוש

New member
מאדאם אני מאחלת לפורום שלך החלמה

מהירה ועכשיו זה כמעט אחרי החגים. אם הקבוצה מדברת בקול אחד, אני מאמינה שזה ניתן לפתרון. בריונט הוא לא אלוהים- את יודעת אפילו אם הוא חושב שהוא כזה

soulbird

New member
שזה גם חוליגרנט

huliganet היה על זה כתבה באיזה מקומון איזורי . היתרון בנט הוא גם החיסרון שלו וזה שהנת הוא מדיום חופשי אגב emagine היגבתי לך בשירשור על פסיכוטראפיה באינטרנט חג שמח

mמוש

New member
האם יש לך עדיין את הכתבה?

יש אפשרות שתסרוק אותה ותעביר אותה לפה?או כל חומר כתוב נוסף בנושא - אני אודה מאוד. ושתדעו שאני מסרבת להאמין שאין פתרון ותרופה לביריונטיות (זה אגב מושג ששמעתי עליו בפעם הראשונה מפרופ´ עזי ברק) אני מאמינה שיש פתרונות טכניים רק שצריך קודם ליצור את התשובות המשפטיות על מנת שאפשר יהייה להשתמש בפתרונות הטכניים.

soulbird

New member
הכתבה אכן ממנו

רק שלא רציתי להזכיר את שמו אני לא חושבת שיש פיטרון פשוט למחוק אותם אם הם מפריעים אן להיתעלם מהם. אנטרנט הוא מדיום חופשי ואני מקווה שישאר כך

mמוש

New member
סליחה שדיברתי אליך בלשון זכר

הניקים לפעמים מבלבלים. בקשר לכתבה היא לא מוכרת לי האם יש לך איזה רמז איפה אוכל להשיג אותה. בקשר לעזי ברק: איש יקר שכל מי שנתקל בו ברשת באקדמיה ובמציאות - מלא כבוד והערכה אליו - אני חושבת. אין רע בלהזכיר את שמו. היה לו פורום מפואר ביואל הישן.

e-magine

New member
נכון, לכן גם עשיתי לינק

מעמוד הבית שלי לאתר שלו. אתם מוזמנים לראות. רק חבל לי שמתוך שני הקורסים שיש להם שם אתרי משנה, אחד חסום לקהל הרחב והגישה היא רק לסטודנטים שלו.

mמוש

New member
מג´יק איש- ואיך מגיעים לאתר הבית?

אולי תעשה לי לינק ללינק לעזי ברק? או שתסביר לאט וברור. תודה- אתה ממש על הכיפק!

למעלה