הי שלום

חנהפ

Active member
הי שלום

תפרתי חצאית חלקים,כזו שבקצה החלק מתרחב מאוד,מה שיוצר לי בעיה עם המכפלת,מה אני עושה עם השפיצים שנוצרו?? למישו תובנות??

לא אמורים להיווצר שפיצים. לפי הציור יש שם

קו עגול ארוך. שימי לב שמפגש התפרים למטה אמור להיות ב90 מעלות. בכל מקרה עיבוד המכפלת שהייתי עושה לחצאית כזאת הוא אוברלוק וקיפול של חצי סנטימטר, או תך כלה. מה שמזכיר לי, וזה חשוב: הסכינים של האוברלוק הביתית שלי נשחקו עכשיו כשעבדתי על צעיף עם שוליים של ששה מטרים. טכנאי אורח שנכנס באמצע אמר מיד - עשית תך כלה? מתברר שהסכינים של הביתיות לא עומדים יפה בעומס, ועדיף לעשות את התך הזה לאט. לא לרוץ איתו.

חנהפ

Active member
הציור מראה איך זה נראה מבחוץ...

כשכל חלק מקבל הרחבה ניכרת בקצהו החיבור התפר נגמר במעין שפיץ.. אני לא אוהבת לסיים חצאית במכונה,מעדיפה להדביק את המכפלת.

שש שבע

New member
זה כי כשעשית את ההרחבה לא סימת את הפינה ב-90

מעלות. 90 ו90 יתנו לך 180 קרי קו ישר

חנהפ

Active member
ואם אני אתפור כל תפר

כך שב-2 הס"מ האחרונים אני "אשבור" את הקו ב-90 מעלות אני לא יוצרת מעין פינה??

לא שוברים ב90 מעלות, אלא מיישרים

תסתכלי בציור שהבאת, בתחתית החצאית. התפרים שם נפגשים ב90 מעלות ויוצרים קו ישר, כמו שכתבתי כבר אתמול. אם יש שפיצים, יישרי אותם.

חנהפ

Active member
../images/Emo51.gif אכן בשבירה של התפר

מתקבל קו מכפלת "נורמלי"

חנהפ

Active member
אבל,אבל

עכשיו אחרי שסיימתי את המכפלת וגיהצתי ההרחבה נכנסת פנימה,כאילו קפל פנימי,למה זה??

חנהפ

Active member
כן בוודאי,אבל חשבתי

שאולי בגלל שההרחבה היא דרסטית ולא מדורגת כמות הבד שנותרה בתפר משפיעה על הנפילה של ההרחבה? אולי כדאי לגזור ולהשאיר בתפר רק כ-1-1.5 ס"מ?

לא יודע להגיד לך בודאות אם זו הסיבה,

אבל ייתכן מאוד שכן. 2.5 ס"מ זה הרבה. ע"פ בורדה תוספת תפר רגילה היא 1.5 ס"מ. למכפלות בד"כ שלושה ס"מ ומעלה תלוי בדגם.

למכפלת עגולה - לא יותר מ1 ס"מ. נסה לקפל

ומיד תבין למה. לא תמיד הנסיון להבין בראש ולדמיין מוביל אותנו קדימה. יש דברים שצריך לראות בשטח, ואז ההבנה מהירה מאד.

lirola

New member
אמרת לי בדיוק בזמן! תודה.

טוב זה כל כך ברור שאני בחודשיים הקרובים קונה תעשייתית. נמאס כבר מהצעצועים האלה.

למעלה