הי, שאלה

• פותח הנושא kley
  • פורסם בתאריך

kley

New member
הי, שאלה

אני שותה המון אלכוהול, אבל אני לא מבינה כלום- יין אדום/לבן קוקטיילים וכו' איך אני מתודעת לכל העולם הזה? מה טוב ומה לא וכו'...

amircn1

New member
הגעת למקום הנכון...

איך מתחילים ?! קודם כל קוראים כתבות אח"כ את חוזרת ומספרת לנו מה את אוהבת לשתות, איזה קוקטיילים בדיוק... ומתחילים לאט לאט להכנס לעניינים אגב, קורס ברמנים זאת גם אפשרות, אבל היא דיי יקרה ואינטנסיבית(טונות של מידע בזמן קצר), את כל הידע את יכולה ללמוד לבד בקצב שלך, אם יש לך זמן וקצת כוח רצון... ואם יש לך שאלות ספציפיות את מוזמנת לשאול אמיר

ישנם כמה דרכים...

מי שבאמת אוהב אלכוהול ואולי חושב להתעסק בזה, קורס ברמנים יכול להיות סיפתח טוב, משם אפשר להתקדם הלאה. דרך יציאה לפאבים יחד עם חבר/חברה/חברים עם ידע או כאלה שעברו קורס ברמנים והזמין בכל פעם משהו אחר, סגנון אחר של משקאות בהדרכה/המלצות של החברים עם הידע/ניסיון. ככה תוך הדוודאות לתהליכי ייצור, מותגים שונים אפשר לפתח טעם אישי, הנאה אמיתית מאלכוהול. הרוב לצערי, שותים סתם, קטע חברתי, הטעם לא כל כך משנה להם, הם גם ככה לא מבדילים למשל בין בירה לבירה, הכי כיף לשתות מותג מוכר הלא "מכביד על חוש הטעם".

amircn1

New member
קודם היא צריכה להכיר דברים

ולשמוע עליהם חוות דעת, סיפורים מעניינים וכו' לפני שהיא מזמינה ובודקת בעצמה...

Angel of Chaos

New member
בתור התחלה

לקרוא כאן :) ברצינות, למדתי הרבה מאוד מהפורום הזה. ויש כאן גם הרבה מאמרים, וים קישורים. אם את רוצה מידע תיאורתי אז לא חסר אתרים נוספים על אלכוהול ברשת, מה שחשוב זה להבדיל בין מידע טפל לאמיתי (בעיה קשה באינטרנט). ועוד עיצה קטנה, אלכוהול זה תחום עצום, אז תמקדי את עצמך כל פעם לנושא ספציפי, אי אפשר ללמוד על הכל בבת אחת :) אם עוזבים את התיאוריה ועוברים לאופן אישי יותר, אז לאלכוהול מתודעים בפאבים בדר"כ.

kley

New member
העניין הוא שבפורום יש יותר מבינים..

באתרים באינטרנט יש יותר מסחריות וטפל, או שלא מצאתי את הנכונים וביציאות עם חברים, אפשר רק לטעום זה לא כ"כ עוזר לי...

amircn1

New member
אז...

תשלבי את הכל !! "רומא לא נבנתה ביום אחד" למידה זה תהליך שלוקח זמן ותמיד אפשר ללמוד עוד דברים חדשים

Angel of Chaos

New member
אני מקווה שלא יהרגו אותי

אבל אני אתן לך כתובת, לאינדקס של הבלוג של siete, יש שם דיי הרבה חומר שהיא כתבה מלימוד עצמי, ועשתה עבודה דיי טובה. כולל בסיס להתחלה וכלמני.....

kley

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo39.gifאו.קיי קראתי עד עכשיו

כתבות... אני מפגינה בורות גמורה אבל זה מאוד מעניין אותי בייחוד לאחר שגיליתי שאני יודעת לשתות ונהנת מזה. ויש לי שאלה לגבי יינות: מה ההבדל בין האדום ללבן? (חוץ מהעינב עצמו כמובן) למה בנות מעדיפות לבן? ורוב אניני הטעם אדום? ובין חצי יבש ויבש?

Some Devil

New member
הממממ....

בנות מעדיפות לבן כי הוא יותר נעים לחיך, נראה לי... ההבדל ביניהם? יום ולילה. יש כל כך הרבה כתבות בנושא, אני לא מביןגדול ביינות, אז אני אשאיר את זה לאחרים. אבל יבש וחצי יבש, זה עניין של מתיקות. ככל שיין יותר יבש, הוא פחות מתוק.

אני יכול לעזור רק בעיניינים של:

בירות לסוגיהם וויסקי, סקוטי בייחוד. ביין לצערי אני מבין מעט מאד, לא יצא לטעום מספיק בשביל לגבש טעם בעניין. בכל מקרה עניין היובש ביינות הוא רמת המתיקות. יין יבש הוא יין ללא מתיקות או מתיקות מאד, מאד עדינה וחלשה, אבל מצד שני יש לו טעמים אחרים השונים מיין ליין, אם הזמן לומדים להבחין בהם ולזהות אותם.

benedictine

New member
זה לא מדוייק שסוג הענבים

הוא שעושה את ההבדל. גם יין לבן מפיקים מענבים בצבע אדום. ההבדל הוא בתהליך היצור: יין לבן מכינים מהתססת מיץ הענבים. ביין אדום מתסיסים את המיץ יחד עם הקליפות - הקליפות הן אלו שנותנות את הצבע האדום וכמו כן טעם וארומה עשירים יותר. יין חצי יבש הוא יין שתסיסתו קצרה ולכן עדיין נשאר סוכר. ליין יבש תסיסה ארוכה, כל הסוכר שבו התפרק ונשארנו עם משקה ללא מתיקות כלל. רוב אניני הטעם מעדיפים משקה עם טעמים עשירים ועם תהליך עיבוד ארוך שמפיק מהענבים את המירב שניתן. לגבי הבדלי טעם בין גברים ונשים - הנושא קשור יותר לפורום פסיכולוגיה מאשר לפורום אלכוהול. ראשית, לא ניתן לעשות הכללות ולאמר שגברים מעדיפים יין אדום ונשים יין לבן. שנית, גם אם מבחינה סטטיסטית יש אמת בטענה - הדבר קשור אולי לקודים תרבותיים, להרגלי חשיפה לטעם מגיל צעיר וכו'. לסיום, את מוזמנת לקרוא את העמוד הבא: http://www.fresh.co.il/dcforum/Gourmet/1483.html

למעלה