הי ! שאלה

babygirl 10

New member
הי ! שאלה

תודה רבה על ההתייחסות המהירה ועוד שאלה לאור הדינמיקה של הקטנה שלי אז ככה... הקטנה המדהימה בת שלושה שבועות וחצי יונקת הנקה מלאה כל שלוש שעות בערך מאד ערנית כל היום ובלילה ישנה קצת יותר טוב כבר שלושה ימים היא יונקת באופן שונה משהייתה רגילה היא מתחילה לינוק צד אחד ואחרי 10-12 דקות מסיימת נרדמת וכדי להעיר אותה אני מחליפה טיטול ועוברת לצד השני אולם היא יונקת ממש מעט בערך 5 דקות (קודם היתה יונקת משני הצדדים 15 דקות בערך) היא לא נראית רעבה ועדיין אני מחליפה לה 6-8 טיטולים עם קקי ו4-5 עם פיפי ביממה מה פשר השינוי? יכול להיות שבגלל זה היא ישנה פחות טוב במשך היום? היא ממש עירנית בין ההנקות ואני ממש מותשת! מה עושים? האם כדאי להתחיל לתת בקבוק עם חלב שאוב בלילות כדי שאבא יעזור לי או לחכות עד גיל ששה שבועות תודה על ההתייחסות אני כל כך מותשת....

מינימי2

New member
../images/Emo24.gifההתשה מוכרת

ואכן, התקופה הראשונה לאחר הלידה היא מתישה הן רגשית הן פיזית (גם בלי קשר להנקה). על תוספת בקבוק כדאי מאוד לוותר כיון ששילובו עלול לגרום לקשיים בהנקה (הזרימה ממנו מהירה יותר, הטכניקה של האכילה שונה מיניקה ואלה עלולים לגרום לכך שהתינוק יעדיף לאכול מהבקבוק ויתחיל לדחות את השד או יינק פחות ביעילות). בכל אופן, גם אם תחליטי לנסות בקבוק בכל זאת אז עדיף לא לפני גיל 6 שבועות. את שואלת מה פשר השינוי בדפוס ההנקה... ביתך גדלה מעט, ייתכן שהיא יונקת ביתר יעילות ולכן זקוקה לפחות זמן כדי לקבל את כל החלב לו היא זקוקה. הערנות שלה בין ההנקות לא מצביעה על רעב. תינוק רעב הוא תינוק לא רגוע, בוכה, ומבקש ציצי שוב ושוב. אני מבינה שזה לא המצב אצלכם. טבעי שיש שוני בין תינוק לתינוק, יש כאלה הישנים פרקי זמן ארוכים ויש כאלה שקצרים (גם הגדולה שלי הייתה ישנה בקושי, ואני ניחמתי את עצמי שככה יש לה הרבה זמן ללמוד ולקלוט את הסביבה
) השתדלי בנתיים לנוח בכל הזדמנות, בקשי עזרה מחברות/בני משפחה שישגיחו עליה לעיתים כך שתוכלי לתפוס שעה של שינה... ותחזיקי מעמד, זה ילך ויעשה קל יותר

למעלה