הי, שאלה על אירלנד

bulllli

New member
הי, שאלה על אירלנד

האם מגורים עם דרכון צ'כי מאפשרים לעבוד ללא הגבלה? אני בודק אופציה לעבודה ורצה להכין את עצמי לכל תסריט אפשרי. תודה

egozi13

New member
אוי איזה סרטים עם הדרכון הצ'כי

חמותי נולדה בצ'כיה. הוציאה אזרחות ודרכון. אח של אשתי הוציא גם לפני שנתיים. הביא כל מה שצריך, תרגם, סידר ואירגן. אשתי רצתה גם להוציא. התקשרתי ואמרו שעל בסיס החומר של האם והאח אפשרי לעשות את זה, רק להביא תרגום של ת. לידה ות. נישואין. שמחים וטובי לב באנו לשגרירות עם זה, ופתאום רוצים לראות שוב את כל המסמכים המקוריים שנמסרו על ידי האם והאח לפני כמה שנים, למרות שהם כבר ראו את זה, וכל הצילומים שהם עשו מהמקור נמצאים אצלם. אוף איתם. לשאלתך - צ'כיה באיחוד אז לכאורה לא אמורה להיות בעיה - האין זאת?

bulllli

New member
אני גם חושב אבל מי יודע

כן יש להם קטע של ביורוקרטיה אבל באופן יחסי הם מאוד חביבים שם.

Fitzwilliam

New member
דרכון צ'כי באירלנד

לא צריכה להיות בעיה כפי שידוע לי מחברה שלנו שהיא בעלת דרכון צ'כי ועובדת פה בדבלין. רק לבעלי דרכון בולגרי ורומני יש בעיה..כמובן שתלוי במקצוע ובעבודה שאת המתכנן לעבוד בה בהצלחה...ואם אתה עובר לאי שלנו צור קשר דרך המסרים ונשמח לשמור על קשר ולסייע

bulllli

New member
בשמחה!

תודה על המידע ואם יש לך כמה טיפים כלליים לפני מעבר מברלין לדבלין אני אשמח לשמוע. חשוב לציין שבמידה ואעבור תמתין לי כבר דירה מרוהטת שאותה אחלוק עם חבר טוב ועבודה. אבל אני סקרן לגבי העיר. האם היא דומה לת"א או לפראג או לברלין או לפאריז או ללונדון ?

bulllli

New member
../images/Emo6.gifחשבתי כך גם.

טוב אולי תהיה לי הזדמנות לבוא לטעום את החומוס המפורסם שלך.

egozi13

New member
היינו רק יומיים שלושה בדאבלין

ישנו ב guesthouse באזור שנראה לנו פשוט מ-א-מ-ם זה היה ברח' Iona Park, באזור Drumcondra האזור נראה כמו כפר לונדוני, רק הרבה יותר נקי. בכלל יצאנו עם חוויה מאוד חיובית מדאבלין, שגם שאר השבוע בו טיילנו לנו בדרום אירלנד (והיה נהדר) לא הצליח להפיג. בהצלחה עם זה.

Fitzwilliam

New member
דאבלין ...

טרם הייתי בברלין בפריז ובפראג ביקרתי וכידוע לך יש הבדל בין ביקור תיירותי למגורים קבועים ...ממש לא לונדון ולא ת"א למרות שאזורים מסויימים בשתי הערים האחרונות דומים לאזורים בדאבלין מסויימים בדאבלין..לא האזורים הטובים ..!. עיר שבהחלט נעים להתגורר בה השאלה כמובן היכן?

jonbaum

New member
מבחינת מראה חיצוני

דבלין מאוד דומה לאנגליה - מבחינת סוג הבניינים, עיצוב של בתים וכו'. אבל היא עיר הרבה יותר קטנה וקומפקטית מלונדון. קשה לי להשוות אותה לערים גדולות אחרות באנגליה כי לא הייתי באף עיר גדולה באנגליה חוץ מלונדון. בקשר לשאלה השניה, עם דרכון צ'כי אתה יכול לגור ולעבוד חופשי באירלנד (כמו שבערך חצי צ'כיה עושה).

jonbaum

New member
לגבי דבלין

הדבר הכי חשוב כשאתה מחפש מקום לגור הוא המיקום. כמו שאומרים האירים (וגם האנגלים) יש רק שלושה קריטריונים חשובים בחיפוש בית: Location, Location, Location ההבדל הוא שמים וארץ - היצע החנויות, סוגי תחבורה (התחבורה כאן לא מפותחת כמו בברלין, וזה בלשון המעטה), והכי חשוב, הרמה התרבותית של האנשים. זה נשמע כמו סנוביזם, אבל זאת המציאות. באופן כללי, אני ממליץ על הצד הדרומי של הנהר (זה שבמרכז העיר). יש אמנם יוצאים מן הכלל, אבל השכונות הנעימות ברובן בצד הדרומי. אם תגיד לי איפה הדירה הזו שאתה מדבר עליה, אוכל להגיד לך אם זה מקום סימפטי או לא.

jonbaum

New member
זה איזור בסדר גמור

גם קרוב לעיר, גם המון דירות חדשות, ונוח להגיע לחשמלית. יש רק איזור אחד, מקום בשם Dolphin's Barn שהוא לא רחוק משם והוא לא מי יודע מה, אבל ממילא לא יהיה לך מה לחפש שם. תכין את עצמך רק שלא מסודר באירלנד כמו בגרמניה (בלשון המעטה). אני מציע שתקפוץ לביקור לראות אם המקום נראה לך. יש טיסות מאוד מאוד זולות מברלין לדבלין, בזכות Ryanair

bulllli

New member
מאיזו בחינה לא מסודר ונח?

אני כמובן אגיע לרחרח למשך שבוע.

jonbaum

New member
המיקום של הדירה ההיא

הוא דווקא מאוד מסודר ונוח. החשמלית הזו עובדת יופי, 10 נסיעה לעיר מקסימום. מאוד סיווילייזד. באופן כללי, אילתור הוא שם המשחק באירלנד. אל תצפה שהכל ידפוק כמו שעון שווייצרי. ומדובר בהכל - תחבורה (למעט הרכבות הבינעירוניות שמשום מה מהנסיון שלי מדייקות), עבודה, הכל. אם תצטרך שירות של איזה מישהו (שרברב וכו') אל תעיז להזמין מישהו בלי המלצה חמה של שכן או חבר. אחרת יש סיכוי גבוה שתיפול על אידיוט מושלם שאין לו שום מושג מה הוא עושה. הכל עובד כאן באילתור, והתרבות היא של "יהיה בסדר" או "It'll be grand" בתרגום לאירית. יש כאלה שזה מתאים להם, ויש כאלה שלא. לי זה לא התאים בהתחלה (במיוחד אחרי כל כך הרבה שנים ביפן), אבל בסוף התרגלתי. מה שכן, אחרי התכנון המדוקדק של כל דבר בגרמניה, הגמישות של האנשים כאן יכולה להיות דווקא מרעננת.

bulllli

New member
תשמע אתה קלעת למטרה!

בדיוק רבתי עם חברה כי העזתי לבטל פגישה מתוכננת למחר ופגעתי לה בלוח הזמנים הצפוף. אני מתגעגע קצת לאווירת ה"יהיה בסדר" אבל לא בישראל אלא בנוף אירופאי. האווירה שתארתה נשמעת לא רעה והצלחת לדייק ולהבין בדיוק מה אני רוצה לדעת. רואים שיש לך חוש אבהי
אני גר כרגע בברלין וכאן ממש לא הכל פועל כמו שעון שוויצרי. אבל גרמנים הם גרמנים והאופי הקפדן וחסר המעוף יכול בהחלט להקשות לעיתים. אחרי שלוש שנים של קליטת שפה נוספת וחוויות בתרבות חדשה, אני מרגיש שיהיה זה נכון לגוון. לגבי הדירה וכל השאר, כמובן הכל נעשה בתיאום עם חברים וחלילה לא אפיל את עצמי לתהום דבלינאית.

jonbaum

New member
ארכיטקטורה טיפוסית של דבלין

שיהיה לך מושג. כמו שאמרתי, דומה מאוד לאנגליה. אלה בניינים מאמצע המאה ה-18

bulllli

New member
ועוד שאלה ברשותכם לגבי תקשורת

חבילה של טלפון אינטרנט וטלויזיה יש בחברת CHORUS. אבל כמובן שבשכונה שלנו הם יכולים להתקין רק אינטרנט וכבלים בלי טלפון. EIRCOM החוליגנים רוצים 65 יורו על קו טלפון הכולל שיחות באירופה. נשמע לי גם קצת גבוה. יש המלצה אולי לחברה נוספת שתציע חבילה הכוללת את שלושת הדברים יחדיו? בנוסף, מסתבר שבדירה כבר יש חיבור ל CABLE TELEVISION, השאלה אם זה מספיק? תודה רבה!

jonbaum

New member
תתרחק מאיירקום כמו מאש

חברה פשוט על הפנים - יקרנים, "שירות" נוראי, בזיון. הקו בבית שלי בכלל לא מתאים לברודבנד, אבל אתה חושב שאיירקום מוכנים לעשות משהו בנדון? הם פשוט אמרו לי כך: "we don't guarantee broadband" כלומר fuck off בשפה קצת יותר מנומסת. אני מקבל ברודבנד אלחוטי דרך אנטנה שהתקינו לי על הגג. החברה נקראית Irish Broadband, אבל אני לא בטוח אם הם מוכנים להתקין קוים בדירות כי נדמה לי שהם הסתבכו עם יותר מדי בעלבתים. שמעתי לאחרונה של-Smart Telecom יש חבילות לא רעות של ברודבנד, עד 15 מגה. בשביל שיחות בינלאומיות כדאי להשתמש בחברה בשם 13434. שיחות לארץ למשל עולות סנט אחד לדקה, שיחות לבריטניה בחינם. שיחות בתוך אירלנד אני עושה דרך חברה בשם Newtel. שיחות חופשי תמורת 8 או 9 יורו בחודש. טלויזיה - יכול להיות שהכבלים מספיקים. לי יש SKY, אבל צריך צלחת בשביל זה. שוב, יכול להיות שבדירה יש אי אילו הגבלות בנושא.

למעלה