הי- רקע למתעניינים

noaaaa

New member
הי- רקע למתעניינים

אהלן אני שואלת בשביל בעלי- הוא מתעניין בנושא ולכן קניתי לו את הספר של האוניברסיטה המשודרת (מדרווין ועד הDNA של דן גראור ) הוא קרא עד הסוף אך אמר שזה כתוב בצורה יבשה כמעט ללא דוגמאות ובנוסף הוא לא עונה על שאלה אחת: אני מקווה שאני זוכרת אותה נכון: לפי האבולוציה ישנה הדרגתיות עד ליצירת איבר מורכב, כלומר בהתחלה נגיד היינו עם 3 אצבעות עד שעכשיו אנחנו עם חמש אצבעות בכל יד שמאפשר לנו אחיזה מושלמת. מה קורה עם איברים מורכבים כמו עין שכל המרכיבים שלה (קרנית, עדשה, וכו') לא שווים כשהם בנפרד אלא רק משמעותיים כשהם מורכבים ביחד? האם העין נוצרה ככה ישר מורכבת? טוב, אני מקווה שהבנתם אותי, אם יש לכם תשובה אני אשמח להעביר לו הלאה וחוצמיזה אני רוצה לקנות לו מתנה ספר טוב שמהווה רקע למתחילים אבל כתוב בצורה מעניינת- יש משהו באוניברסיטה הפתוחה? יש לכם רשימת ספרים מומלצת בעברית? תודה רבה וחג שמח.

T r i v i n

New member
הקטע אם העיניים כבר מתחיל להימאס...

אבל בכל מקרה, בטבע יש הרבה דוגמאות לעיניים הרבה פחות "משוכללות" משלנו. מה שמראה שהעין לא חייבת להיות כל כך מורכבת כדי לפעול ולהועיל לבעל החיים. למשל העין של החילזון יודעת להבדיל רק בין אור וחושך. וכך כנראה כל עניין העיניים התחיל. וסליחה על הכותרת, את לא אשמה שבאים לפה בריאתנים כל שני וחמישי וכל הזמן חוזרים על אותן שטויות.

בנוגע לעיניים -

אם אני לא טועה, דארווין ענה בעצמו על הבעיה הזו במוצא המינים (אני לא סגור על זה). סתם לידע כללי - לתולעים שטוחות יש בסה"כ שני קולטני אור שמסוגלים להבדיל בין אור לחושך, ולחלזונות ים יש עין חסרת עדשה שמסוגלת, בקושי, להבחין בצורות באופן מטושטש. אז כנראה שכן היו שלבי ביניים להתפתחות העיניים. בנוגע לספרים - השען העיוור/הטיפוס על ההר הבלתי סביר/הגן האנוכי, כל הספרים הללו הם של ריצ'ארד דוקינס וכולם מסבירים בצורה טובה את האבולוציה (את השני לא קראתי. למתחילים "השען העיוור" הוא המומלץ ביותר). כמו כן יש את הספר החדש יחסית, "כמעט כמו לוויתן", שאמור להיות הסיכום העדכני והמפורט ביותר של האבולוציה, כפי שמכירים אותה כיום, ולדעתי למחבר קוראים משהו ג'ונס (סטיב?). גם לגולד יש כמה ספרים טובים, לפי מה ששמעתי, ואפשר פשוט לקרוא את המקור - מוצא המינים של דארווין (כמובן, היות והספר נכתב במאה ה-19, אפילו לפני גילוי הד.נ.א, תאור האבולוציה לא מדויק לחלוטין מכמה בחינות).

אמנון כ

New member
יש את "כמעט כמו לוויתן"

ספר מעולה ומסביר בצורה מעניינת ומפורטת את נושא התפתחות העין, אבל אני מזהיר - זהו ספר ארוך מאוד (מעל ל-600 עמודים, אז לא חייבים לקרוא אותו מההתחלה ועד הסוף ברצף, למרות שזו חוויה מומלצת ביותר! תמצאי עוד מידע לגביו ברשימת הספרים המומלצים שפרסמתי לאחרונה.

התשובה די פשוטה.

לא מספיק ששלבי הביניים מועילים- כל אחד משלבי הביניים מיוצג על ידי אורגניזם שחי היום! רוצה מערכת כימית לאיסוף אור, אבל בלי פונקציה התנהגותית? יש! חיידקים פוטוסינטטיים המשתמשים בבקטרורודופסין לצורך פוטוסינטזה. רוצה תגובה התנהגותית בלי עיניים? יש! אצל נבוביים. רוצה עיניים פשוטות ביותר, רק כתמים בלי עדשה ובלי רשתית? יש! תולעים שטוחות. רוצה עיניים עם רשתית אך בלי עדשה? יש! נאוטילוס. מה עוד אפשר לבקש ואין?

noaaaa

New member
וואו תודה!!!

לא ידעתי ששאלתי משהו שחוזר על עצמו ומשעמם כבר את הקבועים. תודה לכל העונים, לא הבנתי חלק ממה שכתבתם אבל כאמור, לא אני זאת שאמורה להבין...
אני אלך לחנות ספרים לחפש את אחד הספרים שהמלצתם פה- שוב תודה

למעלה