הי. רציתי להתייעץ אתכן..

הי. רציתי להתייעץ אתכן..

החלטתי לעבור מפורום "הורים לתינוקות" לכאן, מאחר ולא להאמין אבל הבובה שלי בת שנתים ושבעה חודשים... פעוטה! בעלי רצה, עוד לפני שהתחתנו ארבעה ילדים, ומהר. אני רציתי מאד הריון מיד לאחר החתונה, אם כי לא ראיתי את עצמי יולדת יותר משלוש פעמים.... בכל מקרה חודש לאחר החתונה נכנסתי לשמחתנו להריון והבובה שלנו נולדה כחודש לפני יום הנישואין הראשון שלנו. הילדה הייתה קשה וממושכת מאד מאד. בהרבה מובנים, אני מרגישה ש"עוד לא חזרתי לעצמי" - פיזית ואולי גם קצת נפשית. מי שזוכר הודעות שלי פה ושם - אני מודה, אני אם לחוצה, יש שיאמרו אפילו היסטרית. לאחרונה, החל להתגנב גם לליבי החשק לעוד בייבי, כפי שבעלי רוצה כבר מזמן (לא לוחץ עליי כמובן). אבל - אני פוחדת מלהיכנס לתשעה חודשים של חרדות לעובר/ית בנוסף לדאגות לבת שלי. אני בת 35 וחצי, כבר לא ילדה ואני רוצה שבתי תקבל אח או אחות... אבל פוחדת. מה אתן אומרות? תודה

מה לגבי לשוחח עם איש מקצוע?

נשמע שאת סוחבת איתך מטען כבד ואולי מספר פגישות עם איש מקצוע יאפשרו לך לפתוח את הכל, לעבד את הדברים ולהגיע למקום של שלווה.

../images/Emo45.gifמסכימה

אפשר עם דולה, אפשר עם פסיכולוג, אפשר לעבוד על כך בדמיון מודרך

דיינו

New member
הי, זה נשמע כאילו את רוצה ילד שני

וזה זמן טוב גןם מבחינת הגיל של הבת שלך וגם מבחינת הגיל שלך (במיוחד אם את חושבת שתרצי שלושה ילדים). זה נשמע כאילו מה שעוצר אותך כרגע זה "רק" החרדות שלך מההריון ולידה. קשה לייעץ בדבר כזה בלי לדעת מה קרה בלידה הראשונה ומה מצבך הבריאותי כיום. אבל אם רופא מאשר את זה ואין מניעה פיסית, נראה לי שלא כדאי לדחות ההריון בגלל החרדות - בעיקר בגלל שאם הן לא נעלמו עד עכשיו, הן לא ייעלמו מעליהן, ונשמע שאת באמת רוצה עוד ילדים. אבל זה לא אומר שאת צריכה לבלות תשעה חודשים בחרדות! יש מסגרות שאת יכולה להעזר בהן: קבוצות של הכנה ללידה, של יוגה במלך ההריון, להיתמך פה בפורום
, או ללכת לפסיכולוג - תלוי בעוצמת החרדות שלך , ובמה עומד מאחרויהן. אם זה עוזר, אני יכולה לספר לך שגם אני קצת חששתי מהלידה השנייה , אחרי שהראשונה נגמרה בוואקום; אבל השנייה הלכה חלק לחלוטין. אני חושבת שבדרך כלל לדה שנייה קלה יותר.

אדי30

New member
תגיד,

פתחת את כל זה לבעלך? ישבתם ודיברתם על זה ביחד? איפה הוא בכל הסיפור הזה? תמיכה נפשית? עזרה פיזית בבית ועם הילדה? הרי ההחלטה להיות בהריון היא לא רק שלך....

למעלה