הי קולט

הי קולט

בוא תראה דו"ש גדול מסתדר עם "קצת" יותר מגבשושיות קטנות(או שבעצם הם מיועדים מקסימום לכבישים משובשים). הוא היה מסיים תחרות אנדורו בארץ בקטגורית המתחילים?

Lone Rider

New member
קצת קשה להגדיר את הSE כדו"ש גדול אתה לא חושב?

אמנם הוא אופנוע ענק, אבל דו"ש? אולי אופנוע אנדורו על סטרואידים עם יכולת נסיעה בכביש...
מדהים מה שאנשים עושים עם הכלים האלה

C O L T

New member
DR דו"ש, XF דו"ש, רואה את ההבדל?

אני אומר לא להכניס בטעות בהמות כבדות מלאות בפלסטיקה שבירה לשטח, אנשים מתחילים לספר לי על ביצועים של XT ואתה מביא אופנוע עם צמיגי קוביות שמשתתף בתחרות. רציני כמו קבר שפגע בו קסאם, דבר לעניין, אל תחרוג. תקציר התמצית של התרכיז: כניסה עם אופנוע דו"ש כבד עם פלסטיקה רבה לשטח שמעבר לשבילים מהודקים וקלים יחסית, יש סיכוי סביר לנזקים בנפילות? יש עלות כספית נלוות לא מבוטלת למי שלא אוהב להזניח את האופנוע שלו שבור ושרוט? כן או לא, בלי התפלספות וחריגה לכיוונים משונים, אתה יכול לתת תשובה?

לא הבנתי,אז הוא דו"ש או לא לדעתך?

כי אופנוע אנדורו(למרות שהם קראו לו כך)הוא לא,עם 185 ק"ג. אין לי ויכוח איתך שעדיף להכנס לשטח עם כמה שפחות פלסטיקים(בעולם אידיאלי או בארה"ב כולנו היינו מחזיקים לפחות 4 כלים בחניה ואפילו אז היו מקרים שהייתי בוחר באדוונצר לטיול משולב הרבה כביש +שטח),ושאם נופלים יש סיכוי לנזק כספי,אבל אתה טענת שאין לאופנועים האלה יכולות שטח מעבר לאלה של קאסטום או R ים למינהם ופה המחלוקת העיקרית בנינו,ושוב מנסיוני ונסיונם של רבים וטובים(שענו לך פה הרבה פעמים)ניתן לרכב ולהנות גם עם דושים עם פלסטיקים(כנראה שהם חשובים בכביש)בשטח(אני מקווה שזה בסדר שאני משתמש במילה הזו)וממש לא תמיד(גם לא ב10% מהמיקרים)זה יגמר בנזק.

C O L T

New member
יש כל מיני דו"שים

גם DR350 ששוקל 130 קילו הוא דו"ש וגם קגיבה אלפנט עם יותר מ200 קילו. אז הם אמנם דו"שים אבל לא בדיוק אותו דבר. ותשובה פשוטה כמובן לא יכולת לתת, שקעת לדמגוגיה והפלגת למחוזות תיאורטיים רחוקים. אני טענתי שעם מספיק כסף כל דבר יעבור בכל מקום ולא תמיד בזכות יכולת השטח שלו. לרכב ולהנות אפשר, כמובן, אתה צריך לראות איך בדואים נהנים בשטח עם GS500. כמובן שהם לא קנו אותו בכסף ולא מתקנים אותו אחרכך, אז מה אכפת להם. לא תמיד יגמר בנזק, כמו שמעבר בשדות מוקשים לא תמיד ייגמר בפציעה או מוות. גם לא ב-10 אחוז מהמקרים. אגב, פאן לא נורמלי, אדרנלין בשפע. עדיין, איכשהו לא נראה לי ראוי להמליץ על זה לציבור. לא טענתי מעולם שכל נגיע עם צמיגי אופנוע דו"ש כבד מחוץ לאספלט תחסל מייד את האופנוע ורוכבו, אבל מה לעשות, בשטח נופלים די הרבה, מעצם הגדרתו כ"שטח", הרבה פעמים אין אחיזה, יש הפתעות, אפשר להישאר על הגלגלים ואפשר להתגלגל על הרצפה. אז הנפילה הזאת תמיד באה, שוברת והורסת, מכאיבה בלב ובכיס (לא לכולם, אבל לרוב).

menyroth1

New member
שכחתם את מה שנקרא פלח שוק

שתיהם מוגדרים כדו"ש גם הגדול על משקלו העודף וגם הDR350 על משקלו הנמוך . לא דו"ש אלה אופנועים קרוס נטו (שכמובן אסורים בהחזקה בארץ ) או לחלופין אופנועי כביש נטו . זו ההגדרה ואין מבילתה הגדרה אחרת . עכשיו הגיע הזמן לפרוט את פלח השוק שנקרא דו"ש לפלחי שוק משניים . הן ה DR800 והן האפריקה טווין והן האדוונצ'ר וכמובן שאפשר להכניס לפלח השוק הזה עוד כמה אופנועי דו"ש גדולים יותר כדוגמת ה GS1200 וה 1150 הישן יותר. כאשר המהנדסים מתכננים אותם הם לוקחים בחשבון שמי שקונה כזה אין לו בעיה להחליף פלסטיקה (זה חלק מהליך המיתוג ייקור מכוון של הפלסטיקה של אופנועים כאלה ) . אין לו בעיה לרדת לשטח ואם נפל אז נחליף מקסימום את כל האופנוע לא צריך להתרגש , יש מספיק כסף . אם אתה לא נמנה על האנשים האלה שאין להם בעיה להחליף אפילו את האופנוע אם צריך בלי להניף עפעף , אמנם ב.מ.וו ימכרו לך כלי כזה אבל אתה לא בדיוק קהל היעד שלהם . בין היתר הם גם לוקחים בחשבון בחברות האלה שאנשים שרוכשים אופנוע כזה לא יחפשו לעבור את מצוקי דרגות למעלה כלפי מטה (בלי סנפלינג ) עם האופנוע . פלח שוק נוסף של אופנועי דו"ש זה שחוץ מהעובדה שלחבר'ה האלה שידם אינה משגת החלפת פלסטיקים תדירה הם גם ישברו בתדירות גבוהה יותר את הפלסטיקים כי סביר להניח שכשהם עושים את מצוקי דרגות הם יפלו ויפילו אפילו את האופנוע (אבל אגב זה לא הייעוד של אופנוע כזה כי הוא דו"ש ולא קרוס) וביניהם תמצא את כל הדושי"ם הקלים שיש בארץ כמו הDR350-250-650 כמו ההונדה XR כמו ה TT כמו הKLX וה KLC . אולם אלה אינם לא יותר דושי"ם ולא פחות דושי"ם מאחיהם הכבדים יותר . זה בסה"כ הגדרה שונה של פלח שוק אליו מיועדים האופנועים. זה שאלה של אצל מי הם יעוררו עניין ומי יקנה אותם . הבעיה מתחילה כשהאופנוע מרשים אנשים שאינם מפלח השוק המתאים והם הולכים וקונים אותו ואז הוא גם נופל וגם הפלסטיקה יקרה לו וגם הוא לא יהנה ממנו (כמו למשל קמיקאזת שטח שמחפש הוסאברג500 וקנה במקומו BMW1200 ולאחר מכן האופנוע אינו עומד בציפיותיו למרות שזה BMW) .

Shredingerscat

New member
למה כזה כבד?

אם BMW הצליחו לעשות את ה800GS הטרול ב200ק"ג כולל הכל ציפיתי מKTM לפחות משקל מכלי עם אוריאנטציית שטח כלכך מובהקת. סאמו הגרמנים האלה שיחקו אותה.

C O L T

New member
../images/Emo6.gif

קודם כל, דו"ש הוא לא ממש. הוא הגיע לשם ברכיבת כביש ארוכה? ואתה יודע, אני מכיר עוד מרוצים, כמו הדקאר למשל, אל תשווה מכונות מרוצים ורוכבים מיומנים ביותר עם גב כלכלי של מפעלים לרוכבים ישראלים שצריכים להוציא 10 משכורות כדי לקנות אופנוע ואז עוד משכורת כדי לתקן אותו אחרי שהאמינו לסיפורי הגבורה שלך ונכנסו לשטח. וממש מצחיק, גלגלת עד הסוף לפני שרצת לשכנע את COLT בפורום?

דו"ש כמו ענק!

לא כ"כ שונה מהאדוונצ'ר(ראה תגובתי לLONERIDER). מכונת מרוצים?אתה יכול לרכוש אותו בסוכנות הקרובה למקום מגורך(שוקן משהו,לא זוכר בדיוק
הרבה אנשים רוכבים איתו בכביש והרבה,תמשיך להסתכל באותו אתר. זה שהרבה תלוי ברוכב,זו בדיוק הנקודה שלי כבר שנה שאנחנו מדברים על זה. אין לי שום סיפורי גבורה,אני סתם מישהו שנהנה מהאופנוע שלו ומכל המגוון הענק שדו"ש מציע. וכן,ראיתי שהוא נפלso what?זה רק מחזק את הנקודה שלי,הרים והמשיך לרכב.

C O L T

New member
אז הוא עדיף בכביש מהאופנוע שלך למשל?

היית אומר למישהו שרוצה לרכב את ארה"ב מחוף לחוף לקחת את האופנוע הזה על אבזורו וצמיגיו? הנקודה ברורה, זה אופנוע מרוץ עם התאמות שהגבילו את יכולת הכביש שלו לצורך יכולת שטח. ואו, איזה הפתעה, דיברתי על זה כבר קודם, אפשר לעשות מכל דו"ש חיית שטח, עדיין יהיה כבד, אבל תמורת מספיק כסף רוב החסרונות שלו יעלמו.בטח אם לא אכפת לשבור ולשרוט את האופנוע. ואלה הרבים שרוכבים בכביש לא רוכבים כמו בתמונות, ולא עם צמיגים כאלה. וסיפורי גבורה דווקא יש. מצחיקים יש לומר. תגיד תודה לחיפוש הפורום הצולע, אחרת הייתי מעלה את תמונות הגבשושיות הקלות, ברמה של פסי האטה, אותם הכרזת כשטח של ממש. אני על VN לא עוזב גז כאשר צריך לעבור על כאלה. שטח זה שטח. נסה פעם לחתוך הר באזור מושב לכיש, בדוך, לא דרך שבילים, אלא דרך השטח, סלעים ושיחים. תזהר מבארות נטושות ומערות קבורה עתיקות. ספר איך היה. אני נשברתי שם די מהר, כמה טיולים כאלה ומגיני ידיים שהתרסקו על סלעים (300 ש"ח, הוצאה לא מבוטלת בשבילי) לימדו אותי ששטח אמיתי זה לא קל. ומי שרוכב בשבילים, אז ראוי שכמו זהר זהר, ידבר בהתאם, רגוע ולאט.

כRובי

New member
הוא עשה זאת

ליריבוס אמורות להיות תמונות המתעדות אדוונצ'ר (שחור) חוצה בדוך גבעות באיזור לכיש, קרוב מאוד לבארות עתיקות.

C O L T

New member
זה יכול להיות מעניין, אשמח לעוד פרטים.

אמנם אני לא הרוכב הקרבי מכולם, בטוח, והאופנוע היה אז TT600 בהמה. אבל זכור לי היטב הקושי בדילוג על סלעים ומעבר דרך צמחיה, לא מתחבר לי בראש איך מישהו בכלל יכול להעבור שם עם בהמה כבדה בהרבה. מעניין גם מה היה הנזק לאופנוע.

MexMex

New member
רד מזה. הSE הוא לא אופנוע מירוץ בכלל

חלק, נוח, קל לתפעול (כל עוד יש לך את הגובה), התנהגות כביש מעולה...וגו' האופנוע הזה, עם צמיגי דו"ש נטיית כביש, יכול לעשות טיול מדהים חוף אל חוף ארה"ב. הוא יהייה אמנם פחות נוח מהאדווהצ'ר, בעיקר בגלל מיגון הרוח, אבל לא פחות טוב בכבישים מפותלים דלי מהירות [יחסית] ויתן דיבידנד ענק בשטח עם הפרש המשקל. זה שיש פסיכים שמתחרים איתו, זה סיפור אחר וזה רק מראה כמה האופנוע הזה רב גוני. אבל אופנוע מירוץ הוא לא. תרכב עליו ותרכב על EXC-R530 ותבין את ההבדל. M.

C O L T

New member
כמו שהסופר טנרה לא אופנוע מרוץ.

דובר על האופנוע הספציפי בתמונות, לא הדגם הכללי. אני לא צריך בדיוק לרכב כדי להבין הבדל בינו לבין EXC-R. כמו שאמרתי בכותרת, גם הסופר טנרה לא בדיוק אופנוע מרוץ, אבל אנשים ניצחו איתו את הדקאר ולא פעם. עניין של השקעה והתאמות. כמו תמיד עניין של תקציב.

למעלה