הי, צדקתי...

La Gamba

New member
הי, צדקתי...

בקשר למתנחלים... האם מר מולדת, או מר אהרון5 (אם הוא התנגד לדברי) יעשו את מה שאמרו, ויבואו אלי ויודו שצדקתי.

yoavl1

New member
על מה אתה מדבר?

מה אמרת לגבי המתנחלים וצדקת? מעניין לשמוע... לא נראה לי שהייתי פה.

EverMan

New member
אהרון שאל פה אם

יום אחד יתגלה שהוא צדק בהכל אם מישהו יגיד לו זאת. אז הגיבו לו : אם זה הפוך , האם אתה תודה ? מסתבר שלא ...

La Gamba

New member
חפש שרשור...

המתנחלים הקיצוניים בוגדים בבני עמם (לא פחות מאשר השמאל הקיצוני)...

La Gamba

New member
אמממ... בדיקה מהירה העלתה

שגם אתה השתתפת בשרשור הנ"ל

EverMan

New member
בושה וחרפה !

אותם אנשים בצועקים "תנו לצה"ל לכסח" ותומכים בפתרון צבאי ומחשיבים את עצמם "ציונים" (אפילו הציונים האחרונים) ו"פטריוטים" - בוגדים במדינה ומכים חיילי צה"ל שמפנים אותם מיישוב בלתי חוקי ונותנים בהם את הדין על עבירה על החוק הישראלי!

Moledet972

New member
תגובה.

אני מגנה את האלימות שהייתה במאחז. בכל מקרה - זה קצת פרובוקטיבי להתחיל לפנות אנשים בשבת, ולשבור את ידו של בעל המאחז. השטח הוא בבעלות פרטית, ולכן, לפי מה שאני יודע על החוק הישראלי -> מותר לבנות על השטח הזה, שכן הוא לא נמצא בתוך מועצה מקומית. בנוסף, השטח הוא טוב לבטחון, ולכן אם הממשלה הייתה רוצה לשפר את הבטחון, היה עליה להפוך את המאחז לחוקי, שכן הוא גם נמצא על מקום אסטרטגי, וגם תומך בכלכלת המדינה בייצור כלכלי.

yoavl1

New member
תגובה אליך.

כאשר ידוע שאלפי מתנחלים יגיעו במוצ"ש כדי להפריע ולשבש את עבודת הפינוי, אולי היה ראוי בכלל מלכתחילה לפנות בשבת. אני לא מבין איך לא חשבו על זה קודם. ביזיון שהשבת היא בכלל שיקול במערכת השיקולים. לגבי פרטיות השטח, אין לי מושג, אבל מה שכן, גם אם השטח הוא שלך אתה לא רשאי לבנות בו כרצונך. ע"ע ערביי לוד. הבניה הבלתי חוקית שמשתוללת בלוד ע"י ערביי המקום, היא על שטחים פרטיים. אף אחד לא פלש לשטח שלא שלו. העניין הוא שכדי לבנות יש צורך לקבל אישור ממשרד הפנים לתכנית מתאר. ללא תכנית מתאר אין אישור בניה. ומה בדיוק טוב לבטחון המדינה בבנייה לא מבוקרת של מאחזים לא חוקיים בתקופה רגישה שכזו? תיכף תגיד לי "האחזות בקרקע".

La Gamba

New member
אממ... השבת כן צריכה להיות שיקול

כי זה פגע בהמון חיילים שהוזעקו למבצע, למרות שהיו שומרי שבת ואולצו תחת פקודה לחלל שבת. זאת הבעיה, לא הבעיה שפינו את זה בשבת, עצם העובדה שהמתנחלים הגיעו אז היא שקבעה את התיזמון.

yoavl1

New member
על זה אני מדבר...

יש סדר עדיפות. לדעתי פינוי בשבת אולי היה מונע מכמות כזו של מתנחלים להגיע לאיזור. הרי ידוע שיש לנו עסק עם פראי-אדם חובשי כיפות - המתנחלים.

Moledet972

New member
תגובה

להכריח חייל דתי לבצע פעולה צבאית בשבת שאינה בגדר פיקוח נפש - זה בניגוד לחוק. ואל תקרא ככה לתושבי יש"ע היהודים. בשמאל בוודאי לא אוהבים שקוראים לערביי יש"ע רוצחים( למרות שחלק גדול מהם כאלה).

yoavl1

New member
נפלת על הראש?

אתה חושב שיש לי סנטימנטים לערביי יש"ע? תצא מהסרטים האלה כבר.... רוב ערביי יש"ע הם לא אלימים כי הם בסה"כ גרים שם. המתנחלים ברובם פושעים ואלימים כי הם נמצאים שם במטרה לכבוש ולסלק את הערבים. זה ההבדל. אין פה פרמטרים להשוואה בכלל!

Moledet972

New member
אוי, מספיק....

- לא אמרתי "לך", אלא אמרתי "לשמאלנים"(Le smolanim ולא La smolanim). אני לא בטוח בקשר אליך. - היהודים ביש"ע חיים שם, בדיוק כמו הערבים. - לא שווה התייחסות (טענה סתמית) - מרבית המתיישבים(לפחות עד שנת 2000) מתנגדים לטרנספר.

yoavl1

New member
אבל לזה התכוונתי.

אתה משום מה חושב שלשמאלנים יש סיבות להגן סתם כך על פלסטינים פושעים. זאת הטעות הרווחת והסיבה לכך ששמאלני נתפס כמילת גנאי. על זה ניסיתי למחות. לא נגדך אישית.

EverMan

New member
יחי ההבדל בין לחיות

שם מטעמים אידיאולוגים לבין לחיות שם כי שם אתה חי , כי שם נולדת , ושם הארץ שלך.

EverMan

New member
יחי ההבדל הקטן

שם מטעמים אידיאולוגים לבין לחיות שם כי שם אתה חי , כי שם נולדת , ושם הארץ שלך.

Moledet972

New member
ומאיזו סיבה אנשים התיישבו בעבר

באצבע הגליל? ובערבה? לאותן מטרות "אידיאולוגיות". בכל מקרה, כל נקודת ישוב קמה מטעמים אידיאולוגיים. ישובך כרמיאל קם מהסיבה הזאת. אחרת - היינו כולנו מתיישבים ברצועת החוף ובנגב -> יש שם שטח רב.

yoavl1

New member
ענבר, שמת לב?

הסטיקר הזה של "בגלל 10 אחוזים...." נעשה בידי יואב צור. זוכר את אותו יואב צור שהיה בפורום של נוער העבודה בשם "יואב צור-שמאל ציוני" ? מרתק!

למעלה