הי פעם ראשונה פה

amberos

New member
הי פעם ראשונה פה

זה רעיון נהדר,פורום לכימיה יש לי מחר מתכונת ואני לא מבינה מה ההבדל בין דלתאH לQ באנרגיה כימית מישהו פה יכול לעזור לי?

Q מתייחס לתג' של 1 מול חומר,

ואילו דלתאH מתייחס למס' המולים בתג' כפי שהיא כתובה.

avi242

New member
ΔH ו ΔQ

ΔH זו פונקצית מצב (תכונה של מערכת המבטאת תלות במצב המערכת בזמן נתון ולא בדרך שעברה המערכת בכדי להגיע למצב הנתון) ΔQ היא לא.
ΔH = ΔE + Δ(PV)​
dQ מבטא את שינוי החום שעברה המערכת (הכנסה או הוצאה) הוא לא מבטא תמיד את השינוי באנטלפיית המערכת למרות שלשניהם יש אותן יחידות. החוק הראשון אומר:
ΔE = dQ - dW​
אם נציב במשוואת האנטלפיה את המשוואה של החוק הראשון נקבל רק תנאים מסוימים שבהם ΔH = ΔQ.

בלבול טרמינולוגי-

לאחר שלמדתי תרמודינמיקה/כימיה הן בתיכון והן באוני', אני יכול בודאות להגיד שאתה למדת את הקורס במסגרת אקדמית. העניין הוא שמדובר פה על התיכון ושם מפשטים דברים וכן "Q" שם נחשב לשינוי החום/אנתלפיה של הסביבה.כל עניין ה"אנרגיה הפנימית"[שלא לדבר על דיפ' שלמים] לא נלמד בתיכון. למה ? שאלה מצויינת,אבל מה שבטוח הוא שזה חוסך להם הרבה כאב ראש.. אגב "בלבול טרמינולוגי"-אפילו "אצלינו", בקורס בבר אילן קראנו לאנרגיה פנימית ב"U" ואילו אני רואה שאתם[איפה שלמדת] מייחסים זאת לאות "E". כך שצריך לשים לב, חיים ומוות[או 0 ו 100 במבחן] ביד הלשון
נ.ב. יש לך טעות קטנה: השינוי באנרגיה הפנימית הוא סכום השינויים בעבודה ובחום של המערכת, ולא ההפרש בין החום לעבודה[כנראה התכוונת להגיד -PdV ולא -dW].

avi242

New member
אכן בלבול טרמינולוגי

והכוונה היא למשוואה של החוק הראשון: ישנם ספרים בהם היה כתוב
ΔE/ΔU = dQ-dW​
נדמה לי שאפילו אטקינס כותב את העבודה בסימן שלילי. Mahhan לעומתו כותב את העבודה dW בסימן חיובי. הסיבה לשימוש שונה בטרמינולוגיה היא בנקודת ההתייחסות: יש המתיחסים למערכת שעשתה את העבודה ויש המתייחסים לסביבה שעליה נעשתה העבודה, או אם אתה רוצה, אז תשאל: האם כשמערכת עושה עבודה זה בסימן חיובי או בגלל שנעשתה עבודה ע"י המערכת,ואבדה אנרגיה, הסימן יהיה שלילי כי המערכת איבדה אנרגיה. כשלמדתי (באוניברסיטת ת"א, כימיה תואר ראשון היינו כותבים (+)dW) וכשתירגלתי, אז כבר כתבתי -dW. ואם אתה שואל אותי אז עדיף להשתמש ב - ΔE גם כאןhttp://en.wikipedia.org/wiki/Enthalpy משתמשים בטרמינולוגיה של אטקינס-וזו אינה טעות של wikipedia. ועוד נקודה: משתמשים ב - d כאשר מדברים על פונקציה שאינה פונקציית מצב וב - Δ כאשר מתייחסים לפונקציית מצב. אבי

דווקא עבדנו עם אטקינס

וdW היה שם חיובי בנוסחה האמורה[כאשר אם המערכת עשתה עבודה הסימן היה שלילי ואם נעשתה עליה עבודה, חיובי].

עליתי על זה!!!!!!!!!!!

יש את התוכנה של "מפת תווים"...הגעתי דרך "התחל"-->"תכניות"---> "עזרים"---> "כלי מערכת"--->"מפת תווים" רוב הסיכויים שיש לך ∆ יש שם רשימה די גדולה, אבל אפשר למצוא את המשולשון החמודי הזה

את מתבלבלת..

דלתא H מתייחס לשינוי באנתלפיה["חום"] של התגובה,המערכת ואילו Q מתייחס לשינוי החום של הסביבה. כמו כן, "דלתא H תגובה" מתייחס לשינוי אנתלפייה המולרי של התגובה,למול אחד.

לומדים לבוחן../images/Emo4.gif

[וכשמשעמם בורחים לפה לכמה רגעי הנאה בשביל לא להיתקל שוב ב"דלתא" וחבריהם..
]

מעבדה:

יש לנו בסמסטר זה מעבדות באינסטרו[מנטלית-שזה בטח מקביל למעבדה מתקדמת בכימיה אנליטית שלכם:HPLC,AA,UV,GC וכו'] אבל יש בה רק 7[או 8,לא זוכר בדיוק] מעבדות ולכן לא כל שבוע יש לי אותה. כשיש לי אותה, תמיד יש בוחן בע"פ[לא קוראים לזה "בוחן" אבל תכל'ס זה בודק מה את יודעת על מה שאת הולכת לעשות/עשית כי כבר סיימת את הניסוי]. מעבדות באורגנית[פעמיים בשבוע]: בוחן "פורמלי" בכתב קורה פעם ב.., ללא התראה מראש אבל כך או כך צריך ללמוד למעבדה תמיד כי אם אין בוחן "פורמלי", יש "קולוקיום"-כל כמה אנשים מתיישבים עם מדריך אחד והוא שואל אותם את כל מה שאפשר לשאול על המעבדה. חוצמזה, ב 99%[בקירוב
] מהניסויים בהם תכל'ס עשינו סינטזות[ולא רק טכניקות כמו TLC] יש בחנים קצרים, רק על המנגנון של התגובה[ותכל'ס, זה באמת הכי בקטנה]. נ.ב. "לא, זה לא כולל בחני מעבדה".

לִימוֹר

New member
../images/Emo5.gif

היית צריך ללמוד בת"א. היה לי רק בוחן אחד בכל התואר (חוץ מהמעבדות שהיה בוחן כל שבוע).

למעלה