הי-סוס-טוריה

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך

jgut

New member
הי-סוס-טוריה ../images/Emo161.gif

מה אתם יודעים על הסטוריית הרכיבה?
ממה התפתחו הסגנונות השונים? (ווסטרן, דראסג',קפיצות, מרוצים, רכיבה טיפולית ועוד )
אים יש לכם ידע אישי או מאמרים מעניינים שתפו אותנו.
גם לגביי ההבדלים בין היום לעבר הרחוק...
האים יש משהו מהעבר הרחוק שחבל לכם שנישאר שם?

jgut

New member
ואים כבר בענייני קושיות עסקנו

מה בתחום הרכיבה\סוסים ניראה לכם: חכם? תם? רשע? ושאינו יודע לשאול?

תםטםOHIO

New member
את חושבת

שההתיחסות שונה בהרבה אז והיום? מאז ומתמיד הסוס נחשב המרצדס של עבודות הכפר, סמל לכסף, גאווה, למעמד, להתרוממות מעל, לניצחון. הנחיצות שלו לעבודה ביחס לחיות האחרות ששרתו את האדם היתה פחותה, הסוס דרש יותר טיפול, יותר רגישות. שימש לשמירה, למסע, למלחמה ולתענוגות לפני ששימש לחרישה למשל. וגם היום, היצר להוציא סוס מנצח, סוס יוקרתי, סוס גזעי, סוס מושקע, סוס להתגאות בו, עדיין הנחלה של הרוב. ההיסטוריה למעשה מוכיחה שהסוס הוא הרבה יותר סמל, שבזכותו הוא שרד במחיצת חיה שונה ממנו כל כך.

jgut

New member
לדעתי לא

עדיין הסוס נחשב לסמל סטטוס. משהו לעשירים בלבד. למרות שלא ברור לי מה הסטטוס אצל כל מיני חאפרים שמגדלים סוסים במצב מחפיר. אבל התכוונתי גם בתקופות השונות שמוזכרות במאמר... המאמר הזה הוא מאמר שמצאתי במקרה. כאשר חיפשתי דווקא מאמר שיתאר את הסטוריית הדראסג'. מאיפה הוא התפתח. כי מקצועות הווסטרן התפתחו מעבודת בקר ומהדרישות שטח שהיו במערב ואחרכך (למרות שגם לזה לא מצאתי מאמר רישמי). אני יכולה לנחש שמיקצי הקפיצות התפתחו גם הן מדרישות של תנאי שטח. אבל שוב הייתי שמחה לקרוא על זה במקום רישמי.

תםטםOHIO

New member
מופרך ככל שזה ישמע,

גם מקצועות הווסטרן התפתחו מהדרסאג' הספרדי לאחר כיבוש אמריקה, על סוסים שהגיעו מאירופה וכידוע עברו הכלאות ופיתוח לצרכי עבודה ונוחות. אני אחפש מידע מעניין ברשת על זה מאוחר יותר, אבל בקצרה, תולדות הרכיבה הקלאסית התחילו ביון, בהקשר הזה כמובן עולה הספר הראשון השלם על סוסים מ400 לפנה"ס של קסנופון, עם הכיבוש הרומי הרכיבה הגיעה לאיטליה וספרד ומשם לשושלת המאסטרים שהאחרון בהם הוא נונו אוליברה. לגבי הסטטוס, זה אותו הסטטוס רק ללא ההשקעה. אבל זו הגדרה כוללת מאד, הרבה מאד אנשים אוהבים באמת את הסוסים שלהם.

Yaniv212

New member
אני ממש לא יודע מאיפה את לוקחת זה.

רוב "מקצועות" הווסטרן באים מצרכי עבודה עם בקר. בלי שום קשר לדרסאג'. אני לא יודע להפנות אותך למאמרים או ספרים בנושא אבל, בהונגריה יש תעוד של עבודה עם סוסים בבקר עוד מהתקופה הרומית. שם ענף גידול הסוסים הוא מסורת רבת שנים וגם שם עובדים עם סוסים בבקר עוד הרבה לפני שהספרדים הגיעו לאמריקה. רק בתקופה המודרנית נעשה כזה שיוך בין רכיבת ה"ווסטרן" למערב (ארה"ב). אצלנו כמו אצל הרבה בוקרים הסוסים הם אולי כלי העבודה היקר ביותר במשק אבל הם עדיין כלי עבודה. יכול מאוד להיות שחלק מהבוקרים היו מחליפים את הסוסים שלהם במשהו אחר אם היה אפשר אבל בנתיים ברוב המקרים אין לסוס תחליף.

תםטםOHIO

New member
עבודת בקר עם סוסים

התקיימה בהרבה מקומות וכמו שכתבת קיימת גם היום, אבל רכיבה מערבית היא לא עבודה, היא ספורט, ווסטרן כספורט התפתח מארה"ב, שם גם פיתחו גזעים לצורך זה ולכן השיוך לארה"ב.

Yaniv212

New member
טוב זה תלוי בהגדרה

ממה שאני מכיר, רכיבה מערבית זה הרבה יותר מספורט.

jgut

New member
זה עבודה

זה טיולים, זה סגנון זה גם ספורט, אבל לא רק...

תםטםOHIO

New member
לא ברור

את מתכוונת שמי שרוכב טיולים רוכב ווסטרן? או שזה סטייל מסוים של חיים? סוסי עבודה בקאטינג שעובדים עם בקר עובדים לאט יותר, ובסגנון אחר לגמרי מהקאטינג התחרותי, אני אשמח אם תכתבו יותר על ההתפתחות בין עבודה לבין ספורט, אבל מה שיניב מתאר זו עבודת בוקרים פרופר ויש הבדל בינה לבין מה שהתפתח ממנה.

תםטםOHIO

New member
ועוד קישור

Around the early 1500’s the Spanish conquistadors entered the New World and introduced the horses, riding style, tack and stock-raising knowledge. The cowboy came into the New World with the conquistadors and he’s still there. From here came this particular style of riding that lends itself to a great many everyday riders – although taken further into Western competition, for example, it can become one of the most technically interesting, rewarding and practical disciplines in the riding world. קישור

Yaniv212

New member
אני לא מבין את ההגיון שלך.

או שאת לא מבינה את המאמרים שאת מביאה לפה. רכיבת ווסטרן, גם ע"פ המאמרים שהבאת, היא הרבה יותר מספורט. זו צורת רכיבה שבאה מתפיסת עולם מסויימת. אפשר להופיע במופעים איתה,לטייל,להוביל בקר וגם להתחרות בתחרויות ווסטרן. תפסת העולם הזאת התפתחה במשך מאות שנים, הקונקווסטדורים הספרדיים היו עוד עוד חוליה בשרשרת.

תםטםOHIO

New member
תשתדל יותר :) ../images/Emo8.gif

תקרא את ההודעה הראשונה שלי שוב - "גם מקצועות הווסטרן התפתחו מהדרסאג' הספרדי לאחר כיבוש אמריקה, על סוסים שהגיעו מאירופה וכידוע עברו הכלאות ופיתוח לצרכי עבודה ונוחות. אני אחפש מידע מעניין ברשת על זה מאוחר יותר, אבל בקצרה, תולדות הרכיבה הקלאסית התחילו ביון, בהקשר הזה כמובן עולה הספר הראשון השלם על סוסים מ400 לפנה"ס של קסנופון, עם הכיבוש הרומי הרכיבה הגיעה לאיטליה וספרד ומשם לשושלת המאסטרים שהאחרון בהם הוא נונו אוליברה. " עכשיו תעשה סדר או הגיון במה שכתבת אתה למשל כאן "תפסת העולם הזאת התפתחה במשך מאות שנים, הקונקווסטדורים הספרדיים היו עוד עוד חוליה בשרשרת."

Yaniv212

New member
מתצער אבל כנראה שלא למדנו

באותו בי"ס את הבנת הנקרא. ממה שאת כותבת מובן, לי לפחות, מובן שהרכיבה הקלסית החלה בתקופה הקדומה ואילו המערבית החלה מהכובשים הספרדים.

תםטםOHIO

New member
גם לא לקרוא באמצע הלילה :)

כתבתי התפתחה ולא החלה, כלומר, נראה לי שאנחנו מסכימים ופשוט היתה אי הבנה. למדתי ב"אחד העם" איפה אתה? :)

למעלה