היי גיא - איך לבחור מקום ללמוד בו
היי גיא אכן אני עובד עם הרבה מקומות ואכן אני גם יודע לפרגן ל"מתחרים" במידה והם אכן מקצועיים כמו לדוגמא מגמות שהם גדולים וותיקים. קשה לי להמליץ לך נקודתית על מקום ספציפי כאן בפורום כי מדובר בפרסום... אבל! ההבדלים בין המקומות הם בהרבה תחומים: (לפי סדר החשיבות לדעתי) 1. סגל המרצים - הכי חשוב לבדוק מי המרצים ומה הניסיון שלהם, ולבדוק עליהם מתלמידים אחרים, באינטרנט (פשוט לעשות גוגל ולראות את התגובות), מפורומים, עיתונים וכו'. הכל מתחיל ונגמר במרצים. יש מרצים שמעבירים קורסים להרבה אנשים אבל עם 0% מעבר ויש מרצים שמעבירים קורסים ל 10 אנשים וכולם עוברים... 2. חומרי הלימוד - חומרי הלימוד זה הבסיס שעליו אתה לומד. יכול להיות מרצה מצויין אבל אם אין לו חומרי לימוד מסודרים - לא תוכל לעקוב אחריו, להשלים חומר שפספסת או בכלל לתרגל ולחזור על החומר בבית. רוב מקומות הלימוד לא מחלקים כלל חומר, חלק אחר מחלק חוברת מצגות ומעטים אשר מחלקים ספרים. פה אני אציין כי אני משוחד כי הספרים היחידים הקיימים בשוק וממוקדי בחינה (ומעודכנים...) הם של החברה שלי ואנחנו מעדכנים אותם בכל סמסטר כדי להיות הכי מתאימים וממוקדים. 3. מקום הלימוד והכיתות - כמובן שמקום הלימודים חשוב (מבחינה גיאוגרפית). אם יקח לך לנסוע שעתיים ללימודים, בחום ואז לחפש חניה, אתה תגיע מותש... אם הכיתות לא במצב נורמלי ומאולתר, איכות הלימוד תפגע. אם ממלאים לך 70 איש בכיתה, האיכות תפגע. גם המרצה הטוב ביותר יהיה מותש מללמד 70 איש בכיתה. חשוב שיהיה מזגן בקיץ וחימום בחורף. חשוב שתהיה חניה הולמת ליד מקום הלימודים. בקיצור - הבנת את הרעיון של הסעיף הזה. 4. מחיר - שים לב שהמחיר הוא רק הרביעי בחשיבות... אם כבר הולכים לקורס ללמוד, אז המחיר לדעתי פחות קריטי. הפער בין המקומות בשוק מגיע גם ל 2000 שקל (בין הזול ביותר ליקר ביותר). צריך לקחת בחשבון מה מקבלים תמורת המחיר (כל הסעיפים הקודמים...). לא תמיד זול זה טוב ולא תמיד יקר זה הכי טוב. קח את זה בחשבון. תחשב בעלות הקורס את עלות החניה שתשלם כשתגיע ללימודים (יש מקומות שבהם בנוסף לעלות הקורס תצטרך לשלם עוד 500-600 שקל לחניה...). בלי קשר לזה - אם אתה רוצה מסלול משולב - תחפש מקום שהמרצים בו טובים בשני הסוגים. גם בגמר וגם בהשקעות. יש בודדים כאלה (אני יכול לציין רק 3 מקומות כאלה בכל הארץ). מקווה שהצלחתי לענות לך על כל השאלות. בלי קשר, אתה (וכל הקוראים) מוזמן להתקשר אלי ישירות לעוד פרטים. הטלפון שלי תמיד פתוח לשאלות: 03-9444567 בהצלחה!