הי לפורום!!

jeremyeye

New member
רציתי לשאול כמה שאלות...

הי אנחנו משפחה צעירה וחמודה!
ןרוצים מאוד לעבור לחיות ולעבוד בלונדון!
אנחנו אזרחי צרפת ושנינו מצאנו עבודות עוד מהארץ:
אני במכירות של "מכה" אבל בחנות ולא בעבודות עם אבטחת הכנסה של אלף פאונד.
והוא מצא עבודה באבטחה (הוא טוב בזה..) עם שכר של מינימום 7 פאונד לשעה.
עם שכר כזה בארץ אפשר לחיות כמו מלכים אבל שם?!?!?
אהה וגם יש לנו שני זעטוטים בי 2 ו4 והם צריכים מוסדות בהקדם האפשרי...
ואנחנו צריכים למצוא דירה מרוהטת והכל להשכיר ושתהיה קרובה למוסדות...
ןגם באיזור יהודי דתי ככל האפשר.
האם כל זה גדול עלינו מידי או שזה אפשרי גם לבד??
כי שמעתי על חברות כאלה המומכות ברילוקישנים... האם משהוא מכיר שמע? ממליץ??
אנחנו זקוקים לכמה שיותר עזרה ויעוץ כי אנחנו רוצים לבצע את המעבר כמה שיותר מהר לפני העליית מכירים שתהיה בגלל המשחקים
האם יש אפשרות להכניס שם את הילדים למוסדות בקיץ? יש קייטנות או כמו בארץ אוגוס הוא "הפקר"
אויי כ"כ הרבה שאלות זה רק ההתחלה...

תודה רבה לכל תגובה או עזרה!!!
איילת

Nobilis

New member
אשתדל להיות עדין

תשכחו מחיי נוחות עם משכורת אחת בשכר מינימום ומשכורת אחת של זבן בחנות. רק הגן לילד בן ה-2 יעלה יותר מהמשכורת שלך כולה.

אני בספק גדול אם תוכלו להרשות לעצמך קייטנות, דירה סבירה באזור יהודי, וכו'. אתם הולכים לקראת חיי צנע, ויותר סביר - לחובות.

יכול לחבר אתכם עם שבט הצופים המקומי בלונדון

אבל אני ממליץ בחום שלפני הכל - תקשיבו לנוביליס, הוא בהחלט השתדל עם העדינות שלו :)

לונדון באופן כללי והאזור של הקהילה היהודית בגולדרס גרין באופן פרטני יותר, די יאכלו לכם את החסכונות, מכיוון שהמשכורות עליהן את מדברת, לא יחזיקו אתכן לאורך זמן.

באמת עצה מהלב.

TrigATUSA

New member
רק שניה

השכר שהיא מדברת עליו בתרגום לשקלים הוא 8000 + 5000 = 13000 לחודש, ומזה, לפי הסטנדרטים שלה אפשר לחיות כמו מלך בישראל

אז בואו ננסח את השאלה מחדש, האם אפשר לחיות בלונדון באותה איכות חיים של מי שחי בתל אביב מ 13000 שח ברוטו לארבעה אנשים?

אולי התשובה שלכם תהייה שונה?

Nobilis

New member
לא

אבל אני חושב שזה מחדד את העניין.

לפונה המקורי - דמייני חיים ממשכורת מינימום בתל-אביב, ועוד משכורת אחת של מוכר בחנות. דמייני שאין תמיכה של משפחה, שחינוך לילדים הקטנים יקר (יותר ממשכורת המינימום), ושאתם צריכים להוציא כסף על המעבר עצמו (טיסות, וכו').

האם תוכלו לגור איפה שתרצו? האם תוכלו להרשות קייטנות לילדים? מה הסיכוי שלא תיכנסו לחובות?

אני מתקשה לראות תסריט שבו השכר שלכם בבריטניה מספיק לכיסוי גן לילדים, דירה, ומחייה (אפילו צנועה) באזורים היהודיים בלונדון.

TrigATUSA

New member
ומ 13000 4 נפשות יכולות להתקיים בתל אביב?

נדמה לי שגם כן מאוד מאוד מאוד בצמצום, ואני מבין מהשאלה שלה שהם כיום מרוויחים אפילו פחות מזה

אז אם הציפיות שלהם כל כך נמוכות, לא ייתכן שאולי גם בלונדון הם יוכלו?

בקר12

New member
עוד פעם בשם הווכחנות?

יש להם ילדים. גנים עולים בלונדון פי 2 או 3 גם מתל אביב
משפחה שעוברת ללונדון זה לא כמו צעיר חאפר שיכול לגור עם שותפים באיזה חור.
אין מה לעשות איך שלא תסובב את זה המשכורת שלהם (שלא מובטחת) היא המינימום של המינימום.
למה להטעות ועוד להתווכח על זה?

TrigATUSA

New member
תרגיע

לא הטעיתי ולא נעליים, בסך העליתי תמיהה/העליתי אפשרות נוספת

אנ י מבין שחשוב לך להשתמש במילה ווכחנות, כי זה מה שאומרים לך בדרך כלל, אבל זה לא המצב כאן

בקר12

New member
יאללה אז בוא תעשה להם תקציב ותראה שאתה

רציני בטענה שלך ולא תתיפש באיזה משפט שהיא אמרה.
שכירות בשכונה יהודית בלונדון (שני חדרי שינה לפחות), לפחות גן אחד, ארנונה/חשמל, חימום, טלפון/אינטרנט/טלוויזה, אוכל (ל4 אנשים) אולי אפילו כשר, נסיעות, (וגם אולי רכב?), בילוי (האי חיים כמו מלך לא?) טיסות ומטען והוצאות אירגון ראשוניות?
לכמה הגעת בחודש ידידי?

Nobilis

New member
תשובה

"לונדון" זה לא "תל-אביב". זה יותר "גוש דן פלוס".
מ-13 אלף אפשר להתקיים במקומות מסויימים בגוש דן (בצמצום), כן.

לא מבין על מה הויכוח. אתה חושב שאפשר לחיות חיים יהודיים (או בכלל) ממשכורת מינימום ומשכורת של מוכר בחנות עם שני ילדים קטנים ברווחה בשכונות היהודיות של לונדון?

TrigATUSA

New member
לא, ברור לי שזו משכורת "רעב"

שאני, בדגש על אני, בחיים לא הייתי לוקח

אני רק מעלה את האפשרות שהציפיות של השואלת לגבי רמת חיים שונות לגמרי מהציפיות שלך או שלי

אם מישהו היה שואל כאן - "קיבלתי הצעת עבודה בתל אביב ב15K לארבעה אנשים, האם אתם מציעים לי לקחת אותה"? כולנו היינו אומרים לשואלת שזו משכורת רעב שאי אפשר לחיות ממנה

אבל השואלת עצמה אמרה ש 15K בשבילה זה הון עתק בתל אביב ("לחיות כמו מלכים") - מה שאומר שהציפיות שלה נמוכות בהרבה מהציפיות שלך

זה מזכיר לי את הדיונים בפורום עוברים לאירופה, בו יש אנשים שמסבירים בכובד ראש שבפחות מ 200K לשנה, אין בכלל מה לשקול בכלל RELOCATION, כי "תתכלבו"

מסכים לדברי נוביליס ומוסיף

האיזורים היהודיים (בארנט והארו בעיקר) ובמיוחד השכונות היותר יהודיות שם יקרות למחייה. גם המוסדות היהודים לא בחינם וחינוך יהודי (גן או בית ספר יהודי לגדול) דורשים הוצאה נוספת. גן בסביבות 5 פאונד לשעה, ילד מגיל 3 מקבל מימון חלקי מהעיריה ל-3 שעות ביום, את היתר צריך להשלים. בגיל בית ספר (שנת הלימודים שמתחילה אחרי יום הולדת 5) החינוך עצמו חינם אבל במוסדות יהודים צריך להשלים בד"כ על חינוך יהודי וארוחות.

שעות נוספות מעבר לגן (בהנחה שלא תעבדו קרוב לגן או רק בשעות הגן) תצטרכו מטפלת או childminder כשהמחירים שם נעים בין 4-8 פאונד לשעה.

Nobilis

New member
וכמובן

זה עוד לפני שהוספנו שאם הם רוצים אוכל עם תעודת הכשר (ציינו "דתי ככל האפשר") גם זה עולה עוד כסף (לעומת קניות בטסקו סתם).

jeremyeye

New member
תודה על התשובות!

אני מבינה שהחיים שם באמת יותר יקרים אבל דווקא מהתשובות שלכם אני לא כ"כ מתבאסת...
אני ציינתי בהודעה את המינימום של המינימום שנוכל להרוויח אני יקבל רק אבטחת הכנסה של אלף פאונד אבל הם טוענים שהשכר הממוצע הוא של 4 אלף לפחות.
ובאשר לבעלי אמרו לו שהמשכורות באבטחה הם "החל" מ7 לשעה עד ל25 אבל כשהוא יוכיח את עצמו הוא יוכל להתקדם.אולי הוא יוכל למצוא שם אבטחת אישים חשובים או מוסדות ציבוריים שמשלמים טוב...
הדבר הכי מבאס אצלכם זה הגן איפה באירופה אין חינוך חינם מגיל 3???

אולי לכם יש איזה הצעות עבודה מענינות בשבילנו או רעיונות אחרים איפה אפשר לחיות בכבוד ולהרוויח עם אזרחות צרפתית ואנגלית שוטפת...

Nobilis

New member
בשיא הרצינות

יש באיחוד האירופי בערך 500 מיליון אזרחים. לעשרות מיליונים מהם אנגלית היא שפת אם, ויש עוד עשרות עד מאות מיליונים נוספים שדוברים את השפה ברמה זאת או אחרת. השילוב בין אזרחות ואנגלית הוא לא בדיוק דבר נדיר, אלא לכל היותר תנאי מקדים.

בשביל להתייחס ברצינות לנושא העבודה צריך להבין מה בדיוק יש לכם חוץ מאנגלית שוטפת. איזה ניסיון, אילו תעודות, איזה מקצוע, וכו'.

noa scotland

New member
כשעושים החלטה משמעותית כל כך כמו מעבר

למדינה אחרת, ועוד עם ילדים קטנים, צריך להיות ריאלים ולהתבסס על מה שודאי שתרוויחו, לא מה שהבטיחו לכם שבתנאים מסויימים, כעבור זמן מסויים, תוכלו להרוויח.
משכורת של £1000 לחודש היא משכורת מצומקת. לעומת זאת משכורת של £4000 היא משכורת בהחלט מכובדת. כמה את בטוחה שתרוויחי כך?
אל תסתמכי על הבטחות של "אולי / רוב הסיכויים ש- / בתנאי ש-" לעתיד. עם הבטחות, כידוע, לא קונים במכולת, וגם לא מספקים לילדים צעירים את הדברים הבסיסיים (מגורים נאותים, אוכל וגם חימום בחורף האנגלי!).

בקר12

New member
שכר ממוצע 4000£ ואתם מאמינים?

וזה רק "ממוצע" אלק כלומר הטובים מרוויחים יותר?
הכול קישקושים, תרוויחי 1000£ או קצת יותר במקרה הטוב אחרת המקומיים היו עושים את זה כי 40000£ בשנה ומעלה זה משכורות שמתחילות להיות יפות
אתם רוצים לעבור ללנודון, שיהיה בכיף אבל תכינו איזה 100,000 ש"ח להתחיל להסתדר שם.

יש חינוך חינם מגיל 3

15 שעות שבועיות, על יותר מזה צריך לשלם.
מגיל ריספשן (גיל 4 בערך) יש חינוך חינם ליום שלם (9-3 בערך). כמובן שאם את רוצה חינוך מיוחד, כמו חינוך יהודי, על זה משלמים או לבית ספר פרטי (יקר מאד) או "תמיכה וולונטרית" בבית ספר ציבורי (יקר). אני מכיר כאלה שלא משלמים את התוספות בבית הספר של רדגאסטון, לא עושים להם כלום ומדי פעם ההנהלה שולחת מכתב על הנעביילעס שלא משלמים ושאולי כדאי שיוציאו את הילדים מהגן.

למעלה