הי לכם...

אמאורית

New member
הי לכם...

חלקכם מכירים אותי מלהיות הורים...ואני רק קוראת כאן לפעמים... ויש לי שאלונת... הבן שלי - רואי, בן 4 וחצי, ויש לו בעיית רגישות יתר... מעבר לזה שהוא ביישן ורגשני...
הוא לא מסוגל לאכול קרמבו, כי זה מלכלך את הידיים, הגלידה נוזלת - אסון לאומי, כריך פתוח עם ממרח - אסון בינלאומי, גם הידיים וגם הפרצוף ביחד... לעשות איתו עוגיות או כדורי שוקולד - אני מתלכלכת והוא עושה רק דברים נקיים. הבנתם את הרעיון???? בקיצור אני מבקשת את עצתכם בשני דברים: עצות לפתרון ביתי. שם של מטפל/ת באזור המרכז לטובת העניין. - בעיקר השני... כי ניסיתי לבד וזה לא ממש הולך... תודה

נעה גל

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo142.gif

אז אני אתחיל עם השני - כעיקרון, אנחנו לא ממליצים כאן על אנשי מקצוע ספציפיים, אבל, אם את שייכת לקופ"ח יש להם רשימה מכובדת וטובה של מרפאות בעיסוק פרטיות (שמקבלות אצלן בקלניקה) וניתן לקבל החזרים על הטיפולים (לבעלי מכבי "זהב"). בכל מקרה, רגישות יתר היא דבר שצריך אבחון של איש מקצוע (כאמור, מרפאה בעיסוק) ולא נעשית ע"ס אינטואציות בלבד. למה אני אומרת את זה? כי לבת שלי (בת 7) שיש לה רגישות יתר (לא משהו ברמה היסטרית) אין שום בעיה להתלכלך מאוכל (אבל כן יש לה בעיה להכניס לפה כל מיני מרקמים של מזון). לעומת זאת, הבן שלי (בן שלוש וחודשיים), שאין לו רגישות יתר לא מסוגל לסבול לכלוך מאוכל - הוא חייב להיות נקי תמיד. רגישות יתר מגיעה בדר"כ עם המנעות מפעילויות נוספות (מגע עם חומרים כמו צבעי ידיים, פלסטלינה), אפשר לראות שהם נמנעים גם מפעילויות במגרש משחקים, לא מוכנים לדרוך על חול חשוף או על דשא וכו', תפרים בגרביים משגעים אותם, לא מסוגלים ללבוש (ואני מדברת גם על הבת שלי שרגישות היתר שלה היא ברמה ממש לא גבוהה) ג'ינס או כל חומר קשיח אחר (רק בגדים רכים מטריקו). בקיצור, מה שאני אומרת זה - גשי לאבחון.

אמאורית

New member
הי תודה!../images/Emo39.gif

תודה על התשובות, אני מנסה ככה לפי מה שאמרת לעבור על הדברים שהוא מסתדר או לא מסתדר איתם... אז ככה, כשהוא היה קטן יותר, הוא לא הלך על חול ודשא... מים - בכלל פחד גדול, רק השנה הצלחנו "לזרוק" אותו לבריכה... גם כשהוא צובע הוא לא אוהב להתלכלך, אבל זה עובר בשלום...כי הוא מאוד אוהב לצייר. ביגוד - לא זכורה לי בעייתיות מסויימת. אני בקופ"ח כללית, אבל יש לי גם ביטוח פרטי כך שאני יכולה לגשת לכל איש מקצוע ולקבל את הכסף. אני בהחלט אדבר עם רופא הילדים שלנו ונראה לאן הוא יפנה אותי, הבעיה כאן באמת היא הטפסים המטורפים שהם רוצים שנמלא, והוא בגן חדש השנה... אני בקשתי בעבר עבור הרטבת לילה ואני מכירה את כמות הטפסים, בסוף פתרתי את זה בדרך אלטרנטיבית (אני מקווה שאכן הצלחנו!), אז זה בהחלט מעיק. אבל הרופא שלנו הוא כזה שאני יכולה לבקש ממנו המלצה פרטית...(אני מקווה לפחות). תטדה רבה בינתיים, ואם למישהו יש המלצות נוספות אני אשמח לקבל שמות, אפילו במסרים.

בהמשך להתלבטות שלי על אבחון לעומר

התאור שלך --- אפשר לראות שהם נמנעים גם מפעילויות במגרש משחקים, לא מוכנים לדרוך על חול חשוף או על דשא וכו', תפרים בגרביים משגעים אותם, לא מסוגלים ללבוש (ואני מדברת גם על הבת שלי שרגישות היתר שלה היא ברמה ממש לא גבוהה) ג'ינס או כל חומר קשיח אחר (רק בגדים רכים מטריקו) --- נשמע כאילו שאת מתארת את הבן הפרטי שלי....

יש לי שניים TO CONSIDER... ../images/Emo13.gif

ילד שנדרש לו לדעתי אבחון וטיפול - ואבא שחי בהכחשה עם העניין הזה. כעת אנחנו בשלב המגעים הדיפלומטים

ואם את חברת מכבי

בקשי מרופא ילדים או משפחה הפניה למכון להתפתחות הילד. שם מטפלים עד גיל 6.

נעה גל

New member
דווקא לא הייתי ממליצה כאן לגשת

למכון להתפתחות הילד - השאלון שהם דורשים למלא (מהרופא, מההורה ומהגננת) מעיק ביותר + כמה חודשי המתנה לתור. בשביל מה כל זה? בכל מקרה הטיפולים עד גיל 6 הם בחינם (גם אצל מרפאות בעיסוק שנמצאות בהסדר עם מכבי) - אז למה לא ללכת על מידי?

למעלה