הי לכם!

מומיה26

New member
אז שתדע משהו

כמו שאין דבר בעולם שאי אפשר ללמוד ממנו גדלות הבורא. כך אין דבר בעולם שאי אפשר ללמוד ממנו דברי כפירה.

כל ענף מדעי שרק תקח, ביולוגיה, היסטוריה, ארכאולוגיה, פסיכולוגיה ועוד, מכל תחום אפשר להגיע למסקנה שהדת היא המצאה אנושית עם המון טעויות.

אבל יותר מזה, גם מכל ספר בתנ"ך ואפילו מכל מסכת בש"ס אפשר להגיע לכפירה. גם ממסכת סנהדרין שאתה לומד אותו עכשיו לדבריך אפשר להגיע.
סמכות הסנהדרין מול הרבנים של היום כמשל, כל דברי האגדה שבפרק חלק מטפלים בשאלות של עבר ועתיד העולם, כמה שנים העולם קיים, מה זה משיח ועולם הבא, והרבה טענות לעומת כופרים שאינם מאמינים אלה בעולם אחד. רק ללמוד את כל הדברים הללו בצורה מעמיקה וביקורתית ותראה איך חז"ל דחפו את העולם הבא שלהם לתוך התנ"ך, ואיך הם עצמם לא בדיוק היה להם עולם הבא וגן עדן בשמים, לפחות לא לכולם. הצדיקות והצדיקים בכלל יפרחו בכנפיים מעל כדור הארץ שיהפוך לאוקיינוס למשך אלף שלם עד שיזכו לכל התענוגות האפשריים באלף השמיני!

צריך רק לזכות ולרצות.

האם הנך בקיא בכל הלכות שבת

כהררים התלויים מן-השערה ?
לולי כן, תמהני מדוע לבך נוקפך על חילול השבת מדומה השנויי במחלוקת? כגון נפעלת מוצרי חשמל. או הבערה. האם ללאו יצאה ? או לחלק ?
ומדוע אין לבך נוקפך על אבות מלאכות שהנך דש בעקבך מבלי משים ?

סוף דבר!
"אין בור ירא חטא ולא עם הארץ חסיד"
"יכול יהיה ירא מן המקדש תלמוד לומר ואת שבתותי תשמורו ומקדשי תיראו מה שבת לא מן השבת את מתיירא אלא ממי שפיקד על השבת אף מקדש לא מן המקדש אתה ירא אלא ממי שפקד על המקדש"

שלולי כן עלול להיחשב כעובד אלילים בטהרת הקודש אילו ירא מן השבת ומן המקדש יותר ממי שציווה על ייראתם.

אם לא היית ירא עד עתה ממי שציווה על השבת, למרות שמרבית הסיכויים שחיללת שבת עד הנה, אין כל סיבה להתחיל להתיירא כעת. ובטח לא לקרוע את הלב. ודיי בזאת שמרבית הדתיים ליבם נוקפם בעבירות אדם למקום. אך בין אדם לחבירו איש את אחיו חיים בלעו. ומוטב שתשמור את מצפונך נקי לדברים הנוגעים לזולת.

מושי2133

New member
אתה צודק!

רק יש הבדל בין שוגג למזיד שאתה עושה מצוה אתה מתחבר לקב"ה אבל להיפך אתה מתנתק אבל בשוגג אין כונה ורצון להתנתק אז (אני חושב) שאתה לא מתנתק. תקן אותי אם אני טועה.

chaynobody

New member
אני במצב די דומה לך מוישי

אני רק לפני זמן קצר התחלתי לחלל שבת, אך בשונה ממך לא הרגשתי שום אשמה. בעצם לא הרגשתי כלום - גם לא חופש או שמחה -פשוט כלום.
יכול להיות שזה משום שאני מחשיב את עצמי לאדם מאד שכלי ומחשב צעדי - ולאחר שנים של מחשבה פנימית הגעתי למסקנה שפשוט - אין זה משנה כלל אם אנחנו שומרים תורה ומצוות. את כל האנשים האלו ש"בטוחים" שמעשיהם מקריבים אותם או מרחיקים אותם מבורא עולם - אני פשוט לא סובל, זה ברור לי לחלוטין שזה לגמרי בראש שלהם. ואם אתה מרגיש רע בגלל חילול שבת או כל דבר אחר - איו לך שום דרך לדעת שהרגשה זאת נובעת מ-הקב"ה או מהראש שלך.
הייתי רוצה שמישהו דתי יראה לי אפילו פן אחד בלבד שמראה בצורה ברורה ומוכחת ש"הגדולים" יותר קרובים ל-ה' מאשר כל חילוני מצוי - רק פן אחד בלבד - לא יותר! שיעשו איזשהו נס ברור או "יגזרו גזירה" על העולם שיתקיים בדיוק כמו שקבעו מראש.
זה פשוט לא קיים.

אחרת9

New member
מושי שלום

מקווה שהיום אתה מרגיש טוב יותר.
נסה לא להסחף עם הרגש, שאתה אגב מביע אותו היטב. נסה לשמור על שכל ישר ולחשוב על כמה דברים שכתבו לך פה החבר'ה. חשיבה הגיונית וקצת למידה יעזרו לך מאוד להתאפס על עצמך.
מאחלת לך שלווה.

למעלה