הי לכולן

mai de 3

New member
הי לכולן ../images/Emo13.gif

צריכה שוב את עצתכן בני הגדול בן8 הוא ילד טוב.מה שקורה שהילדים בכיתה בהסעה הבני דודים עובדים עליו מנצלים את זה שהוא כזה. לדוגמא: יש כאן עכשין מודה של אוסף מסוים,וכמו כל הילדים גם הוא אוסף,ואנחנו קונים לו מידי פעם עוד ועוד הבעיה שתמיד הוא חוזר בלי כלום
ותמיד אותם סיפורים שהוא בשותף עם חבר מסוים...ואותו חבר לוקח אליו את הכל,תכלס הוא נשאר בלי כלום. אז בתור הורים מה עליינו לעשות? להפסיק לקנות לו? אולי הוא "קונה" חברים בדרך הזו? לכעוס עליו? הוא מספיק סובל עם דימוי עצמי נמוך... טוב,מקווה שהבנתן כי יצא לי קצת מבולגן
מראש

apk

New member
דעתי האישית

אני מניחה שאתם נותנים לו דמי כיס, אולי תגדילו את הסכום במקצת ותורו לו שאם הוא רוצה את האוסף שיקנה בעצמו מכספי דמי הכיס. אני פשוט חושבת שאוסף זה דבר שילד צריך לממן מכספו הפרטי ולא מהתקציב המשפחתי. לאחר יקנה מכספו כמה שהתקציב יאפשר לו, אין זה מעניינכם מה יעשה בפרטי האוסף שקנה, ואם לא ישאר לו לעצמו וזה יצער אותו זה ילמד אותו להיות פחות נדיב. לגבי האפשרות שכך הוא רוכש חברים. אני מציעה שתנהלו איתו שיחת ברור ואם אתם חושבים שדרכו שגויה תאמרו לו זאת כעצה, אבל תשאירו לו את ההחלטות איך לנהל את חייו החברתיים. זו רק דעתי

תּמר

New member
גם לי היתה התלבטות דומה

כשהבן שלי נתן מתנות לחברים, אבל החלטתי לא להתערב, ולא לספר לו שהעולם אכזר - משתי סיבות: א. אולי העולם לא אכזר, והוא באמת בשותפות עם החבר (במקרה שלנו - החבר הבטיח להחליף איתו "מחר") ב. אם העולם אכזר, הילד יגלה זאת בעצמו, וילמד לבד שלא כדאי להיות עם הילדים הללו בשותף. אני אישית לא הייתי קונה לו עוד (מעבר לתכנון המקורי), אלא נותנת לו להתמודד עם מעשיו (וכך הוא גם לא יהווה בור ללא תחתית לאלו שמשותפים איתו לדבריו).

אלדורית

New member
לי זה מריח לא טוב

לא נראה לי שהשאלה כאן היא מה לעשות עם דמי הכיס שלו או עם כמות החבילות שהוא קונה, אלא האם הוא לא ילד שעובר התעללות בריונית. מה מצבו באופן כללי? מה מצב רוחו? את מתארת ילד די שפוף, עם דימוי עצמי נמוך (שזה לא דבר שכיח כל כך בגיל שמונה, אאל"ט, בניגוד לגיל ההתבגרות למשל) שחברים שלו מתעלקים עליו. השאלה היא מה מידת ההתעלקות: אולי הוא קצת תמים וזה באמת בין חברים ולא נורא, אבל אולי כופים עליו באיזה אופן, מפעילים עליו מניפולציות לא נעימות. נראה לי שצריך לבדוק מה הולך שם בדיוק. יש בהסעה מלווה מבוגר שאפשר לשאול או לבקש שישים לב? מה אומרת המורה שלו--איך הוא בהפסקות? יש לו חברים? רוב הזמן הוא ילד שמח?

הודעתך כמשב רוח רענן

ודי הופתעתי מהתגובות שלפניה. אם יש מקום שבו ניתן לכוון ילד, ללמד אותו לחיות בעולם החברתי שלו, ללמד אותו משהו על חולשותיו שלו ואיך עוקפים או מתגברים עליהן, הרי זה מקרה שכזה, שלא לדבר אכן על אפשרות (סבירה, לצערי, בחברת ילדים) שאכן מדובר בפרקטיקה של בריונות שהילד הוא הקורבן שלה. ואם הילד קונה אוספים כדי לתת מתנה כי ככה הוא קונה הערכה עצמית לעצמו, הרי שכאן כל הנורות האדומות צריכות להבהב וחשוב להקנות לו כלים להעריך את עצמו מבלי להתבטל בפני אחרים. יש כאן הרבה מה לחשוב, לבדוק, לעשות.

mai de 3

New member
לילה,איך אפשר להקנות ליד הערכה

עצמית? אנחנו כ"כ משתדלים תמיד להרים אותו כי הוא באמת ילד מיוחד, יש לו לב טוב,הוא וותרן,לומד טוב,ותמיד אנחנו משבחים ומחמיאים. אז מה עוד אפשר לעשות?

עניתי לך באריכות

והתשובה נמצאת ברשימת ההודעות הכרטיס האישי שלי אולם לא "נטענה" לפורום. הממשק החדש של תפוז אנשים אמנם נראה טוב, אבל לא מאפשר להעתיק אותה לכאן, כך שהוא די חסר תועלת... אז כנסי לשם וחפשי את ההודעה שכותרתה "לאט ובסבלנות"...אולי תצליחי יותר ממני. לפי תפוז זו כתובתה הנעלמת, שאינה נפתחת: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=192&msgid=40662951

לאה_מ

New member
זה לא נפתח גם דרך הכרטיס האישי

שלך - לא בא לך לשחזר? אני סקרנית...

apk

New member
במחשבה שניה ...

לאחר קריאת דבריה של אורית, נראה לי שהפסקה השניה בדברים שאני כתבתי כאן שגויה. אני חושבת שמה שאני הייתי עושה זה שילוב של מה שאני כתבתי בפסקה הראשונה שלי בלבד (ענין דמי הכיס) עם מה שהציעה אורית. אבל שוב ... זו רק דעתי

לאה_מ

New member
אם המדובר בדפוס קבוע, ולא במקרה

בודד, אני חושבת שכן יש מקום לתת לכך תשומת לב. אני מסכימה עם מה שנאמר כאן לעניין האוסף (לקנות מדמי הכיס שלו), אבל זו לא נראית לי הנקודה הבעייתית בסיפור. מה שהייתי עושה זה, במקביל לשיחות שהוצעו עם המחנכת או המלווה בהסעה, לחזק את הילד - להתמקד בחיזוק שלו (לאו דוקא בהקשר של האירועים הללו, אלא באופן כללי) - לתת לו כמה שיותר חוויות הצלחה, בילויים אתכם או בחברה שהוא חש בה בנוח ושהוא תופס בה מקום של כבוד, אפשר לרשום לחוג שהוא מצליח בו, לאפשר לו לעשות דברים שהוא טוב בהם ולתת לו את התחושה שהוא טוב, לתת לו תחושה שהוא חזק, ובמקביל - שיש לו גב - שאתם תומכים בו ומגינים עליו במידת הצורך. אם בביה"ס יש יועצת, בהחלט אפשר לשתף אותה ולהתייעץ גם איתה.

mai de 3

New member
קודם כל תודה. אתן פשוט מדהימות!

אולי נפרט קצת יותר הוא ילד מאד שמח, והחברים מאד מאד אוהבים אותו, כך בכל אופן מה שהמורה והמנהלת וכל הצוות אומרים לנו. הבעיה שהוא קצת שמנמן לא שמן, והילדים כמו שאתן יודעות בכל הדזמנות יזכירו לו את זה... בשביל זה יש לו קצת דימוי עצמי נמוך. יש לו גם בן דוד שמאד מקנא בו ומוריד אותו בצורה נוראית כמו:"אתה לא תצליח"(במשחק) או "לי יש יותר" "שלי יותר יקר" וכ'ו הבעיה שהם נפגשים הרבה, הם נוסעים יחד הלוך חזור לביה"ס,ושלא נדבר על שבתות שתמיד הם נפגשים. זהו,שוב תודה! אין לכן מושג את שאתן עוזרות את דעות והעיצות

mai de 3

New member
אויש איך כתבתי את המשפט האחרון

התכוונתי שאין לכן מושג כמה שאתן עוזרות עם העצות והדעות.

אלדורית

New member
אוקיי, עכשיו התמונה ברורה יותר

ואני שמחה שאת יודעת בדיוק מה המצב (לגבי בן הדוד והמקור של הדימוי העצמי). אני מצטרפת לעצתה המצוינת של לאה, לחזק אותו עד כמה שניתן בחוג המשפחה. אני רוצה להדגיש שאין הכוונה לחיזוק ישיר באמצעות מחמאות, אלא ליצירת מסגרת בילוי משפחתית שבה נעים לכולם--זה הרבה יותר מחזק ולא יתן לו הרגשה של "מקרה צדקה" (כי ילד שאמאבא מפמפמים לו שהוא נהדר כשהחוויה החברתית שלו גרועה, עלול לחוש שהוא כנראה זקוק לרחמים; כדאי לשבח במינון סביר, לא להגזים וגם את השבחים לבחור בקפידה: לשבח לפי מה שבאמת נכון בעיניך). בנוסף, אם את סבורה שיש לו בעית משקל (אני מבינה שלא חמורה; רק את יודעת עד כמה זה בגדר בעיה), כדאי לפנות לאיש מקצוע (אפשר לבקש הפניה דרך רופא הילדים ואז זה במימון קופה"ח). לגבי הקשר עם בן הדוד: כיון שהילדים מבלים הרבה ביחד, יש מקום לפנות גם להורים שלו. בשיחה נעימה, כשהילדים בהחלט לא בסביבה, בלי האשמות, להציג בפניהם את הבעיה ולשאול איך הם יכולים לעזור. אני מניחה שהם יכולים לדבר עם הילד שלהם ולבקש גם ממנו לתמוך בבן הדוד שלו, לגלות נאמנות משפחתית כלפיו, במקום תחרותיות (אולי אפשר ליצור אפשרות לבילוי משפחתי משותף בפיקוח, תוך התערבות מתקנת וחיובית--משהו כמו הליכה ביחד לגן החיות או לפארק שעשועים כששני הילדים אינם בתחרות ושניהם נהנים ביחד--זה יכול לעזור ליצור אוירה של שותפות ביניהם). אני מאוד שמחה שהדיון כאן מועיל לך! ברוכה הבאה!

למעלה