הי לכולם

rachel or

New member
הי לכולם

חזרתי מכנס אנדוקרינולוגי בו הרצתה דר' צוקרמן על מחקר האם יש משמעות ממי קיבלנו את ה-X (האם הוא ממקור אימאי או אבאי) וחשבתי שתשמחו לשמוע נבדקו פרמטרים רבים בדיקות דם היסטוריה של בעיות כמו מום לב, כליות אוזנים, יכולת למידה, עשו דקסא (צפיפות עצם), השפעת הטיפול בהורמון גדילה, נתונים מבנים שמאיפינים בנות טרנר ועוד בשורה התחתונה למעט דברים קטנים שגם בהם ההשפעה זניחה כמו בעיות כליות יש יותר במעט ממקור אימאי ובעיות היפר כולסטרול יש ממקור אבאי מעט יותר כמו כן נמצאו יותר בנות שיש להם השכלה גבוהה שהמקור אבאי בסה"כ אין הבדלים של ממש ולא תהיה המלצה לבדוק את מקור ה-X לצורך דיאגנוזה טובה יותר של עתיד העובר\ילד (אלה אם כן אנחנו נרצה לדעת את מי להאשים ולשבת לו על המצפון
)

תודה לך השיתוף ../images/Emo13.gif

טוב לדעת שבעצם המקור של הפגם הגנטי לא באמת חשוב ... כי הרי אחרי שכבר בעצם נולדנו אין דרך חזרה לא ..
תמיד נאהב גם את אמא שלנו וגם את האבות שלנו... למה לא ידענו על הכנס? אני לפחות לא הייתי מודעת שיש כנס בהזדמנות זו, כל כנס או פגישה או מפגש אחר כדאי להביא לידיעה גם זה חלק מהפורום שלנו דרומית

לרחל

חבל שלא ידענו על הכנס זה מאוד חשוב לנו פעם הבאה שיש כנס היינו מאוד רוצים לדעת ולהיות שותפים

rachel or

New member
זה היה כנס לרופאים וביולוגים

כנס מדעי ובשפה מדעית שלא היה קשור בכלל לטרנר כביולוגית (ולא כטרנרית) שגם המנחה שלי בתיזה הציגה עבודה וגם שמעתי מצוקרמן שבמקרה הם גם מציגים את העבודה שלהם החלטתי לבוא היה עוד אולי הרצאה אחת מענינת באנגלית לגבי חשיבות ויטמין D גם הרצאה ברמה מדעית של תוצאות ניסוים תהליכים שונים שלמי שלא במקצוע ומכיר את השפה והמינוחים קשה יהיה להבין (אני בעצמי לא הבנתי הכל) מה שכן אולי במפגש הבא של העמותה נוכל להביא את דר' צוקרמן שתרצה על זה ברמה לא מדעית ההרצאה היתה רבע שעה ויצאו בה מתוך נקודת הנחה שמקירים את המונחים הרפואים יתכן ואפשר יהיה להעביר את אותה הרצאה רק לא רבע שעה אלה חצי שעה תוך הסבר כל המונחים המדעים

למעלה