הי לכולם

• פותח הנושא addk
  • פורסם בתאריך

addk

New member
הי לכולם

הייתי השבוע במחסן חפצים עתיקים נחמד מאוד, לירושלמים בינכם כדאי ללכת להציץ. לא משהו מטורף אבל נחמד. (למי שלא ירושלמי, לא כדאי להגיע מרחוק לדעתי). בנוסף אני רוצה להציע למי שאוסף בובות קינדר שקית מלאה בבובות. למי שמאזור הקריות ומעונין אז לפנות אלי עוד היום או מחר כי חרי זה אני חוזרת לירושלים ולמי שלא אז להודיע לי כדי שאני אקח את זה איתי. לרוזן
- סוף סוף מצאתי! (אני מקווה שעוד לא נכנסה שבת.) ספר מאויר של נחום גוטמן לא כלכך ישן אלא רק משנות ה-50 של הוצאת מסדה. בנוסף יש כמה ספרים יפים בחנות שהתחלתי לעבוד בה (חנות ספרים עתיקים ונדירים) אני אבדוק מה אני יכולה לסדר לך. בכל אופ סוף שבוע נעם לכולם עדי

שלום לשניכם, דור צעיר,

עדי - ספרי לנו קצת על החיים בעיר הקודש, על החנות ועל הלימודים. ואתה שי - איך החלה שנת הלימודים? מה חדש בדרום? אני שמח לראות ששניכם כאן איתנו.

shay2222

New member
שנת הלימודים החלה בסימן של שינויים.

הואיל ובית-הספר לא אפשר לי ללמוד ספרות ברמה של חמש יחידות-לימוד (אין בליבי עליהם כלום, פשוט לא היה ביקוש מצד התלמידים), בחרתי ללמוד סוציולוגיה ופסיכולוגיה. בהתחלה בכלל הייתי אמור ללמוד ערבית, אבל כאמור, השנה החלה בסימן של שינויים... גם ירדתי הקבצה במתמטיקה, מרצוני, מחמש יחידות לארבע יחידות. הבה נקווה שמעתה הכל יהיה צפוי ויתנהל על מי-מנוחות. מה חדש בדרום? אף פעם לא התחברתי למלה "דרום", תמיד העדפתי את המלה "נגב". למלה דרום יש לפעמים קונוטאציות שליליות, במיוחד כשמשווים, למשל בין "צפון העיר" ל"דרום העיר". גם בן גוריון לא קרא להתיישב בדרום, אלא בנגב. אצלנו בנגב הכל כשורה
וזה הזמן אולי לספר, שגם אני הייתי בעברי חובב-בולים, אבי היה מנוי משך שנים רבות בשירות הבולאי ובמשך ילדותי אספתי בולים, גם במטבעות ובשטרות התעניינתי. לפני כמה ימים חיפשתי משהו בחדר, ונתקלתי באלבומים, ישר חשבתי על אספני הבולים בפורום וכבר ניסיתי לאתר סביבונים, כלבים או אניות, אבל התייאשתי מהר מאד בגלל הכמות הרבה, וחוסר ההתמצאות שלי. אולי בעתיד אנסה שוב. מקווה שלא הלאיתי יותר מדי את קוראי-ההודעה; ואלה שעייפו מלקרוא ההודעה, נא קבלו התנצלותי, שי.

rachelea

New member
קיטים מעץ

השבוע עברתי בשוק בצלאל בת"א. ראיתי שם "קיטים" מעץ להרכבה. ייתכן ויש גם סירות/אוניות/יאכטות מניאטוריות. ייתכן ואעבור שם בסביבה שוב. מעניין אותך?

addk

New member
תודה על ההתענינות

אבל זה לא מתאים לו. אני צריכה משהו מוגמר. תודה בכל אופן עדי.

addk

New member
הי...

החיים בעיר הקודש אחלה. בד"כ אני עובדת 12 שעות ביום בקייטרינג במלון, אם לא אז לילות. מחר אני מתחילה קורס ברמנים שקיבלתי ליומולדת. וזהו. חוץ מזה אני מחכה כבר ללימודים שיתחילו בנובמבר.(צילום). בימים שיש לי זמן אני עוזרת לחנות סידור. אהמ... אני חושבת שזהו. ביקשתי לימולדת מאחי לבדוק אם יש גרסה חדשה למילון פונטנה למחשבה מודרנית והוא הביא לי את זאת שיש לי. (87). אם למישהו יש רעיונות למה להחליף (לא יודעת פשוט אין לי חשק לכלום כי זה מצומת ספרים שפעם מאוד אהבתי והיום אני מנסה לא לקנות שם כי הם שייכים לפישמן). טוב אז שבת שלום לכולם ותחילת שבוע טוב. נ.ב.- אבא שלי מכור לכל מה שקשור ליאכטות. כבר הבאתי לו יכטת קריסטל בבקבוק ועוד אחת מעץ, אם למישהו יש רעיון אני מחפשת לו משהו דומה ליום הולדתו הקרב ובא. הפעם במת בי עדי.

הכל הבנתי, רק לא דבר אחד:

מה הקשר של פישמן (מי זה בכלל?) לזה שאת לא אוהבת יותר לקנות בצומת ספרים? האם הוא עשה משהו כל כך נורא ואת מענישה אותו על זה בהחרמת החנות שבבעלותו? ספרי לי, אני דווקא אוהב סוג כזה של מחאה. אני עד היום לא מוכן לקנות או לשתות פפסי (למי שזוכר עדיין את החרם הערבי), ובעיקרון לא קונה וולבו, כי הם סרבו למכור לצה"ל טרקטורים בטענה שאנחנו משתמשים בהם בשטחים. (נו, טוב, ממילא לא עמדתי לקנות וולבו...) לעניין היאכטות - אולי לקפטן ניסים יהיה רעיון טוב. מה דעתך על יאכטה להרכבה? אנסה למצוא עבורך את האתר של דגמי היאכטות. ותמיד אפשר להתחיל עבורו אוסף בולי יאכטות...

addk

New member
טוב אז...

פישמן הוא אחד האנשים הכי עשירים בארץ. בבעלותו חלק ממעריב, ידיעות אחרונות ערוץ שתיים, הזכיון על הפס הרחב, אם אני לא טועה גם מניות באחד הבנקים. בקיצור האיש די שולט באמצעי התקשורת במדינה. בנוסף לכך הוא אינו נופת צופים. הבן אדם קפיטליסט אמיתי על כל המשתמע לכך(ניצול עובדים וכו....) זה בקצרה. בקשר להחרמות אני משתדלת לא להשתמש במוצרים של חברות ענק ותאגידים, אבל לא בפאנטיות. (אני משתמשת למשל במוצרי אסתי לאודר למרות שהיא מנצלת עובדים וילדים במזרח ולמרות שהחברה שלה עושה ניסויים בבע"ח). בקשר לרעיונות שהצעת ליאכטות זה לא רעיון כלכך טוב. הוא קצת מאוד מבוגר וקצת הרבה חסר סבלנות. אני צריכה משהו מוגמר. גם אוסף בולים לא רעיון טוב כי הוא מיצה גם את זה בילדותו והעביר אלי (בילדותי) את האוסף, שעומד היום ללא מעשה. סבתא של החברה שלי אוספת בטרוף בולים יש לה קופסאות (ואני מדברת על עשרות קופסאות גדולות) של בהן היא אוספת בכל קופסא אותו סוג של בול. אין לה נגיד אלבומים כמו שלימדו אותי שצריך לעשות, אלא קופסאות על גבי קופסאות. היא ביקשה ממני את האוסף שלי... אם מישהו מעונין בבול מסוים תכתבו לי אולי יש לי לפני שזה עובר אליה. עדי. נ.ב.- ואני מזכירה אם מישהו מעונין בשקית די גדולה של הרכבות קינדר נא לכתוב לי עוד היום לפני שאני חוזרת לירושלים.

beni165

New member
אליעזר פישמן

לדעתי עשית לו עוול. קודם כל הוא מתעסק לא רק בתקשורת, גם מבני תעשיה שלו וגם החברה הכלכלית לירושלים וגם טויס אר אס והנדימן ומגה ספורט ובון ג'ור ואוניל בניה בע"מ ועוד הרבה אחרים, בקיצור קבוצת אליעזר פישמן אחזקות (טלקומוניקציה, תקשורת, תעשיה, נדל"ן, רשתות שיווק) היא באמת אחת מחברות הענק בארץ. אין לי ספק שבתאגיד כזה ענק יהיו תלונות של עובדים, אבל אליעזר פישמן הוא בעיני איש מדהים, שעושה המון למען הקהילה, ראי כתבה מצורפת לדוגמא. ועוד לפני שהמשכתי לקרוא את הקטע על אסתי לאודר, היה לי ברור שאפשר למצוא גם אצלך משהו כזה... ואני לא מוכיח, בכלל לא, פשוט קשה בארצנו הקטנה להחזיק באמונות כאלה, למשל אני בטוח שאת קונה ברשתות ששייכות לפישמן בלי שאת בכלל יודעת. זה כמו שפעם החלטתי לקנות רק תוצרת הארץ, אז מה? אני אקנה טלוויזיה של סלורה? וכדי שזה יהיה קשור לאספנות - גם הוא (פישמן) אספן רציני (של כסף...) בני

beni165

New member
ועוד דבר קטן

תאגיד או לא, 10,000 מקומות עבודה בימים אלו זה לא הולך ברגל...

beni165

New member
ועוד כתבה אחת אחרונה

ואין לי איתו שום קשר, אני רק בעדו.

addk

New member
הי בני

טוב, קודם כל תודה על התגובה אני תמיד שמחה לשמוע ולהשכיל מאנשים שדעותיהם שונות משלי. ידוע לי מה שסיפרת על פישמן אבל כשאני בוחנת את דעותי עליו, מצטבר השלילי על החיובי. בקשר לכתבות אני יכולה לשלוח לך שתיים שלוש (ארבע, עשרים) כתבות שטוענות בדיוק ההפך. זה תלוי מי הכותב ומי הזמין את הכתבה. נכון שהוא נותן מקומות עבודה, אבל מקומות העבודה האלו יכולים לעבור (וכבר עברו) למקומות במזרח או בשטחים לאחר שנגמרו המענקים הממשלתיים ולאחר שהמפעל ביסס את עצמו כלכלית וכבר לא משתלם לשלם משכורת מינ'. (וזאת רק דוגמא קטנה.) ובקשר להחרמות אני ערה ומודעת. אבל בדברים הקטנים שאני יכולה לבחור אני בהחלט עושה את זה. לדוגמא לאכול בבורגר ראנץ ולא במקדולנד או בברגר קינג.(אם כבר לאכול בחוץ אז אוכל איטלקי אבל לא משנה.) אני משתדלת לא לקנות נייקי, אבל אני לא אזרוק את אלה שיש לי וכן היייתי קונה לילדים שלי (כאשר יהיו לי) כי אני מודעת לטיבם. עדי.

AviSESC

New member
הי עדי

כתבת לי שגם את אוספת תקליטים, מוסיקה של שנות ה 70, 80. תני לי לדעת מה את אוהבת, אולי יש לי. אני מחפש את מייק בראנט, אילנית, שושנה דמארי, פרי קומו, שירלי בייסי. ועוד כאלו. אם יש לך, נהדר ! אבי.

nissim60

New member
דגמי אניות מעץ...

אשתי קנתה לי לפני כחודש אנית מפרשים יפה בשוק בצלאל בת"א. בסך הכל 30 ש"ח לאחר מיקוח כמובן.אין צורך בהרכבה.

nissim60

New member
הי עדי...

אם יש באמתחתך בולי אניות אנא שלחי את הצי דרומה.

למעלה