את שואלת "מה זה בעצם תקשורת?"?!
השאלה שלך זועקת. זאת שאלה שאת צריכה לתת לה מענה. האם את חושבת שקיימת בינכם תקשורת? לטעמי, מהסתכלות על מה כתבת וסיפרת פה – לא קיימת בינכם תקשורת. תקשורת בין-אישית היא העברת מידע, מסר, רגשות, תחושות... כל דבר שהוא מאדם אחד וקבלתו אצל האחר. הדגש הוא על ההעברה וההקבלה. את אומנם מעבירה את מה שאת רוצה בדרך כולשהי, אבל הוא לא מקבל אותה. בין אם הוא רוצה ובין אם הוא לא רוצה. עצם זה שיש לו קוצים והוא לא מקשיב, אז אין פה תקשורת. אין הכוונה להסכים אם כל דבר שאת אומרת. את יכולה לומר לו דבר סובייקטיבי, של התחושות שלך בלבד, והוא יכול גם לא להבין אותם, ולא לקבל אותם מבחינה סובייקטיבית, כי דעתו אולי תהיה שונה, אבל אם ישנה תקשורת, אז הוא בראש ובראשונה יקשיב למה שיש לך לומר. אני לא באה להגיד מתי את בסדר ומתי הוא לא בסדר. מי כן מקבל ומי לא מקבל. מה שכן, ספציפית למה שאת תיארת, יש העברה אבל אין קבלה. וכן, יכול להיות שצורת ההעברה שלך של הדברים, היא צורת העברה שמונעת את הקבלה. לדוגמה, צורות העברה בוטות, גורמות לעתים לאטימות, ולמניעת הקבלה. ושוב, אני לא אומרת שאת מתבטאת בבוטות, אני רק נותנת דוגמה למה שיכול לגרום לחוסר קבלה. אם התקשורת היא טובה או לא טובה, זאת עוד רמה, היא תלויה בגורמים רבים, אבל לטעמי, אין לכם את הבסיס של התקשורת.