הי לכולם.

erez zon

New member
הי לכולם.

בפורום "הידען" נכתבה הודאה היום ע"י מנהל הפורום ד"ר יששכרי,אשר דובר בה על הגנום האנושי. הפעם ההתיחסות היתה לעניין הכהנים.נמצא,כי,ואני מצטט:" למחצית מהכהנים יש את אותו חותם גנטי,לעומת פחות מ-5% מהאוכלוסיה היהודית הכללית.יתר על כן ראשיתו של הכרומוזום הזה לפני 3000 שנה,לפי התארוך הגנטי,והוא תואם את ההסטוריה התנכי"ת." עכשיו,כעקרון אנני מאמין בתורה,אך ידיעה זאת גרמה לי לתהות,מה אתם חושבים?

alon14

New member
זה שהם משפחה אחת...

...לא אומר שהתורה נכונה, אתה יודע.

begone

New member
אין עוררין

זה ברור שיש עם יהודי, ויש לו בסיס אתני מסוים, שהחל לפני כשלושת אלפים שנה עד חמשת אלפים שנה. אבל מכאן ועד לומר שיש אלוהים - המרחק רב. ומכאן ועד לומר שהתורה נכונה עובדתית בכל שורה ושורה - המרחק רב עוד יותר.

erez zon

New member
זה מראה שהמקור הוא אכן אהרון הכהן

הכהונה ניתנה בירושה.ואם זה כך ,אם הסיפור על איש זה הוא לא המצאה מהשרוול,אז אולי גם משה ומעמד הר סיני?

alon14

New member
למה?

למה זה שדבר אחד באגדה מוכח כנכון חלקית (הכוהנים הם משפחה אחת) אומר ששאר השטויות שם, להן אין ראיות, נכונות לגמרי?

אנדרי ז

New member
באותה צורה

אפשר לומר עובדתית כמעט בוודאות שישו כאדם התקיים ואכן נצלב ע"י הרומאים. האם זה גם אומר שהוא אכן אחרי זה קם לתחייה ושהוא הבן של אלוהים?

begone

New member
ארז, אתה לא משכנע

"אם הסיפור על איש זה הוא לא המצאה מהשרוול,אז אולי גם משה ומעמד הר סיני" לפי שיטתך, הרי שנחשים מדברים, מים יוצאים מסלע בעזרת הקשה עם מקל, אדם אחד ממלא את הנילוס בדם, שמשון מפיל מקדש בשתי ידיו, חומות יריחו נופלות בזכות תקיעה בשופרות....ועוד ועוד. זו טענה לא רצינית. דווקא הציונות החילונית הכירה, עוד מתחילת הדרך, בקשר האתני בין היהודים. אנתרופולוגים לא מכחישים שיש קשר גנטי בין יהודים ליהודים, ושאכן התקיימו שנים-עשר שבטים. גם ללא ספק היתה חלוקה בין שבטים, וללא ספק היו שבטי לוי וכהן שעסקו בעיקר בדת. אבל מכאן ועד הוכחה לקיומו של הר סיני - המרחק רחוק שנות-אור רבות. הטענה שלך נשמעת לי בעייתית מאוד, ואני אומר את זה בעדינות.

erez zon

New member
אוקי אתה צודק

אבל מדוע שבני ישראל יקבלו על עצמם לקיים 614 מצוות סתם כך?ללא שום ראיה

erez zon

New member
אני פשוט חושב לעצמי,שאם כל זה שקר

המצאה או לא יודע מה,מדוע שכ"כ הרבה אנשים יקבלו על עצמם כל כך הרבה מצוות?אני מצטער אם זה לא קשר ישיר לשאלה הראשונה שהפנתי אליכם,אך אלו הם שאלות שיושבות לי שם בראש...

ofir_y

New member
פשוט מאוד

מחפשים מה משותף בין כל האנשים?! כולם בני אדם. כנראה שלבני אדם יש צורך להאמין במשהו ויש הרבה סיבות שכלולות בזה [כמו להסביר דברים לא מובנים, להשלים חורים במדע וכו´] . זה כמו לשאול למה אנשים בישראל מדברים עברית [ואל תדחפו את הקטע של העולים וכו´, התכוונתי בבסיסיות] מפני שמי שנולד למנהגים מסויימים ולשיגרה מסויימת ייאמץ את השיגרה הזאת בלי שום קשר לשיגרה עצמה. [ז"א בלי שום קשר לנכונות הדת וכו´]. חוץ מזה, מי שמאמין בעולם הבא, אז בעיניו זה או לסבול קצת לא לראות כדורגל וטלוויזיה בשבת וללכת לבית כנסת וכו´ וכו´, מאשר סבל ניצחי בגיהנום - לא? אופיר.

begone

New member
יש לי שאלה יותר טובה בשבילך

הרי כולנו יודעים שהגזענות היא שקר, שהרי היהודים אינם נחותים משום עם אחר. אז למה עשרות מליוני גרמנים האמינו בתורת הגזע והלכו לפיה? התשובה: כי בני-אדם עושים טעויות. בני-אדם לפעמים הולכים כמו עדר אחרי המנהיגים שלהם. ובני-אדם נוטים להאמין בדברים שאמורים לשפר את מצבם לעומת בני-אדם אחרים. בדיוק כפי שגרמנים רבים האמינו שתורת הגזע היא נכונה מבחינה מדעית (והיהודים הם נחותים), כך יהודים רבים האמינו (ועדיין מאמינים) במתן תורה בהר סיני. אבל כל מי שדורש הוכחות, מבין ש: א) תורת הגזע מופרכת לחלוטין ב) אין הוכחה למתן תורה ולכן המסקנה היא: טיפשים לא מתים, הם רק מתחלפים.

shkool

New member
אתה מתכוון 613...

ולמה שבטים מסויימים באפריקה מחוררים את עצמם ומענים את עצמם?

גוססי

New member
612

אחת מהמצוות אוסרת על אכילת שרצים שנוצרו מהעיפושים. מאחר ויצורים כאלה אינם קיימים, זו מצוה פיקטיבית שלא ניתן לעבור עליה.

erez zon

New member
כן,אבל תחשבו על זה

אדם אחד בשם משה,מופיע יום אחד בפני כל האנשים ואומר להם:"תשמעו,אלוהים דיבר אלי,והוא מסר לי להודיע לכם שמעתה אתם עובדים אך ורק אותו,בלי התהולליות,בלי חיים חופשיים,מעתה עליכם לעשות כל מה שהוא דורש,והוא דורש הרבה..."עכשיו,אתם למעשה טוענים שבני ישראל אומרים:"אין בעיה,מאמינים לך,משה,לא צריכים שום הוכחות,תן את הרשימה של המצוות,אנחנו הולכים לעבוד את האל שלך"למעלה מ-2 מליון איש אין צורך שבום הוכחה?אם משהו היה בא אלי עכשיו ואומר לי:"יש אלוהים,והוא רוצה שיותר לא תלך לים ביום שבת,לא תעשה זה ולא זה..."הייתי רוצה שיביא בפני הוכחות שיש אלוהים ושזה מה שהוא באמת רוצה-מה פתאום שאקשיב סתם כך למשהו שאומר לי לשנות את כל אורחות חיי?!

גוססי

New member
כל הרעיונות האלה הם פרי דמיון

עמישראל לא יצא ממצרים, לא נדד ארבעים שנה במדבר ולא קיבל את התורה בהר סיני. זו מיתולוגיה, לא עובדות היסטוריות.

erez zon

New member
אנשים שחוזרים בתשובה היום

מסתמכים על מעמד הר סיני,על המעבר מאב לבן,אך על מה הסתמכו 2 מליון איש כשהחליטו לקחת על עצמם את התורה ומצוותיה?על אדם אחד,משה?זה לא ישו ו-7 מצוות בני נוח,אלא 613 מצוות!!!אדם אחד שיכנע 2 מליון איש לקיים 613 מצוות בקלות כזאת?

גוססי

New member
אנשים שחוזרים בתשובה היום...

עושים זאת כי הדת ממלאת אצלם צורך נפשי.

גוססי

New member
לשירותך בכל עת

האם אני רשאי להניח כי יש לך תשובות מוצלחות יותר לענין זה? אם כן מדוע שלא תשתף אותנו?

למעלה