הי לכולם!

jenka5

New member
הי לכולם!

שמתי לב שהרבה זוגות בני מזלות שכנים. לפי דעתי אם היו עושים מבחן סטטיסטי אמיתי היו מוצאים מובהקות סטטיסטית כי לפחות 80 אחוז זוגות שאני מכירה הם ככה...(אני מכירה הרבה בכל הגילאים...) בכל מקרה רציתי לשאול האם יש נטיה גם לאנשים בעלי אופקים שכנים להמשך או שזה רק ככה במזלות השמש?

יש הרבה בני זוג שהאופק שלהם הוא

השמש של השני... לדוגמא יש לי זוג חברים שהגבר מזל אריה (אבל האופק לא ידוע) ואשתו מזל דלי אבל עם אופק אריה. יש לי עוד שאני מכיר שהאשה היא קשת עם אופק מאזניים ובן הזוג שלה הוא מאזניים.

jenka5

New member
כן. גם לזה שמתי לב . אבל השאלה

אם אופקים סמוכים נימשכים. נגיד עקרב ומאזניים... כי עם מזלות שמש דווקא זה קורה הרבה...

דקל111

New member
אני דווקא לא שמת לב לזה

אני חושבת שיאיר פעם הסביר את ההגיון במזלות עוקבים אבל באופן אישי דווקא מכירה המון זוגות אחרים

תראי בד"כ כדי לבדוק משיכה צריך לבדוק עוד כמה

פרמטרים - בין היתר המיקומים של ונוס ומארס. קורה המון פעמים שונוס נמצאת במזל סמוך ואז יש משיכה לשמש של המזל הסמוך וכיוב... ולכן זה מה שקורה. כי בעקרון מזלות סמוכים מיוצגים ע"י יסודות לא בדיוק דומים באופיים ולכן זאת איננה אידיליה ראשונית. נשמח כמובן להבהרות של יאיר בעניין.

bat5

New member
כשמזלות השמש שכנים

יש סיכוי רב יותר לכך שוונוס ומרקורי יהיו גם כן באותם שני מזלות, מה שאין כן במזלות אופק שכנים. זה גם מביא לכך שהקומפוזיט שלהם יתאים למפת הלידה האישית לפחות של אחד מהם, כי השמש, ונוס ומרקורי יתקבלו בשיתוף קרוב למיקום של מפת הלידה. אגב, השמש של בעלי לשעבר נמצאת במזל שכן למזל השמש שלי. את ונוס ומרקורי שלו לא בדקתי.

אחיקם ר

New member
משהו מעניין...

מתוך הבלוג הענתיקה שלי.. חחח... סוזאנה דור על מזלות סמוכים / דובי גרינברג פורסם ב19 ביולי 2003, 13:56 ב כללי האסטרולוגית הזו מציגה באתרה תפיסה מאוד ייחודית על מזלות השמש, וגישה פרשנית ייחודית מחד, אבל שאני בטוח שהאסטרולוגים ביניכם יבינו את ההיגיון האסטרולוגי שלה. מבלי להיות מבין גדול, ההיגיון שלה מדבר אלי. האתר הוא רחב יריעה ואני אצטמצם לדברים שנראו לי רלוונטיים לדיון שהחל על מזלות סמוכים. אנחנו נוטים לטענתה להימשך לאנשים שנולדו באותה עונה כמונו אבל לא בהכרח לבני אותו מזל. אל בני אותו מזל אנחנו מגיעים עם הד של ציפיות והנחות מובלעות. הדימיון שבינינו יכול גם להיות גורם לתחרות קשה. אנחנו חוששים מכך שהדומה לנו יאפיל עלינו (eclypse) אנחנו הכי שקופים עם בני אותו מזל ולכן הכי פגיעים. אבל במקביל, קיימת אפשרות להבנה עמוקה טלפאתית כמעט באופיה. אותו מזל דורש מאיתנו לאהוב את עצמנו. אנחנו עלולים לעשות פרוייקציה של האיכויות הפחות נחמדות שלנו על בן המזל הדומה ואז להילחם בהם דרך ההשלכה. מאידך, אם נדע לבנות גדר מפרידה ביננו ובין אותו אחר, נצליח להשתלט על נטייה הרסנית שלנו ולגבור עליה. ייתכן ומה שהוא מאוד ייחודי לסוזאנה, היא האבחנה שמערכת יחסים כזו נושאת את איפיוניו של מזל טלה. היחסים האלו היא טוענת הם אביביים באופיים. הם מתאימים לשלב ההתחלה של יוזמות חדשות המלאות חיות ותקווה. היא לא ממליצה לבני אותו מזל לעסוק במשהו שיצריך עשייה מונוטונית, או חלוקת נשיאה בעול מתמשך. האופי הטלאי של יחסים אלה לא יאפשר הצלחה. ועכשיו למזלות סמוכים. (אלה הבאים אחרינו ואח"כ אלה המקדימים אותנו). אנחנו נוטים לראות במזלות שבאים אחרינו כשלב התפתחותי מתקדם לזה שלנו. ואכן מהפרספקטיבה שלנו כך הם פני הדברים. זה מאפשר לנו לצפות לפאזה הבאה בחיים שלנו מתוך ציפייה דרוכה והתרגשות. אנחנו מקווים שיהיו לנו את המשאבים להתמודד עם הפאזה הבאה. אלה שנולדו במזל העוקב לנו עשויים או לרתק ולמשוך אותנו או להפחיד אותנו. נראה כאילו הם כבר יודעים משהו או שיש ברשותם כלים שאנחנו עדיין לא רכשנו. אם איננו נבהלים אנחנו עשויים לרצות לחקות אותם. יכולים להתפתח כך יחסים של מנטור-חסיד. אנחנו עשויים לראות אותם באור וורוד ולהתאכזב אם ייכשלו בציפיות שלנו מהדימוי שבנינו עליהם. אם נדע להימנע מהערצת יתר, בן המזל העוקב יוכל למשוך אותנו וללמדנו דברים: לחשוף אותנו בפני מראות, צלילים ותחושות שלא ידענו קודם לכן שהם אפשריים. ואנחנו נפעמים מהנוחות שמאפיינת את ההתייחסות שלהם לדברים הנדמים לנו כמעבר לאופק הניסיון האישי שלנו. אנחנו יכולים ללמוד הרבה ולגדול, אבל עלולים גם לטבוע. הדבר דומה לתייר המבקר בארץ שאינו מכיר את שפתה ובה המדריך משאיר אותנו לבד מידי פעם בכדי למצוא לבדנו את הדרך חזרה למלון מבלי להבין עד כמה הדבר קשה עלינו. יחסים אלה, לטענתה של סוזנה, דומים לאפיוניו של מזל שור. אנחנו מרגישים בהם תלותיים ונצרכים. אבל בחוויות האלה (כשהן טובות) אנחנו נמשכים אליהם וההנאה מהם היא עצומה. אנחנו זקוקים להרפתקאה כזו לגדילה האישית שלנו. ובאותו אופן, אנחנו תמהים לפעמים על המשיכה והסקרנות שמגלים אלו בני המזל שקדם לנו. הםמגלים כלפינו הערצה שאינה מובנת לנו וגם מצפים שנגמול להם על כך. כשאנו מסתכלים עליהם נדמה לנו שהם חיים את החיים שאנחנו חיינו בעבר. אבל בדרך כלל נדמה לנו שהם מיטיבים לבצע את אותם חיים יותר מאיתנו. עם הרבה יותר שליטה מאשר הייתה לנו. ולמעשה נדמה לנו שהם מצליחים במשהו שאנחנו וויתרנו עליו ונטשנו אותו. אנשים שנולדו במזל שקדם לנו מראים לנו מה היינו יכולים להיות, או מה יכולנו לעשות, אם היינו בוחרים אחרת. לא שבהכרח שאנו מצטערים על המסלול בו בחרנו, אבל אנחנו עשויים לחשוב ש"אילו רק ידענו זאת אז..." ועל מנת לאשש את הבחירות שכן עשינו נרצה להראות להם את הרווחים שבאו לידינו מאלה. באופן זה מקבלים בני המזל הקודם מאיתנו אישור לבחירות שהם בחרו. מאוד ייתכן גם, שברגעים ה"פחות מוארים" שלנו, נתבונן במזל העוקב לנו בקנאה ובזה שקדם לנו מתוך זלזול והתנשאות. במחזור החיים האישי שללנו (ההתפתחות שלנו) המזל העוקב הוא המקום בו אנחנו הכי שבריריים ונזקקים הואיל וזהו צעד אל הבלתי ידוע, והתמודדות עם דברים שהם מעבר לתפיסה שלנו. ובהערת אגב: ממזל דגים ועד בתולה אנחנו מסתכלים קדימה לפאזה הבאה של החיים בתקווה וציפייה. זה נכון גם לגבי מזל הלידה וגם לתיאור פאזות ההתפתחות בחיים. מעקרב עד גדי אנחנו חיים מתוך מתח וחשש מהעומד לבוא. לסוזאנה יש גם תיאוריה מעניינת לגבי מה שהיא קוראת מזלות "מראה". למשל, אם השמש זורחת במעלה החמישית בטלה היא תהיה שוב באותו מקום בדיוק במעלה ה - 25 בבתולה. היא מעלה טעונים מעניינים בכיוון זה באותו אופן בו היא נתחה את המזלות העוקבים...

אחיקם ר

New member
ובאותו עניין, אבל לאו דווקא מזלות סמוכים...

הנה מה שטליה טל פעם העירה: "...מצאתי גם, שנשים רבות נישאות לאדם עם שמש בסימן המתאים לבית שבו יושבת השמש שלהן. לדוגמא: אשה עם שמש בביית השמיני, נישאת לאדם עם שמש בעקרב. או אשה עם שמש בבית שנים-עשר, נישאת לאדם עם שמש בדגים וכו". לעומת זאת, גבר עם ירח בבית שני, בתאומים (בדקאנט שלישי, מאה ועשרים מע" ליופיטר בדלי,) עשוי לשאת אשה עם שמש בדלי ויופיטר בבית אחד עשר- בשור! האם אתה יכול לראות את ההקשר? את ההשתקפויות? את כל עניין המראות? האין זה מדהים? L&L" TALYA

jenka5

New member
ואו דווקא על זה אני שומעת פעם ראשונה

האמת אתמול היה לי משעמם אז פתחתי אתר באנגלית שיש שם גם תאריכי לידה ושעות לידה של מפורסמים אז עשיתי להם מפות אסטרולוגיות וגם לבני זוגם נגיד בראד פיט ואנג'לינה ז'ולי או ג'ניפר אניסטון. בקיצר גיליתי שבהרבה מקרים בית 7 של אחד מבני זוג הוא מזל שמש של בן זוג או מזל אופק כמו ציפור והילד אמר וזה ממש חזר על עצמו...כמעט בכל מקרה אפשר למצוא משהו שמלמד על קשר קרמאתי...הנושא הזה ממש מסקרן. אם היה אפשר לעשות מחקר ולחקור אותו לעומק.... יש גם קטע ששליט בית 7 נימצא במזל של השמש של בן זוג... זה גם מקרה שניתקלתי בו הרבה

יפה לך, ידידי, על הציטוטים

זה נפלא לקרוא את זה

למעלה