הי לכולם

tumti69

New member
הי לכולם../images/Emo70.gif

יש לי שאלה ראיתי כמה פעמים כבר שמדברים על מנוע מסוגabc מה זה בדיוק? והאם זה דורש טיפול שונה? כי אני מקיר את הfx46 ולא ידעתי שהוא מנוע abc כמו שנאמר...

noam weissman

New member
מנוע ABC

קודם כל רוב מנועי OS הם ABN ולא ABC. השרוול מסגסוגת נחושת בד"כ פליז/ברונזה הבוכנה מאלומיניום מיוחד בעל אחוז גבוה של סיליקון והשרוול מצופה בכרום קשה. A - אלומיניום B - ברונזה C - כרום באופן כללי לא צריך טיפול מיוחד !.

TheFly1

New member
נועם אתה מפתיע אותי כל פעם מחדש...../images/Emo45.gif

מאיפה הידע הרב הזה?

noam weissman

New member
ידע לא כל כך רב, קודם כל

רק להבנה אני בן 42 ועוסק בטיסנים מגיל 11 בערך. אני סקרן וקראתי ועדיין קורא הרבה. העיסוק שלי בעבר והיום היה מחלקות טיסנים קשות. היטסתי טיסני מנוע חופשי במשך כ 15 שנה ובשש השנים האחרונות אני פעיל בטיסני מרוץ צוות. שתי המחלקות האלו קשות מאוד ובמיוחד טיסני מרוץ צוות ששם המנוע הוא חלק מאוד חשוב בטיסן. בלי לפגוע באף אחד אבל עם תבנו יותר תקראו יותר ותלמדו תבינו יותר ואין ספק שגם תהנו יותר. להתחרות זה מצידי מיותר להזכיר. תודה.

noam weissman

New member
כתבתי כבר בהודאות קודמות, בקצרה

מנועים עם שרוול פלדה ובוכנה מברזל יציקה דורשים הרצה יותר ארוכה וגם אחוז שמן גבוהה יותר בשימוש יומיומי. בד"כ מריצים עם 25% או אפילו יותר ומשתמשים ב 27-23 אחוז שמן. כמעט ולא רואים היות מנועים כאלו, הרוב הם ABC/ABN גם TUNDER TIGER הם ABN לפחות המנועים היותר ישנים. לגבי ABC מקדם החיכוך של אלומיניום על כרות הוא קטן יחסית ולכן הבלאי קטן מאוד ובדרך כלל חיים הרבה. מנועי ברזל נשחקים כמעט לכל אורך חייהם (אבל לאט). מנועי ABC מומלץ להריץ עם תערובת עשירה כמו כל מנוע אחר. הבוכנה במנוע ABCממוצע מותאמת יותר טוב וההתנהגות לאורך זמן הרבה יותר אחידה. מנוע ABC הרבה פחות רגיש לחימום יתר לאומת מנוע ברזל שאם הוא נתפס הוא יכול להרוס שרוול... ראה בדפים קודמים מה שכתבתי...

renault

New member
../images/Emo54.gif

ראה הארה שלי כמה שורות מתחת תשובה לשאלה של shamgar : • בעייה במנוע OS 46 FX

tumti69

New member
לא נראה לי שאתה צודק

מנוע לא מגיע לטמפ כאלו גם כאשר הוא מתחמם כי בדרך כלל בודקים אותו בזמן הרצה על ידי מגע אם אתה יכול לגעת בו והוא רק חמים זה סימן טוב אבל אם הוא כבר חם עד כדי כך שאתה לא יכול לגעת בו זה אומר שהוא התחמם יותר מדי ומצב כזה הוא עושה גם קטים. אז מה שאני מנסה להגיד הוא שאפילו כאשר הוא מ א ו ד חם ואתה בקושי מסוגל לגעת בו(מצב שבו הוא כבר לא עובד ועושה קטים) הוא לא מגיע לטמפ שאמרתה ואני תומך במה שנועם כתב על התחממות המנוע זה נראה לי קצת יותר הגיוני.

noam weissman

New member
שלום SBOX

אני לא זוכר מי נתן לי מחמאות על הידע, תודה, אבל חברה אתם עצלנים. רוב החומר נמצא מתחת לאף פשוט כנסו למנוע חיפוש וחפשו תשובות. אין לי בעיה לענות אבל לפעמים השאלות כל כך פשוטות ורק צריך קצת רצון וסקרנות אז מחפשים ומוצאים תשובות... הפעלתי GOOGLE עם מילות חיפוש ABN ENGINE והדף הראשון שמצאתי הוא: http://norburnrc.com/engine.htm באמת ממש בלי מאמץ. ואם כבר שואלים אז ה N הוא לניקל NIKEL.

למעלה