הי לכולם...שוב אני:)

הי לכולם...שוב אני:)

אנחנו עומדות כרגע בפני שתי אופציות למסלול טיול ואני שמח אם מישהו יוכל ליעץ... א-מזרח סין-מערב סין- לאוס -תאילנד וחזרה הביתה דרך בנקוק. ב-מזרח סין-מערב סין-ויאטנם וחזרה הביתה דרך האנוי. השאלה מה עדיף מבחינת עלויות ומעברי יבשה קלים? כלומר- 1.לאן יותר קל להיכנס מסין? ללאוס או לויאטנם? 2. איזה מסלול יצא יותר זול? 3. איזו ארץ עדיפה מבחינת תרבויות ונופים? תודה לכל העונים:)

SPnage

New member
איזה ארץ עדיפה?

שאלה קשה, שתלוייה רק בכם. לויאטנם כדאי להקדיש חודש ובלאוס אפשר להסתפק בשבועיים, אז תלוי כמה זמן יש לכם. אני לא יודע אם יש הבדל גדול במעברי הגבול, אבל לויאטנם יש שני מעברי גבול עם סין אחד מהם במחוז גוואנשי מה שיותר מתאים למסלול, ואילו ללאוס תאלצו לחזור על עקבותיכם (שיקח זמן וכסף - הנסיעות בסין יקרות) או לוותר על גווילין-יאנגשו - לא כדאי! מצד שני אחרי טיול בסין אולי תרצו קצת לנוח, ואם לא באיים של תאילנד אז לאוס הכי קרוב...

sitvaniyot

New member
אני בעד וייטנאם

לא עשיתי את המסלול המתואר בטיול אחד אלא שניים. כך שאינני יודעת מה זול יותר. אבל, וייטנאם היא הארץ לבקר בה מארצות דרום מזרח אסיה, כי בה נשמר אורח החיים המסורתי, ולכן מייצגת את כל האיזור בצורה הטובה ביותר. התשתית לטיולי תרמילאים טובה! וגם זולה מאד. תוכלו גם לנוח בתנאים טובים ומקומות יפים. בקשר ללאוס, תוכלו לעבור מוייטנאם באוטובוס ללאוס. הטיול בה לא נורא ובכלל אחרי סין הכל קל. דרום לאוס נעימה יותר לטיול. בצפון הדרכים הפתלתלות בהרים גורמות בחילה לנוסעים, כך שהנסיעה היא מאמץ לא קטן. אבל הכל שווה. מלאוס יש מעבר יבשתי לתיאילנד שבה ממש אין מה לראות, הכל אטרקציות לתיירים. אני השתעממתי. אם אין לכם עניין בהסטוריה ועתיקות קצרו את השהות בה. הכל ניתן לראות בוייטנאם.

SPnage

New member
מייצגת את כל האיזור?

אם כבר אז בורמה היא המדינה ש"נשמרה" הכי טוב ועקב הבידוד שלה מהעולם עד היום נשמר בה אורך חיים מסורתי. איפה עוד ראית מדינה באזור שכולם לובשים לונגי, גברים ונשים?

sitvaniyot

New member
הגזמת..spnage

והשבטים בוייטנאם מענינים הרבה יותר, וגם בויטנאם יש שווקים צפים ופילים עובדים וכו.. וכו.. ומה אין? אנשים מתים ברחובות כמו בבורמה שאת זה וודאי לא ראית.

sitvaniyot

New member
במנדלי

ב 4 בבוקר. עד לאור היום מפנים אותם. יצאתי לראות את טקס צחצוח השיניים של הבודהא, והתעקשתי על כוס קפה לפני כן. ברררר

למעלה