הי לכולם, לילה טוב...

נ.תהילה

New member
הי לכולם, לילה טוב...

בשבת האחרונה היה לי משעמם, וסיימתי לקרוא את כל הספרים שלי. אז... לקחתי את אחד הספרים של אחי הקטן- ספר על בעיות הנעורים וכו'- אתם יודעים, מה שקוראים בגילאי 12 פחות או יותר. כאמור- היה לי משעמם... והספר דיבר על ילדה, שבין השאר אחותה נרצחה. והאמא של הילדה, בתור אמנית, תפרה לכבוד בתה שמתה מעין שמיכת טלאים- המורכבת מכל מיני פיסות בדים מהבגדים של בתה. אז זה הביא לי רעיון לתפור שמיכה מהבגדים שהיו פעם של אחותי. בסה"כ אין לי כמעט כלום , או יותר נכון באמת אין לי כלום מאחותי. כולה בת 3, מה כבר יכול להישאר ממנה. אז הרעיון של שמיכת טלאים היה נשמע לי מגניב כזה. גם עוזר לפירוק הכעסים והרגשות לפורקן בריא ויעיל שכזה, וגם יש בגדים- שהאמנתי שאמא שלי שמרה. אז כשהעזתי לשאול את אמא שלי על העניין, היא אמרה לי שאת רוב הבגדים שלה היא בכלל לא שמרה. שהיא העבירה אותם לילדים של חברים שלה, או שזרקה אותם. בהתחלה ממש לא האמנתי איך היא יכלה לעשות ככה??? ואיזה חברים בכלל רוצים לקחת בגדים של ילדה מתה? אז כמובן כמו תמיד, אסור לי להסתכל על אמא באצבע מאשימה, אבל זה פשוט מכעיס ומרגיז אותי, ומכאיב לי. כואב לי שלא נשאר לי שמעט שום דבר מוחשי ממנה. שווקא דבר אחד שכן נשאר ממנה, ואני נשבעתי (לעצמי) שאני אירש את הדבר הזה כשהורי ל"ע ילכו לעולמם, וזה הבובה שקנו לאחותי כשהיא כבר הייתה מאושפזת בביה"ח. לעמים כשההורים שלי לא בבית אני נכנסת לארון שלהם ולוקחת את הבובה ההיא משם, ומחזיקה אותה למשך כמה זמן, וכזה מחבקת אותה. לא יודעת למה, אבל זה נותן לי הרגשה כאילו אחותי קצת יותר קרובה אליי. נשמע קצת מצחיק, אני יודעת. זהו. תודה לכם שיש את הבית הז שכ"כ טוב לחזור אליו כשצריך

לונה..

New member
אוי...

כל כך צובט לי בלב. אני מצטערת, מתוקה, אני לא כל כך יודעת מה להגיד, אבל הייתי חייבת לכתוב לפחות משהו אחד, פשוט. כואבת יחד איתך.

liat1953

New member
תהילה יקרה../images/Emo140.gif

מרגש מאד, חשה את כאבך.
רעיון שמיכת הטלאים מאד מיוחד, לתפור את הכאב למוצר זכרון. ליאת

הבובה וסוודר הפליז

כל כך התחברתי לסיפור המרגש והנוגע ללב שלך על הבובה של אחותך. לי קיימת תופעה דומה עם סוודר הפליז של בננו, רונן, עמו הוא נסע לחו"ל ושם נהרג. מחכה כל השנה לחורף כדי ללבוש אותו ואז קיימת בי תחושה שהוא קרוב אלי ונוגע בי ומפיג, ולו במקצת, את הגעגועים העזים כלפיו ואת הכאב העצום על העדרו. מאב גאה וכואב

BooBee

New member
היום לבשתי סוודר אדום

זו הפעם השניה שאני לובשת אותו מאז שמתה. לפני שהלכה היא לקחה לי אותו, אחרי שמתה החזירו לי אותו, מאז הוא איתי, אבל אני בקושי מעזה ללבוש אותו. סוודר אדום שקיבלתי מתנה עוד כשגרתי מזמן מזמן בירושלים. יש לי אותו 5 שנים בערך והוא כמו חדש. אולי בגלל שבשנתיים האחרונות לבשתי אותו רק פעמיים. היום לבשתי והתאמתי גומי לשיער בצבע אדום וגרביים אדומים. בדרך לעבודה ירד גשם זלעפות ונזכרתי הודעה שלך, תהילה מתוקה שלנו. ואפילו שהסוודר שלי, אבל היא לבשה אותו כשמתה, אני מרגישה קרובה אליה בדרך הזויה, עכשיו אני מבינה יותר את מה שכתבת בהודעה שלך. רויטל.

ואני

לפני כמה ימים קיבלתי אפודה. שהיתה של דודי שנפטר לפני כחודשיים.דודתי נתנה לאחיה (אבי)כמה מהבגדים המשובחים של דודי. ואני קיבלתי את האפודה. בחרתי אותה.יפה חורפית וחמימה. בעדיין לא לבשתי אותה אבל נהנית לראות אותה בארון.מזכרת ממנו.רואה אותה ואותו מחייך אלי בחיוך השובבי שלו. והיום קר לי.אז אני אלך להתקלח ואלבש אותה.

egbar21

New member
הי כיפה אדומה

לאחר האובדן של היקר לך מכל, אתה עוטף את עצמך בשחורים. למה? כי הכל נראה שחור ומגעיל. הערה: ישנם דתות ועמים שאצלם בזמן האבל דווקא לובשים לבן. החלפת הבגדים לצבעים נועזים הם תגובה למה שעובר לנו בנפש. התקווה והרצון להתגבר. הרצון לצוף ולא לשקוע גורמים לנו גם לשנות את הגוון של בגדינו. למרות השינוי בגוונים הנועזים אנו עדיין במרה שחורה. צריך עכשיו להמתין לשינוי דרסטי יותר, להכיר בחור או בחורה. להינשא. להוליד ילדים. להביא שימחה להורים ולמשפחה. הכל משתנה. גם הרצון להחליף צבע. לאדום. שבת שלום רויטל. שמואל אגבר (אבא של רותם) אני מאחל לך להחליף שתיהיה לך היכולת להחליף את תכולת הבגדים לנועזים ולצבעונים כאחד, זה משפר את התחושה וההרגשה כאחד.

yoram114

New member
מידע

רויטל, את לא מפרטת עלייך מה קרה אצלך ואת צעירה ועוד רווקה? אבשי.

BooBee

New member
יורם יקר ../images/Emo20.gif

כן, אני צעירה, אני בת 26 ואחותי נפטרה לפני שנתיים וחצי. אני גם רווקה(מבוקשת
) וגרה לבד כבר כמעט שנתיים. ואולי אם תדפדף אחורנית, אבל ממש לארכיון, תוכל לקרוא לא מעט הודעות מפורטות עד כאב. שיהיה ערב חמים, רויטל.

קראתי את הספר הזה...

הוא נקרא 'מתאים לך ככה שאת צוחקת' כמדומני... הספר אכן מדהים, ומכיל מטען כבד, אבל אני סבורה שאת נושאת אתך מטען כבד עוד יותר. אי חדשה כאן, ולכן לא מכירה אותך ואת הסיפור שלך, אבל אני חושבת שזה טבעי שתרצי משהו מאחותך, כי היא אמנם לא איתך בצורה מוחשית, אבל בלב-היא תמיד תהיה! יכול להיות גם, שאת רואה בדמות הבובה את אחותך, ובזכות זה מרגישה את קירבתה של אחותך... בכל מקרה, אני מאחלת לך שמשיכי לזכור את אחותך בצורה כזו תמיד! ואם תרצי מישהו לפרוק עליו כעסים/קשיים וכו', תיבת המסרים שלי תשמח לשמוע!

yoram114

New member
מבט של הורה

בני נפטר כשהיה בן 5.5, הקטע של נושא הבגדים וכל משהו מוחשי מאוד מקשה על החיים מצד אחד יש לך זכרון להעזר בו ומצד שני כל זכרון דוקר כמו מחט אני למשל מעל שנתיים אחרי פטירת בני לא מסתכל על קלטות וידאו שהוא מופיע בהם, תמונות בקושי ועוד.. אני חושב שזה מין הדחקה להעלים את כל מה ששיך לו. ישנם כל מיני סוגי אנשים, אנשים שקל להם יותר בהתמודדות שהולכים כל שבוע לבקר את בנם/בתם בבית קברות ומצד שני הורים שפעם בחודש אפילו קשה להם (אני מוכרח להודות שאני בקטגוריה השנייה) אני גם מודה שזה חסר התחשבות מצד הורה לא לאפשר לילד ל"הנות" (כמה שזה נשמע רע) מאחיו, אבל קשה לי לשפוט כי אני כן במצב של הדחקה, ואולי נקודת מחשבה אחרת כשהבגדים ילדים אחרים לובשים זה נותן חיות לילד שלך, דהיינו הילד לא מת אלא ממשיך לחיות עובדה ילדים אחרים משתמשים בבגדיו. רק לאחרונה בני החל לעבוד על פזלים שבני הבכור עשה, הפאזלים עדיין מורכבים מבני הבכור ולך תסביר לילד בן 3.5 לא להשתמש בפאזל של אחיו. מסובך אה?

למעלה