הי לכולם ולכולן

זהר nj

New member
הי לכולם ולכולן../images/Emo29.gif

יצא לי לראות אתמול את תשדירי הבחירות ב ארץ.. רציתי לכתוב מאמר שלם על מה שראיתי ..כתבתי ..ומחקתי..שמא... ומה שבא לי לכתוב זה שורה אחת שעולה לי לראש עכשיו מיתוך שיר של אריק אינשטיין- "כמה שאני אוהב אותך --ארץ ישראל... למה זה אני עצוב כל כך ..ארץ ישראל" [שכחתי מי כתב תמילים] שיהיה יום טוב זהר

מותר להתגעגע הביתה

בחירות או לא, אני מתגעגעת הביתה, לישראל ההיא שעזבתי, לזאת שאני מקווה שיום אחד נצליח להחזיר, להחיות.

עדי, לבי לבי איתך

גם אני חשבתי ככה פעם, עד שהבנתי שיש נקודות "אל-חזור", טעויות שכשעושים אותן, אי אפשר להחזיר יותר את הגלגל לאחור.

ואני דווקא חושבת

שלא הגעתי לנקודת האל חזור, שהשהייה שלי כאן היא חוויה ממנה רק למדתי להעריך את מה שהיה לי בארץ, את מה שיש לארץ להציע, ואני מקווה להצליח ולהגשים את התכנית לחזור.

בהצלחה !!

כשדיברתי על נקודת אל חזור, לא התכוונתי לנקודה הזאת אצלך, אלא למדינת ישראל. זו כבר עברה לדעתי את הנקודה שבה עוד אפשר יהיה לתקן אותה. הנזקים האקולוגיים והנדל"ניים כבר נעשו. לא משנה כמה יתוקנו כל המערכות השלטוניות והחברתיות במדינה, היא עדיין תישאר ארץ יבשה, מאובקת-עד, חסרת אסתטיקה, צפופה היכן שהיתה יכולה להיות מרווחת, ומשחיתה לריק את זמנם היקר מפז של תושביה. דעתי הצנועה.

../images/Emo32.gif אסתטיקה ויהודים

לא יודע אם זה קשור, אבל יהדות ואסטתיקה לא ממש הולכים טוב ביחד. אולי זה בגלל הציווי המקראי של "לא תעשה לך פסל וכל תמונה" או אולי אפשר להאשין את האמא היהודיה שרוצה שהילד שלך יהיה רופא או עורך דין. בינינו, כמה אומנים יהודים גדולים אתה מכיר?

למעלה