הי לכולם, היום מחייב מרק תפו"א קל ו

הי לכולם, היום מחייב מרק תפו"א קל ו

בגלל שאתם כל כך נחמדים, להלן מתכון נוסף של מרק נפלא קל וטעים מרק תפוחי אדמה נפלא חומרים: 1 בצל קצוץ קטן 5-6 תפוחי אדמה חתוכים קטן 5-6 כפות אבקת מרק פטריות מהולות ב-4 כוסות מים רותחים מלח, פלפל לפי הטעם אופן ההכנה: לטגן את הבצל עד להזהבה בחמאה או בשמן זית להוסיף את חתיכות תפוחי האדמה ולערבב 2-3 דקות על אש חזקה להוסיף את אבקת מרק הפטריות + המים הרותחים, לערבב עד רתיחה. להקטין האש ולבשל עד שתפוחי האדמה ממש ממש רכים. אם המרק מידי דליל - להוסיף עוד אבקת מרק פטריות מהול במים. אם סמיך מידי - להוסיף עוד מים. אפשר לשים חצי מים חצי חלב. שיהיה לכולכם בתיאבון ! נירהשקד
 
האמת? את כמעט צודקת, או אופה או

מבשלת, אני מאד אוהבת את המטבח. אתמול למשל הכנתי את העוף בלימון על מצע של בטטות שהיה בעתון 7 ימים בשבוע שעבר. יצא ממש ממש טעים - תנסו
 
לנירה, ראשית תודה לך על המתכונים.

העוף בלימון על בטטות, האם הרבה עבודה? אם לא אולי תהיה מוכנה לרשום. אין לי ידיעות. תודה.
 
בשמחה, שחרזדה עוף בלימון

ובכן לבקשתך, להלן המתכון הנפלא הלזה.אגב, הרגע סיימתי את השאריות ואתמול. בכוח השארתי לי מנה אחת להיום. זה באמת טעים פחד.גוף בלימון על מצע בטטות (מתוך "7 ימים" מיום 28.10.058 ירכי עוף טריות ויפות3-4 בטטות בינוניות, טריות ויפות1 בצל גדול חתוך לקוביות גדולות6 שינוי שום קלופות וחצויותלרוטב:מיץ וקליפה משני לימודים1 כוס פטרוזיליה טרייה וקצוצהמלח ופלפל בנדיבות1 כף סוכר חום (או רגיל – אם אין)כמה מחטי רוזמרין טרי4 כפות שמן זית3 כפות מים, או יין לבן, או בירהאופן ההכנה:מערבבים את מיץ הלימון, קליפת הלימון, השמן, הפטרוזיליה וכל התבלינים (למעט הבצל והשום) ומעסים בהם את העוף. מחדירים את עשבי התיבול בין הבשר לעור, אך לא מסירים את העור.מניחים לירכי העוף המעוסות והמתובלות לעמוד במשך שעה ואפילו לילה תמים.מקרצפים את הבטטות, לא קולפים אותן, מסירים קצוות ופורסים לאורך לפרוסות בשרניות בעובי של 1.5 ס"מ לערך.משמנים תבנית רחבה בשמן זית, בוזקים עליה טיפה סוכר, שיסייע לקרמל היפה להשחים את הבטטות ומניחים בשכבה אחידה את פרוסות הבטטה.מפזרים על הפרוסות את הבצל והשום ומניחים על כל זה את הירכיים, כשהעור כלפי מעלה.צולים שעה ב-200 מעלות, מברישים ברוטב שנותר מהשריית העוף וצולים עוד 45 דקות ב-170 מעלות. הניחוח כבר יזמין את בני הבית לשולחן.בתיאבון !נירה שקד
 
לא פלא, זה בגלל החדשות של השבוע

הקודם, שהיו כנראה טובות יותר
 

שירז7

New member
בגלל ההיסטריה עם העוף, עברתי לדג

חריימה: דג יאורן (נסיכת הנילוס) משאירים כשעה שעתיים בתוך מיץ לימון ומלח גס, חותכים למנות, טובלים בקמח ומטגנים בשמן. מסדרים בתבנית פיירקס, שופכים מעל, תערובת של רסק עגבניות טרי, 2-3 כפות קטשופ עגבניות, הרבה שום חתוכים לשניים ופלפל צילי אדום חריף, אופים בתנור כחצי שעה. מצויין בהקפאה, אני מבשלת כמויות גדולות, מחלקת למנות ומקפיאה, כדי להיות פנויה לאינטרנט ועיסוקים אחרים.
 

שירז7

New member
צריך גם מרק בחורף: מרק בטטות

בסיר גדול: קוצצים בצל אחד דק ומטגנים בסיר במעט שמן, בינתיים מכינים רסק גזר מששה גזרים, ומוסיפים לבצל המטוגן שקוף. ושופכים לתוכו מים רותחים, מקלפים שתי בטטות גדולות וחותכים לקוביות, כארבעה קישואים קטנים חותכים לפרוסות עבות, ומוסיפים למרק, מוסיפים גם פטרוזיליה קצוצה דק, וקופסה של שעועית אפויה, תיבולים: לפי הטעם כמובן, מרק עוף, כשתי כפות רוטב צ'ילי חריף-מתוק, ולעבות בארבע כפות קוואקר דק. מחלקת למנות ומקפיאה, ופנויה לאינטרנט.
 
לא נעלמתי - הנה אני שוב כאן

תודה על תשומת הלב. אני כאן כל כמה ימים כי צריך גם להתפרנס לפעמים, מה לעשות?...
 

odo13z

New member
היי נירה.../images/Emo187.gif../images/Emo48.gif

אני עושה מרק עגבניות לא רע. זה ה"פבוריט" של בני החייל. אגב סוד הטעם המיוחד - עם הבצל בהתחלה אני מטגן עלים מה"לב" של סלרי אמריקאי וגזר אחד מגורד. זה מקפיץ את המרק מדרגה. אני מעוניין לדעת איך מכינים כיסונים עם בשר למרק הזה. משהו טעים. אם יש לך - אשמח לשמוע.
 
אודו סחטיין על המרק. בקשר לכיסונים

עם בשר, תהיה מוכן לשמוע גם ממני?
 
מתכון לכיסוני בשר עבור המרק של

אודו או כל מרק אחר שאוהב כיסונים
כלל ראשון: כתבתי כיסונים ולא כיסים. משמע, קטנים. כמה שיותר קטנים, יותר טוב. כלל שני: שום מתכון המובא לא צריך להקרא כפשוטו. זו לא תורה כתובה. בישול הינו יצירה. כל אחד מתבל ומשנה עפ"י טעמו ומראה עיניו. בצק לכיסונים (מבית אמא, המקור מברלין): להמיס 1 חבילה מרגרינה בכוס וחצי מים חמים. להוסיף מלח ומעט פלפל לבן (פלפל שחור יקלקל את המראה הרך של הכיסים). להוסיף לפחות 6 כוסות קמח ו-4 ביצים. כל זאת לסרוגין. "להרגיש" את הבצק. בסופו של דבר הוא יוצא נעים וקל לרידוד. אשמח לשמוע אם מישהו ניסה והצליח. מתכון למילויים בהודעה נפרדת.
 
ברשותכם נשאיר את המתכון למילויים

לפעם אחרת. זה עתה קראתי את ההודעה על פטירתו של בעלה של אנימו. מי שמעוניין, מוזמן לפנות אלי במסר
 
כיסונים...

היי אודו (אגב, מה שמך האמיתי)האמת, שכבר הרבה זמן לא הכנתי כיסונים כי זו המון עבודה ואני, בגילי המופלג, החלטתי להכין טעים וקל, אבל אני יכולה להפנות אותך לספר של אהרוני "אהרוני פותח שולחן" בעמ' 56 שבו יש מתכון שנקרא "דושפרה" כיסונים אורגינליים ונפלאים. עשיתי כמה פעמים גם עם טיגון וגם ללא טיגון והם יוצאים ממש נפלא.אם אין לך את הספר - תקנה (סתםםםםםםםם) אני אעתיק עבורך את המתכון. כתוב לי מה אתה מעדיף.להתראותנירה שקד
 
ועוד הערה...אם יורשה לי

ועוד הערה,מרק עגבניות הולך מצויין עם אורז בתוכו ולא כיסונים, אבל איש איש ואהבותיו הוא......
 
זה בלוף המרק ת"א הזה. החכמה

להגיע לטוב טעם בלי מרק פיטריות עתיר המלחים הלא טבעיים
 

odo13z

New member
חצי נכון לדעתי ג'וד.

אפשר לשפר טעם של מרק בדרכים שונות. עצמות מח , ירקות שונים , שורשים עיבוי המרקם על ידי רוויחה שגם מוסיף לטעם , אבל - מה לעשות אבקות המרק מוסיפות המון. לא רק למרק אלא גם לתבשילים אחרים.
 
למעלה