הי, כמה שאלות.

הי, כמה שאלות.

טוב אז ככה 1. יש סיכון בלהחדיר סטרואידים לאוזן? פשוט מכר פתאום כמעט איבד את השמיעה שלו באוזן וחש בכאבים במשך שבועיים וזה מה שהחליטו לעשות לו. 2. אני בתקופת בגרויות ולחץ ויש לי כאבי ראש איומים הסחרחורות, מה אפשר לעשות עם זה? 3. פטריות בציפורני הרגליים- יש פיתרון? אשמח לקבל תגובות. יהל.

0 אור 0

New member
תשובות

1. סטראודים זה בכלל לא דבר בריא, וגם רופאים קונבנציונלים לא ממהרים להשתמש בהם. אבל אם החליטו שזה הדבר היחידי שיעזור - ומדובר כאן במצב אקוטי של כאבים ואיבוד שמיעה, אז כדאי לקבל את עצת הרופאים. מדובר בשימוש למזן קצר עד להטבה. 2. מומלץ מאד לאכול טוב, להרבות בשתיה, בפירות ובאגוזים למיניהם. בזמן הלימוד חשוב מאד שתעשי הפסקות להרפיה - גם מנוחה ושקט, וגם פעילות סוערת שתאפשר להפטר מהמתחים (משחק כדורסל, ריקודים, או סתם הליכה נמרצת בנוף יפה). לא פחות חשוב - הרבה צעירים לא מקפידים על שינה מספקת, שתאפשר לגוף ולנפש להתאושש. 3. לפטריות בתחילת הדרך אפשר להיעזר באוורור מקסימלי של הרגליים, בתוספת מריחת שמן עץ התה מספר פעמים ביום (לאחר רחצה ויבוש יסודי). אם מדובר בפטריות שכבר השתקעו טוב, צריך להיעזר באיש מקצוע.

כדורים לפטריות בציפורניים

שמעתי שזה לא טוב לכבד ועוד בפרט שהשנה סבלתי ממונו מה שניקרא ``מחלת הנשיקה`` היה לי שני סוגים בכבד. כדורים זה עלול לפגוע?

0 אור 0

New member
אכן הכדורים עלולים לפגוע בכבד ולכן

אני ממליצה לפנות לאיש מקצוע מתחום הרפואה המשלימה - למשל נטורופת או מומחה שמנים אתריים

או הרבליסט ../images/Emo8.gif

כי ישנם צמחים נהדרים בעלי פעילות אנטי בקטריאלית חזקה. מחזקת את אור בהמלצותיה האחרות. בהצלחה בבגרויות, הילה

הרבליסט זה לא נטורופת?

מסכימה שצמחי מרפא עשויים לעזור, הן המערביים והן הסיניים.

הרבליסט

אשמח להמליץ לך על הרבליסט באזור מגורייך. מה זאת אומרת בלי מרשם ?... המחירים נעים בד"כ בין 100 - 250 ש"ח עבור אבחון ראשוני, פורמולות מצמחים (נוזל או כמוסות) בסביבות 160 ש"ח פחות או יותר. ישנם צמחים יותר יקרים והמחיר משתנה לפי הכמויות. המלצה שלי, בתחילת טיפול מומלץ תמיד לקנות את הפורמולה בכמות קטנה ולראות איך את מסתדרת, אם הכל בסדר, תוכלי לרכוש כמות גדולה יותר ואז גם המחיר בד"כ בהתאם. בהצלחה, הילה

הרבליסט אינו בהכרח נטורופט ולהיפך...

הרבליסט הוא אדם שמתמחה בתורת צמחי המרפא, הוא אינו חייב להיות נטורופט. ולהיפך, קיימים נטורופטים שאינם הרבליסטים- כלומר לא למדו את תורת הצמחים...
אין ספק שהשילוב של השניים הוא יתרון גדול המשדרג את הטיפול בכמה רמות. תמי

לא מיכלי

הרבליסט הוא לא נטורופת... בלימודי נטורופתיה מתמקדים המון בתזונה ובתוספי מזון, לימודי הצמחים הם בדרך כלל קורס שנתי אחד. בנוסף, אני חושבת שבלימודי נטורופתיה מחייבים איזשהו קורס של טיפול במגע אבל אני לא בטוחה. בלימודי רפואת צמחים מתמקדים המון בצמחים. צמחים מערביים, צמחים סיניים וכד'. כמובן שבנוסף לומדים אנטומיה, פיזיולוגיה, פתולוגיה, כימיה, מקצועות שקשורים יותר לצמחים דוגמת פארמקוגנוסיה ופיטוכימיה ועוד. משתמשים המון במושגים מעולם הרפואה הסינית (וגם לומדים קורס או שניים בנושא), כך ששיטת האבחון משולבת. הטיפול נעשה בעיקר באמצעות פורמולות מצמחים, אם יש צורך בתוסף מסויים או בהנחיות תזונתיות, גם את זה ישלב ההרבליסט בטיפול, כמו גם טיפולים חיצוניים משלימים כגון משחות, קומפרסים ועוד. מאחר וגם בתחום זה ברור לכל כי גוף ונפש הינם יחידה אחת, יתייחס האבחון הרבה מאוד לנפש, למצב בו נמצא המטופל מבחינת זוגיות, חיי מין, עבודה, סיפוק עצמי, יחסים במשפחה ועוד ועוד. אני מניחה שגם נטורופטים מתייחסים לרבדים אלו בטיפול. זה על קצה המזלג, ואם טעיתי לגבי הנטורופתים, אשמח אם מישהו יחדד את דבריי. הילה

תודה על התשובות

הילה, האם לדעתך קורס של שנה אחת מספיק? חשבתי על זה שלימודי הצמחים הסיניים נמשכים שלוש שנים, וגם שיטות נוספות של הרפואה המשלימה נמשכות בדרך כלל יותר משנה, ומאחר ומדובר בשיטה שמערבת הכנסת חומרים לגוף, ודורשת ידע כה נרחב כפי שציינת (אנטומיה, פיזיולוגיה, פתולוגיה, כימיה... מעט רפואה סינית ואני מניחה שדרוש גם ידע רחב בפרמקולוגיה) איך אפשר ללמוד את הכל בשנה? או שפיספסתי משהו?

בתור אחת שלמדה שנה אחת בלבד

שנה אחת של לימודי צמחי מרפא בהחלט אינה מספיקה. היא נותנת מושג על עולם הצמחים העשיר, היא מלמדת עקרונות חשובים בבניית פורמולה ובהבנה של פעילות הצמח והשפעתו כתרופה, אך אני מרגישה שחסר לי המון ידע, שאי אפשר להכניס בשנה אחת. כנטורופטית אני יכולה להמליץ על צמחים מסויימים כתוסף, אך לרוב אני מתייעצת עם מומחים ממני בהרכבת הפורמולה המדויקת. גם התעודה שניתנה לי על שנה אחת היא תעודת יועץ בצמחי מרפא ולא תעודת הרבליסט, וכך אני גם מרגישה. תשובה מספקת?

הי מיכל

קורס של שנה אחת ממש לא מספיק לדעתי, זו רק נגיעה וזה בד"כ חלק מלימודי נטורופטיה. הרבליסטים לומדים במשך כל שנות הלימודים שלהם צמחים, המון המון צמחים ועוד הרבה מקצועות שקשורים באופן ישיר לצמחים. שלומי כתב שבמסלול שהוא למד שילבו צמחים במשך 3 שנים, עדיין לא נתקלתי בנטורופטים שלמדו כל כך הרבה צמחים וזה מאוד משמח אותי לשמוע. מקווה שהייתי יותר ברורה עכשיו... שבת שלום, הילה

אישית

למדתי 3 שנים צמחי מרפא, ונראה לי שזו המגמה כיום ברוב המכללות בלימודי נטורופתיה... לגבי ההתמקדות, היא אכן בתזונה, אבל לא פחות בכל מה שמסביב, כי זו בעצם רק גישה, שלא מונעת שימוש בכלים אחרים, ושונים (כמו מגע, דמיון מודרך, רייקי, ואחרים...)
ואולי זו הסיבה לחיפוש הבלתי נפסק אחרי עוד ועוד דברים ללמוד...

למעלה