הי כולם

הי כולם

אמממממממ אני לא ממש בטוחה שהגעתי למקום הנכון אבל שווה לי לנסות . אני עובדת עם נוער ואני צריכה להכין למחר פעילות היכרות על יפן
יש לכם אולי טיפים על מה יותר כדי לי לשים לב ומה לעשות
תודה רבה

Shinkan

New member
קצת מאוחר

אבל רק עכשיו קראתי מה שכתבת.. אני מקווה שזה יעזור. מאחר ואני דיי חדש פה, ובכלל חדש בכל הנושא, מאוד מתעניין אבל עדיין חדש... אני אגיד את דעתי וזהו. אם אני הייתי צריך להכין היכרות עם יפן, בעקרון הייתי הולך לפי קטגוריות מסויימות בהן יפן (והמזרח הרחוק בכלל) שונים מהעולם המערבי... בגלל שהמזרח כ"כ שונה מהמערב, אי אפשר פשוט לבוא ולהתחיל להסביר עליו. הייתי מתחיל במראה של האנשים, מה שמאוד מסקרן אותי זה איך אנשים התפתחו שם שונה מפה.. זה לא כמו להיות שחום, לבן, שחור, או לבן כשלג.. זה כבר מבנה שונה לגמרי, נמוכים יותר, שיער ועיניים בצבע אחיד לכולם, עיניים מלוכסנות, עצמות לחיים בולטות ורחבות יותר.. זה פשוט מדהים איך שהם התפתחו שונה וזה משהו שאני הייתי שם עליו דגש ומנסה להסביר, למרות שסביר להניח שלא הייתי מצליח. אחרי זה הייתי מתמקד בשפה, כ"כ שונה במבנה ובאיך שהיא נשמעת... בזמן שכל השפות בעולם בערך, בנויות על אותו בסיס (אותו מבנה משפט, אותו כיוון כתיבה, אותם חוקי דקדוק בערך...), השפות יפנית, סינית, קוריאנית וכל השאר, שונות משלנו בטירוף.. הם כותבים מלמעלה למטה, יש להם כמויות אדירות של אותיות, הדקדוק שלהם שונה לגמרי משלנו... זה כאילו הם התפתחו בעולם אחר. למרות שהיום הם כבר דיי מושפעים מאיתנו וכותבים משמאל לימין. ואז הייתי ממשיך לתרבות שלהם.. הדת שלהם, האמונות, ההסטוריה, דרך החיים שלהם (יש להם המון אומנויות, אלה ארצות מאוד.. "אמניות"), האנשים שם... כמעט כל אחד ביפן עוסק באמנות כלשהי, הם אנשים מאוד עמוקים ויש להם תבניות התנהגות יוצאות דופן. ואז, טוב, זה כבר משהו שאני הייתי מוסיף אישית ממני, העובדה שבערך 90% מהעולם בנוי על הגב של יפן.. זה מתחיל בטכנולוגיה, ממשיך באמנויות ונגמר בתוכניות טלוויזיה (גם סוג של אמנות..) וסרטים (גם...). משום מה, ואין לי שמץ של מושג איך להסביר את זה, וזה בולט בעיקר בתחום הספרות והטלביזיה\מחשב, היפנים עושים עבודה מצויינת ומושכים קהל עצווווווום לסיפורים שלהם. יש להם כשרון מיוחד למשוך אנשים, כמעט כל אחד בעולם בשלב מסויים בחיים שלו היה מכור לסדרה יפנית, וכמעט כל אחד בעולם, אם תבקשי ממנו רשימה של סרטים טובים שהוא ראה, הוא יכלול סרט עם קשר לתרבות היפנית, או סרט שקשור איכשהו ליוצר\במאי\מפיק יפני. הם פשוט אמנים בנשמה, כל דבר שהם עושים, הם עושים באהבה ונחישות, ורואים תוצאות. בכל מקרה, הנה אתר עם המון מידע על יפן.. נתנו לי אותו כדי שאני אלמד, ואני בטוח שתמצאי שם כל מה שאת צריכה כדי לעשות ל"נוער" היכרות עם יפן, ואפילו יותר מזה.

גיא קרן

New member
תיקון חשוב...

ראשית אומר שאני חובב מושבע של התרבות היפאנית. הייתי שם פעמיים לטיולים די מקיפים ויש לי רק דברים טובים להגיד על הארץ המדהימה הזו ואנשיה. אבל...... אמרת: " העובדה שבערך 90% מהעולם בנוי על הגב של יפן.. זה מתחיל בטכנולוגיה……." המשפט הזה שגוי בבסיסו. נכון שהיום חברות ומותגים יפאניים שולטים בהרבה מאד תחומי הייטק כגון טלויזיות, מכשירי חשמל בכלל, מכשירי טלפון סלולריים ועוד אבל הטכנולוגיה שבבסיס מוצרים אלה היא מערבית נטו ! ברוב המוחלט של התחומים הללו היפאנים חיקו המצאות מערביות. הם שיכללו אותם בצורה ניכרת מאד זה נכון. אבל כמעט כל הבסיס להתפתחות המודרנית של המיחשוב, הטלקומוניקציה והאלקטרוניקה בכלל הוא מערבי.

למעלה