הי כולם

הי כולם

אני חרדי . ראש פתוח. כל החיים בישיבה. שאיפות רק ליותר מבחינת דתית .. ישלי בעיה. קשה לי מאוד ללמוד גם אחרי חתונה אני יהיה חייב או לעבוד או ללמוד מקצוע אבל לקבוע עיתים לתורה . ועוד בעיה שאני רוצה בחורה עם כיסוי ראש (ולא פאה.... ) ועכשיו לבעיה העיקרית ... מסתבר שאין בנות כאלה שלא רוצות פאה ושרוצות בעל שיעבוד ויקבע עיתים .. אז אמרו לי תצא עם בנות שרוצות שתלמד יום שלם ותאכלס אחרי חתונה תלך לעבוד אבל אני לא יכול ריגשית לעשות דבר כזה לבחורה שבאמת השאיפה שלה בעל יושב ולומד ...
בעיה.. אשמח לתגובתכם

singleton1

New member
אתה יודע

שבמחינה לוגית ע"מ להוכיח נכונות של הטענה: "לא קיימות בנות שלא רוצות פאה ורוצות בעל עובד..."
אתה מחוייב לעבור על כל הבנות בעולם הדיון שלך (נניח שעולם הדיון שלך זה חרדיות עם חתך גיל מסויים) ולוודא שכולם מקיימות את הטענה.
או להניח בשלילה שקיימת מישהי שרוצה פאה ובעל עובד ולהראות שבהתבסס על ההנחה הנ"ל נקבל סתירה עם משהו נתון.

כיון שאני מטיל ספק ביכולת שלך להוכיח את נכונות הטענה (לא בגלל היכולות שלך כמו בגלל הנכונות של הטענה).
אני ממליץ לך להמשיך לחפש ומאחל לך שתמצא (בחורה, לא הוכחה :) ).

בהצלחה.

קודם כל תודה

ההוכחה הכי גדולה שכמה "מכרות" של אמא שלי אמרו לה את אותה דבר בגלל היאוש שלהם למצוא לי מישהי מתאימה שכביכול אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלימה - זאת אומרת אין כיסוי ראש שרוצה לעבוד וחרדיה כמוני.. (היתה לי פשוט איזה פגישה הזויה עם איזה מישהי שחושבת שהיא חרדיה אבל חוץ מהכיסוי ראש והעבודה אין שום התאמה.. ) ..
גם מהמכללה לוסטיג לדוגמא ועוד מכללות חרדיות לבנות למי שמכיר 90 אחוז מהבנות שם רוצות בעל שישב וילמד ושם זה הכי חרדי לייט.. שלא נדבר על כיסוי ראש .. שאין מה לדבר חוץ מפאה..

sarale690

New member
מחילה אבל -

בס"ד

ושם זה הכי חרדי לייט.

צרם לי באוזן.תחשוב פעמיים לפני שאתה מוציא דיבה על מקום כל כך נפלא.

מבקש סליחה

זה היה כדי לא לסבר את האוזן .. לא מצדיק. וסליחה . זה באמת מכללה חרדית מעולה. אני יודע מפנים שם שרוב הבנות לא רוצות שם בעל לומד אבל הם דורשות כי ככה צריך .. זה מה שמריע לי

העיצה הראשונה שלי ,

תיהיה כנה לאורך כל השלבים עד החתונה וק״ו אחריה.

שנית, שאפו על הכח להמשיך במסגרת ישיבתית עד היום למרות כוונותיך העתידיות.

ולשאלה שלך, אתה תקבל מה שמגיע לך אם מגיע לך!
אתה חושב שכל כוונותיך לשם שמיים? ה׳ יזמן לך את זו שתרצה אותך בתנאים שלך.

יש המון בנות מצויינות בעיקר ממוצא ספרדי ובעיקר עיקר מסמינרים ספרדיים שתרצנה לכסות את ראשן בכיסוי מלא.

זה שכיח ומצוי.

תתפלל.
תתפלל.
זוהי ההשתדלות היחידה שלנו!

בהצלחה:)

אגב,
אשמח אם תשתף מה העיקרון בעיקרון שלך ?

תודה גם לך

אממ גם לסבלנות לישיבה יש סוף וכניראה שאני יעמיד לי זמן (אזור פסח) שנעזוב ללימודים כי בגיל שלי נישארתי בין הבודדים .. רובם התחתנו או עזבו לעבודה וכו ..
העיקרון שלי בפאה זה אלף כל צניעות .. ב. חינוך שקיבלתי. ג. יותר אוהב אישית כיסוי. מכבד תאשה . יש עוד .. אני כן מוכן להתפשר על שבתות או אירועים במצבי כי אני לא יפגש בכלל .. אם אני לא יתפשר..

אממ..

צניעות? אל תיהיה ככ בטוח.

ואל תתפשר. אם עיקרון כלשהו חשוב לך תשאר בו!

תאמין-תקבל!

ואל תיהיה בטוח שאם היית אחרת היית נשוי היום.
אלו הן סיבות ממסובב הסיבות..
כשיגיע הרגע, יגיע.

קשה לכולנו לקבל את זה !

למה צניעות אל תיהיה כ.כ בטוח

אני מדבר כמובן על כיסוי ראש של בחורה נורמלית ולא האלה ששמות את הכיסוי ראש באמצע הראש..
וקשה לא להתפשר לצערי :(

נכון

וייתי ממליצה לך "להתפשר "לגמרי ולהתחתן עם אחת שמהדרת והולכת עם פאה...(=

הדרך היא פשוטה

יש המון אתרי היכרויות
אבל האתר www.date4dati.co.il
מנוהל ע"י עובד סוציאלי שיש לו שנים בתחום
גם ייעוץ והכוונה באופן אישי.

קליט

New member
אחי, שבוע טוב, עיין בספר הטלפונים לשדכנים, התשע"ב

דף 8, ובדף 14, ובדף 20, ובדף 42, ובדף 80 חזן הניה שמשדכת ליטאים ירושלמים, ובדף 106 . וזהו, אולי נעלם מעיני עוד שדכנים שמשדכים ליטאים ירושלמים, אם אתה ליטאי אז כל שדכנית שמשדכת ליטאים -כדאי להרשם אצלה . יש פה בחובת המון המון שדכנים ושדכניות לכל המגזרים . מומלץ לנסות, מנסיון, השדכניות לא עמוסות היות והחוברת הזאת עולה 25 שקל בלבד ב"פלדהיים" . . *בעצם, דבר עם עורך החוברת מתי יצא המהדורה הבאה 0506770150 . בהצלחה !

חצויה 22

New member
לי יש חברה כזו...

אבל היא מידי ברמה...

ואם אני מכירה אחת כנראה שיש עוד כמה...

למעלה