הי כולם,

הי כולם,

מישהו מכיר מטפל בשיטת פאולה (שרירים טבעתיים) באיזור חיפה עם התמחות בתינוקות? אשמח לקבל שמות פה או במסר, וכן אם יש למישהו רעיון לתרגילים המיועדים לתינוקת בת חודש וחצי אשמח אם תכתבו לי תרגיל או שניים. המטרה, אגב- הוצאת קקי. התינוקת ניזונה מחלב אם בלבד (מהשד ומבקבוק).

לא. האמא זו אני....

(והתזונה שלי איכותית ביותר- ירקות, פירות, דגנים מלאים, טחינה, דגים וכו'. ללא מוצרי חלב, ללא כימיקליים וכו'). גליה נולדה עם לשון קשורה, עברה התרת לשון, ויועצת הנקה מדהימה צמודה אלינו ביומיום. התינוקת המתוקה הזו לא יודעת להפעיל את שרירי הפה כמו שצריך ומכאן יש בעיות הנקה קשות וגם השפעה (מן הסתם) על מערכת השרירים הטבעתיים.

ינוקא1

New member
אין לי שום

נסיון בדברים מהסוג הזה , אבל אם אנחנו רוצים לחזק את השרירים של הפה , אז אפשרי לחשוב על תרגילים כמו למשל להכניס לה אצבע קטנה לפה ולאפשר לה למצוץ אותה וכדומה. כמטפלת בשיאצו אולי גם יש לך נקודות לחיצה בפנים , שכדאי ללחוץ עליהן בעדינות מספר פעמים ביום. כנ"ל לחיצות עדינות בבטן. (אסור לתת דבש לתינוקות מתחת גיל שנה ! יש בדבש נבגים של חיידק הבוטוליזם אז כמובן לא למרוח על האצבע דבש ! ! !)

תודה, אכן האצבע בפה כבר 7 שבועות, ולא עלה

בדעתנו לתת אצבע עם דבש, אבל תודה על ההבהרה למען יתר הגולשים. אני חוששת מעט ללחוץ בבטן, אם כי עושה זאת, כי יש גם בקע טבורי. מה עמדתך במקרה כזה? בשבוע הבא נתחיל דיקור, אני מרגישה שגדול עליי לטפל בה לבד.

ינוקא1

New member
לחיצות במקרה כזה

זה מאוד תלוי ביכולות שלך "להרגיש". אני בכלל חושב שמטפלים בשיאצו צריכים ללמוד "להרגיש" אנרגיה. אם יש לך יכולת גבוהה בלהרגיש אנרגיה , אני חושב שאת יכולה ללחוץ בעדינות - או אפילו לא ללחוץ אלא להניח את האצבע על הנקודה שמרגישה נכון במשך מספר שניות. אם בחרת מטפלת טובה שמתמחית בתינוקות אז דיקור זה אחלא.

ינוקא1

New member
ואת יכולה גם

לעשות לה "הילינג" אם את מתחברת לזה. כלומר לדמיין את עצמך כ"צינור" להעביר אנרגית ריפוי , ובאמצעות מגע (או אולי אפילו בלי מגע בכלל) רק להעביר מעליה את היד ולהעביר אנרגיות ריפוי לאן שצריך. עם התרגול היכולת מתפתחת , וכמובן שזה יעזור לך גם בביצוע השיאצו הרגיל שאת עושה. חשוב לשטוף ידיים לפני ואחרי. בהצלחה ושבת שלום !

freearth10

New member
שרירים טבעתיים

היי שרון, כשקראתי את מה שכתבת נזכרתי בנכדה שלי. בדיוק אותם הסימפטומים אמא שאוכלת מאוד בריא, תינוקת שנולדה עם לשון קשורה שהתירו וגם לאחר התרת הלשון היא לא מייד התחילה לינוק ויציאות שאולי לא היו כל כך קשות, אבל היו בהפרשים של כמה ימים זה מזה. עיסוי הבטן והנחת הידיים על הבטן מאוד הרגיעו אותה ואולי גם עזרו קצת. יש בשוק גם חגורה שמדמה את האחיזה של הנשים הבדואיות וגם זה נראה לי קצת עזר. לאט לאט היא למדה גם לינוק וכשהיא החלה לאכול אוכל יותר מוצק גם היציאות החלו להסתדר. קצת סבלנות והרבה אהבה והכל עם הזמן יסתדר.
מאיה

TheGreatNut

New member
אני בכנות מאחל לתינוקת המקסימה שלך...

שהמצב ישתפר בשיא המהירות האפשרי, ואני הכי בעד לעודד לאופטימיות, ובכלל אני מאמין שכוחות הריפוי של האדם הם החזקים ביותר בזמן שהוא פעוט. אבל קשה מאוד כל פעם שאני רואה מטפל שנותן עצה כי היה לו "מקרה דומה". ועוד יותר קשה לי כשהעצה לא משאירה מקום לדאגה - "קצת סבלנות והרבה אהבה והכל עם הזמן יסתדר". סבלנות - חובה. הרבה אהבה - כמובן חובה. ללכת לאיש מיקצוע - כמובן גם כן חובה. זו דעתי. איחולי בריאות וילדות קסומה!

מה שעוזר בדר"כ במקרים כאלו

זה טיפול קרניוסקרל משחרר ומשחזר את התנועתיות הטבעית. בפה,ובעצם בכל איבר/רקמה בגוף. מאד עדין, לא לוחץ וללא מניפולציות. בדר"כ שיפור מהיר מאד אצל תינוקות (+++) ממליצה לך לגשת בהקדם

0 אור 0

New member
משהו שבטח כבר ניסית

זה עיסוי הבטן עם שמן זית מחומם (טיפ טיפונת מעל לחום הגוף) בתנועות מעגליות בכיוון העיכול, וגם כמובן קירוב של הרגליים אל הבטן, זה אמנם לא מה ששאלת, אבל מפעיל את המעיים יופי, לגבי השרירים הטבעתיים אין לי רעיונות חוץ מהאצבע שאת כבר מנסה, כשהיא תגדל קצת ותתחיל לחקות את ההבעות שלך , תוכלי לשחק אתה במשחקי פרצופים שמביאים להבעה הרצויה של כיווץ הפה, בינתיים את יכולה לעורר בה עניין במשחק, אבל אפילו שהיא גאון מלידה, היא קצת קטנה מדי כדי להגיב בצורה המבוקשת
בהצלחה ותמשיכי ליהנות מהאור בבית

מומלץ להתייעץ עם רופא ילדים

לגבי התערבות של קלינאית תקשורת /פיזיותרפיסטית שכן בגילאים אלו הטיפול בקשיי בליעה נמצאים אצל קלינאית התקשורת. נתון עיקרי שברח הוא תזונתך - האם את לחוצה? האם היציאות שלך רכות? האם את שותה מספיק? מציע לך לבצע ייעוץ עם המטפל/ת הסיני/ת שיכלול ייעוץ וטיפול בך כאם ובה כתינוקת

רופא הילדים המליץ על כפית עגבניה...../images/Emo5.gif

אין מצב. אופציה שנייה- מדחום בפי הטבעת. מה דעתך? אני שותה הרבה (ההנקה מצמיאה בטירוף), היציאות שלי קבועות וטובות ורכות. אין קשיי בליעה לתינוקת. בהחלט נגיע לדיקור. אתמול היה קקי בכמות מזערית. סימן טוב? רע?

TheGreatNut

New member
לא כל רופא ילדים הוא מקצועי...

לא שיש לי מושג אם מה שהוא הציע טוב או לא. וכמובן גם לא כל מטפל שמתמחה בילדים הוא מקצועי. חשוב להשקיע מאמצים לנסות למצוא מישהו שירגיש לך נכון. אנחנו מדברים כאן הרי על פעוטה. מפעוטות מקבלים יחסית מעט מאוד פידבקים מידיים על הצלחות של טיפול ולכן יש להשקיע על אחת כמה וכמה יותר אנרגיה במציאת מטפל / רופא שירגיש לך נכון.

למעלה