הי כולם

JORDIK

New member
הי כולם

היי חבר'ה אני הייתי מועמד לקורס במודיעין ובסוף לא התקבלתי ושלחו אותי לקורס אחר ושוב... לא התקבלתי הודיוע לי שלא מקבלים אותי ממש לפני כמה ימים ועכשיו אני מוצא את עצמי בגיוס כלל צהלי... (מרץ) יש לי פרופיל 97 ולכן סביר להניח שישלחו אותי לקרבי... (לא שיש לי התנגדות) בגלל שהייתי מועמד לקורסים במשך הרבה זמן לא מילאתי שום שאלון ושום דבר ולכן הייתי רוצה לשאול: 1) מה עליי לעשות על מנת להגיע לתפקידים יותר נחשבים בתור לוחם (יחטיות וכדומה) 2) ואיזה קורסים יש לצבא להציע לי? שלא דורשים מיונים מקדימים רבים (כי אני מתגייס בקרוב) 3) אני צריך לקבוע פגישה או משהו כזה עם קצין מיון בלישכת גיוס שלי?? ומה יכול לצאת לי מפגישה כזו תודה רבה חייבריס אשמח לעזרה בתחום עקב היותי צ'ונג גמור

S h r i k y

New member
ניסיון לעזור

כן סביר להניח שתלך לחי''ר. לגיבוש יח''טיות תוכל לצאת ישר אחרי גיוסך ( אלה אם תהיה בגולני ותוכל לצאת אחרי חודש וחצי, שם זה יותר מאוחר ), וכך להגיע גם ליחידה טובה יותר. אתה תמויין לפי המנילה הקרבית שמילאת, ואם לא מילאת אחת, מאוד ממליץ ללכת לקצין מיון ולסדר אחר ( אם עוד לא מאוחר ).. בכל מקרה לצנחנים כבר לא תגיע ( הגיבושים נגמרו ).

JORDIK

New member
בקשר לצנחנים ויום סיירות

בשביל להגיע לצנחנים אני חייב לעבור גיבוש לפני הצבא?? אין מצב להגיע לשם בלי זה כאילו... אפילו נגיד לגדודים ולא ליחטיות? אם אין מצב אז איזה עוד גיבושים יש? לפי מה שהבנתי יש יום סיירות בקרוב... תכלס לא נראה לי שאני בנוי (פיזית) לזה אני בקושר דיי רע והאמת אין לי מושג מה עושים בזה אולי טיפה ידע?... ואיך אני מגיע לזה בכלל אה ואיך אני מגיע לקצין מיון? פשוט הולך ללשכה?

S h r i k y

New member
תשובות תשובות

לחטיבת הצנחנים צריך לעבור גיבוש, גם לגדודים ( שאין כל הבדל בין גדוד שלהם לגדוד של גולני למעשה ). אין עוד גיבוש קדם צבאיים שאתה יכול לעשות, רק אחרי הגיוס ( אלה אם תדחה אותו ). יום סיירות היית צריך לקבל בתחילת הקיץ האחרון, כנראה שהקב''א/פרופיל שלך לא מספיקים ( 52 + ). אגב בלי קשר, מאוד לא מומלץ להגיע ליום סיירות בלי שום הכנה פיזית ( מניסיון אישי, לא רצתי דקה ב- 3 חודשים שלפני וכמעט מתתי! ). לא מילאת מנילה? אם כך תנסה להתקשר ללשכ''ג ולהזמין פגישה עם קצין מיון.

JORDIK

New member
תודה אמיגו!

ברור לי שאין הבדל בין הגדודים :) פשוט אחרי הגיוס אני יכול לעבור גיבושים במהלך הטירונות לא? שלוש חברים שלי הגיעו ככה לדובדבן...

JORDIK

New member
אה עוד משהו

לא קיבלתי יום סיירות לפי דעתי בגלל שמודיעין חסמו לי... יש לי פרופיל 97 וקב"א אני משער דיי טוב יש סיטואציה? טוב בכל מקרה מחר נתקשר ללשכה

S h r i k y

New member
תשובות ( ואין בעד מה ../images/Emo24.gif )

ממה שידוע לי מודיעין לי חוסם יום סיירות, שום מודיעין. היום סיירות הקרוב הוא עכשיו והגיוס שאחריו יהיה ביולי/נוב', זה לדחיות גיוס לדיי הרבה זמן ( וצריך גם כושר ). אגב הגיבוש יח''טיות בכל החטיבות ( מלבד גולני ) הוא ישר אחרי הגיוס..

JORDIK

New member
סבבה

אז כשאני אמלא שאלון העדפות לא כדאי לי לרשום גולני כי זה אומר שאני בטוח אהיה בגדודים? ד"א חוץ מהיחטיות של צנחנים אני מזה לא מכיר יחטיות... נגיד מה יש לגבעתי נח"ל ושאר חטיבות החי"ר

S h r i k y

New member
לכל חטיבת יש יחט''יות...

בכל חטיבת חי''ר יש פל''סר ( סיירת ) פלח''הן ( פלוגת חבלה ) ועורב. רק לכפיר ( חטיבה 900 ) כרגע אין יחט''יות אבל השמועות אומרות שבקרוב יהיו. גם בגולני תהיה לך אפשרות להגיע ליח''טיות, פשוט שם הגיבוש הוא חודש וחצי לאחר הגיוס, לעומת חטיבות החי''ר האחרון בהן הגיבוש הוא מיידית לאחר הגיוס ( יום-ימיים ).

johnny blade

New member
לכל חטיבת חי"ר יש יחטות

וזה כלול את הנח"ל ,גבעתי וגולני כמו כן גם להנדסה קרבית יש יחידות מיוחדות תחת הכותרת של יהלום

למעלה