הי כולם

הי כולם

לא כתבתי פה כבר כמעט שנה ובטח רובכם לא מכירים אותי אז אציג את עצמי קודם.. אני בת 27 ויש לי תסמונת טוראט...האמת? פה זה המקום היחידי שאני מעיזה לכתוב על זה...\ לא נכנסתי המון זמן כי מספרים פה על טיקים שקורים לאנשים ואני פשוט מנסה אותם ואז...ההמשך ידוע.. :) בכל אופן בזמן האחרון אני מרגישה כ"כ רע ואני פשוט חייבת להוציא את זה כבר החוצה! מאז שאני ילדה יש לי את התסמונת הזו.נלחמתי בה כל חיי ואחד ההישגים הכי גדולים שלי זה שקיבלתי את התואר הראשון מהאוניברסיטה השבוע ושאני עומדת להתחתן עוד חודשיים! לא האמנתי בחיים שמישהו בכלל יסתכל עלי עם "המוזרות" שלי -דבר שנראה לאנשים כאילו אני משוגעת..שונאת את התגובות שלהם "מה יש לך? למה את קופצת? " בלה בלה בלה...מעצבן!! אפילו התחלתי עבודה חדשה והכל נראה על פניו טוב אבל הטיקים החמירו בצורה מטורפת! למה?? אני כ"כ מפחדת שבחופה אני אעשה פדיחות ואתחיל למצמץואמרח את כל האיפור..והכי אני מפחדשת שהמשפחה שלו תסתכל עלי כאילו אני משוגעת..אני מפחדת...אני עוד נחשבת טורטניקית יחסית קלה בגלל זה מלחיץ אותי שהם הוחמרו...אני לא יודעת מה לעשות .סיימתי עם טיפול של ריספרדל שנתנו לי כי זה לא עזר וגרם לי להשמין כמו פרה, ועכשיו אני לוקחת אומגה 3 יום יום ומקווה שיעזור אבל כלום! נמאס לי מעצמי..אני עצבנית בגלל זה ורבה עם חבר שלי המון ואפילו לא אומרת לו למה..אני מתביישת! כן! פעם ראשונה אני אומר את זה אני מתביישת! 27 שנה נלחמתי: על הגיוס לצה"ל-בסוף סיימתי מכי"ת, על הואניברסיטה -סיימתי תואר ואפילו מצאתי בחור כזה יפה וחכםפ שיהיה איתי..אז למה הטיקים הוחמרו ככה??ה כל אמור להיות טוב לא? אני מפחדת שעוד חודשיים החתונה אעשה פדיחות וחבר שלי ייתבאס ממני... אני רק רוצה להיות בלי זה..זה אפילו מציק לי בעבודה..וזו עבודה מול אנשים כל הזמן.. מה אני עושה? איך מפסיקים את זה? סליחה על האורך...ותודה לכל מי שצ'יעמם לו וקרא עד הסוף..

יש לי עצה שאולי תעזור

שלום
לדעתי הטיקים החמירו כי את הולכת להתחתן עם בחור שאיננו יודע על הטוראט. לדעתי המצפון שלך (העובדה שהוא איננו יודע) מתבטא בלחץ מוגבר, שגם ככה די גבוה בגלל החתונה הממשמשת ובאה (ושיהיה בשעה טובה). סיימת צבא כמו גדולה - כמכ"ית, סיימת כמו גדולה את האוניברסיטה עם תואר ראשון, החלפת עבודה, הכרת בחור שאת עומדת להינשא לו- הדברים האלה קרו בגלל שאת שווה הרבה הרבה הרבה ותר מסך תנועות -רצוניות או בלתי רצוניות. אנשים, תאמיני לי, סיפרו על דברים הרבה יותר חמורים ו"נשארו בחיים". ואחרי שנשארו בחיים הם גם הקימו משפחות לתפארת (אלא אם כן מה שהיה להם לספר הוא עקרות או מחלות או נשאות של מחלות חשוכות מרפא ומקצרות תוחלת חיים. וגם אז, מי שאהב באמת - הקים משפחה בדרך אחרת, ונשאר. זהו "מבחן שווי" לבן הזוג העתידי). אז אם הוא אוהב אותך באמת, הוא יבין וישתתף בלחצים שלך ואולי אז גם רמת הטיקים תרד.

את צודקת...

דיברנו על זה פעם אחת ואני פשוט מתביישת לדבר על זה פעם אחת מעמיקה....הוא כ"כ מבין את הכל!!! הוא פשוט מדהים !! כל פעם שיוצא איזה קול הוא כאילו לא שומע או נותן לי נשיקה ! משהו לא מהעולם הזה ...את צודקת, זה גם לחץ שאני ל אמדברת איתו...אני צריכה ..אבל אני ממשמתביישת ולא יודעת למה!! אני הכי פתוחה איתו בעולם אבל בקשר לזה לא מצילחה להוציא מילה! במיוחד ממה שאני הכי מפחדת ..שזה יעבור לילדים שלנו... אני טפשה אני יודעת..הוא הרי קיבל אותי ככה כמו שאני , שיחה לא תשנה את זה...אבל אני לא מצליחה להביא את עצמי לידי דיבר על זה איתו..ואני אוהבת אותו כ"כ...

מתנצלת על השגיאות כתיב../images/Emo163.gif

אני כותבת מהר כי אני רוצה לענות מהר...חחחח לא שמתי לב כמה שגיאים יש לי בהודעה...

שמחה שהצלחתי למקד על הבעיה-

בעלך לעתיד נשמע מדהים -על טיק ווקאלי הוא נותן נשיקה, איזה מותק!!! ואם הוא כזה מיוחד ומדהים, מן הסתם התאהב במיוחדת ומדהימה לא פחות! ראי את עניין השיחה כעוד מדרגה בדרך לזוגיות כנה וטובה! בקשר לכך שזה יעבור לילדים - א. כשתגיעי לגשר (הריון בע"ה) - תעברי אותו (את המחשבות על זה) ב. לא בטוח שזה יעבור ג. יש דרכים לשמור על הריון בריא וגידול ילדים "עמידים" ושוב, כשתגיעי לגשר הזה - תתענייני יותר ד. יש דברים יותר איומים ונוראיים שאפשר להעביר לילדים ימים קרירים, מאושרים וטובים!

../images/Emo140.gif ברוכה הבאה ל"משתדלת"../images/Emo70.gif

אני מצטערת... אבל, לי באופן אישי לא נראה שאת צריכה להשתדל יותר מדי, כי את עושה רושם שפוי לחלוטין... אז קודם כל הרבה, הרבה, הרבה
גם לרגל קבלת התואר וגם לקראת החתונה
לגבי ההחמרה בטיקים - להערכתי, מדובר בשילוב של שני גורמים: האחד - מזג האויר המעיק והבלתי נסבל שפשוט "מטמטם" לכולנו את המוח...
והשני - ההתרגשות לקראת החתונה, שהיא מאד טבעית...
היות וכבר מצאת בחור יפה וחכם
- אני יכולה להציע לך רק עוד דבר אחד: פשוט להירגע... גם אם "תטקטקי" בחתונה - אז, לא קרה כלום. הרי מדובר ביום הגדול בחייך ואת תהיי מוקפת באנשים שאוהבים אותך ואשר הגיעו רק על מנת לשמח אותך ולשמוח איתך... וזה בסדר להתרגש.... למשל, אני במשך כל החתונה לא הפסקתי לבכות מרב התרגשות (ואת בטח מתארת לעצמך מה רואים ב"סרטחתונה"....
) - אבל, זה ממש לא הצביע על שומדבר בהמשך.... אם ממש קשה לך להתמודד עם ההצפה הרגשית - אולי אפשר להתייעץ עם פסיכולוג, או אפילו עם רופא, כאשר המטרה ב"קצה" - להגיע לחתונה במצב הכי רגוע שאפשר....

../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif

באמת? מזג אוויר?? איך הוא משפיע? ודבר שני המון תודה! תמיד אני מצליחה להרגיש טוב אחרי שאני כותבת פה..זה מדהים... יכול להיות שזה ההתרגשות באמת למרות שאני לא מצליחה להרגיש אותה מרב חששות של מה יהיה בחופה.. אויי אבל מה שבטוח יהיה סרט חתונה מעניין ומיוחד מעין כמוהו!

קניתי אתמול את "נירוונה" של ד"ר פישר

להרגעה, יכול להיות שזה יכול לעזור לרוגע זמני אולי? יש איזשהו פיתרון שיכול לעזור לפחותלרוגע רגעי?

מזל טוב לחתונתך. ../images/Emo24.gif

וכל הכבוד על ההשגים שהגעת אליהם בחיים . אני רק יכול לחזק את דברי קודמיי מנסיוני את חייבת לספר לחבר על " הבעייה" שלך. זה יעשה לכם רק טוב. את תוכלי להתנהג חופשי וטבעי לידו. ולא יהיו לכם סודות שיתגלו ממילא בהמשך הדרך. כאחד שעבר לצערי ( לשמחתי
) כמה וכמה מערכות יחסים, אני יכול להגיד לך שבכל המקרים העובדה שסיפרתי , רק שיפרה את מערכת היחסים. אין מה להתבייש , אמנם החבר שלך נשמע מושלם, אבל חוץ ממנו לא נראה לי שיש אנשים מושלמים. כל אחד " והדפקט " שלו. אז אנחנו מטקטקים . אז מה? בהצלחה.!

שביק

New member
ערב טוב לשפויה החביבה. ראשית בשעה טובה

ובהצלחה עם נישואייך הקרבים ובאים. ב ה צ ל ח ה !!!!! יקירה, יש לך את כל הסיבות שבעולם לטקטק ביתר שאת:- קייץ והחום - מחמיר את הטוראט. חתונה קרבה ובאה = התרגשות = החמרה בטוראט. אל תדאגי, כמו "שהרים ראש" הטוראט כך גם יוריד את הראש בחזרה. כלומר זה זמני. חלק מהעליות וירידות של הטוראט כאשר כל שינוי במזג אויר או לחץ שמח וגם לא חס וחלילה, משנים את העוצמות. אז שוב: ב ה צ ל ח ה !!!!!! משביק

ברוכה הבאה אלינו..../images/Emo24.gifמשתדלת להשאר שפויה

כל הכבוד על השגייך....שיהיה בשעה טובה לחתונה.... מצטרפת לחבריי - עלייך לשתף את זוגך...

אין לי כותרת הפעם :)

בתור התחלה אני חייב לציין שהשפיות מוערכת יתר על המידה :) אם בן זוגך אינו יודע על יכולתך המופלאה לטקטק אני חושב שהגיע הזמן שידע,אם בחרת באדם המיוחד שאת רוצה שיבלה את הנצח לא חבל שהוא לא יבין מה את עוברת? האנשים שסביבנו תפקידם לעזור לנו להתמודד עם קשיי היומיום בטח ובטח כאשר מדובר ביקירנו. הטיקים מתפרצים כי את מתחילה לעשות את מה שאני קורא לו "משחק התסריט" אם שבחופה אני אעשה פדיחות ואתחיל למצמץ ואמרח את כל האיפור? ואם המשפחה שלו תסתכל עלי כאילו אני משוגעת? ואם בחתונה אעשה פדיחות וחבר שלי ייתבאס ממני? ואם ואם ואם... יש לי סוג אחר של "אם" להציע לך, אם תספרי לחבר שלך ובכך תורידי את כל הלחץ מעצמך ובכך גם כמות הטיקים תרד ותחיו באושר ועושר כמו נסיך ונסיכה בארמון גדול 2.5 ילדים כלב חתול וארנב קטן וחמוד? (זה היה "אם" ארוך :) תורידי מעצמך את המעמסה הזו,תני לאהוב ליבך לעזור לך לשאת אותה...אני חושב שבין היתר בשביל זה הוא שם, כדי להיות שם בשבילך. הוא הולך לשים לך טבעת על האצבע כדי שהוא יוכל תמיד להיות שם בשבילך... אם לא יצא לי לומר זאת עוד חודשיים...מזל טוב...מקווה שתזכי לאגדה שלך עם הסוף הטוב...

ohli

New member
המון תודה לכולכם!!!

אני הכי פתוחה איתו בעולם אבל אני באמת מתביישת להעלות את הנושא.... והמשפחה שלו לא הכי פתוחה בעולם...אני מאוד מאוד מאוד רוצה לעשות את זה...איך??

ngנוצה1

New member
קודם כל באמת המון מזל טוב לרגל חתונתך הקרבה

מצטרפת לחבריי לגבי ה"שיחה שאת צריכה לקיים עם בעלך לעתי ד גם ללדעתי זה יוריד לך 2טון מהלב וכבר תיהי פחות לחוצה מה שעשוי להוריד את רמת הטיקים (כשהבן שלי לחוץ , עייף , חם לו וכו' הוא מטקטק חופשי חופשי) ואפילו כדאי לדעתי שגם משפחתו הקרובה תדע מהעינין , כמו כן הרשי לי לשבח אותך על כל ההשגים שציינת שאני בטוחה לא באו לך בלות , אבל בכל זאת עשית זאת , אני בטוחה שתעזי כוחות ואנץ ותספרי לו ותסבירי לו. ויהיה בסדר, אין סיבה שלא . האהבה פוחת וזה מה שחשוב. המון הצלחה

הלנה

New member
מזל טוב ../images/Emo65.gif../images/Emo23.gif

איזה מרגש! אין פלא שהטיקים התגברו... אני מאחלת לך בהצלחה בחיים החדשים שאת מתחילה בקרוב, בהצלחה בעבודה החדשה ובהמשך הקריירה (אגב, מה למדת?). ואני כמובן מצטרפת לחבריי לגבי שיתוף בן זוגך. פתיחות היא אחד הדברים הכי חשובים בקשר זוגי ובתור אחת שנמצאת בצד שנמצא בן זוגך (הבן זוג שלי לוקה בטוראט.. וגם הבן שלי כך שלא היה צריך להסביר לי הרבה...) אני בטוחה שזה לא ישפיע על היחס שלו אליך, להיפך, הוא יהיה יותר סבלני ומבין (אם כי הוא נשמע ככה בכל מקרה). לגבי משהו מרגיע, בלי קשר לטיקים (למרות שהיתה מישהי שדיווחה שזה עזר לה), בתקופות לחוצות אני נעזרת בתמציות באך, בעיקר ברסקיו.

למעלה