הי כולם

כניסה לפורום

אהלן לחבריי, סןף סוף התגברנו על הוירוס וכעת , ניתן לשוחח. אם לא זיהיתם עדיין אז משוחח איתכם רונן אבא של ליאור מאריאל. שמחתי מאוד על המפגש ביום שישי בתחילת החודש ( דני ואלונה האוכל היה נפלא). לאחרונה אנו עוברים תקופה קצת לא רגועה בכל הקשור להתמודדות של ליאור בביה"ס. הייתי רוצה את עזרתכם בעצה: מנהלת ביה"ס כצעד של שיתוף פעולה איתנו העבירה את השם של ליאור לועדת שילוב. אני מאוד רוצה שליאור תקבל את העזרה המכסימלית אך איני יודע לאן בדיוק לכוון. ליאור מתקשה מאוד בכתיבה ( היא איטית מאוד מאוד) כמו כן קשה לה להתרכז בהכנת שיעורי הבית ובכל פעם שאנו מנסים לשבת איתה זה נגמר בכעסים מרובים ובהתפרצות זעם מצידה. אני חשבתי על " פרח ".

שלום רונן וברוכים הבאים.....

שמח על ה"נקיון" שעשית לוירוסים אצלך, בינתיים הפסדתם עוד מפגש......אצלנו בבית במוצ"ש, תקרא רשמים בהמשך ההתכתבות. לגבי שיעורי בית - גיא לא מכין בכלל, לגבי איטיות בכתיבה, זה משתפר באמצעות ריפוי בעיסוק, תנסה לקבל מקסימום שהמערכת מוכנה לתת. איך היא בבית? יש שיפור? היא לוקחת תרופות כלשהן כרגע? חג שמח

הלנה

New member
הי רונן

טוב לראות אותך כאן! הגעת לאחלה מקום, עושים פה חיים! בקשר לשאלה שלך, אני בזמנו (כשהיתי סטודנטית) עשיתי "פרח", מצב שני יש לי ילד עם בעיות במוטוריקה עדינה וגם לקוי למידה, אז אני חושבת שאני קצת מכירה משני הצדדים. לא כתבת אם הוא אובחנה כסובלת מקשיים במוטוריקה העדינה או אם היא גם לקויית למידה. זה מאד חשוב לדעת מה הסיבה לכתיבה האיטית שלה ולקושי בריכוז. אני חושבת שמה שליאור צריכה זה עזרה מקצועית של ריפוי בעיסוק לעניין הכתיבה ואם היא גם לקויית למידה צריך להוסיף הוראה מתקנת (אבל לפני זה כמובן צריך לעבור אבחון ולקבל המלצות ממאבחנת). אם כל הכבוד שאני רוכשת לסטונדטים שמשמשים כחונכים בפרח, אני חושבת שפרח יותר מתאים לילדים שצריכים יותר עזרה בשיעורים כי אין מי שיעזור להם בבית, או ילדים שסובלים מדמוי עצמי נמוך וזקוקים לחיזוקים שלא מקבלים בבית. לא נראה לי שזה המקרה אצלכם, לפי מה שהתרשמתי במפגשים. אני בזמנו היתי חונכת פרח של שתי ילדות בשכונות מאד קשות, אחת מהם מאד חמודה ופקחית שרק עזרתי לה בשיעורים והשניה שהיתה מאד סגורה, שיותר באתי לשחק איתה ולהעביר איתה יום נחמד. היא אמנם היתה לקוית למידה, אבל קיבלה עזרה מקצועית בבית הספר ודוקא לא רצו שאני אתערב בתחום הלימודי.

הלנה

New member
רונן, ועוד משהו שנזכרתי בו

כשהיתי ילדה היתי כותבת כל כך לאט שהמורה היתה קוראת לי צב (מעניין, היא היתה מורה כל כך מקסימה שאני לא זוכרת את זה בתור משהו מעליב...) ואתה צריך לראות איך אני כותבת עכשיו, אומנם לא מבינים כלום אבל אני כותבת במהירות עצומה ותמיד כולם מעתיקים ממני בהרצאות (או לפחות מנסים) כי אני מספיקה הכל. אז אולי האיטיות שלה בכלל לא בעיתית, אבל תמיד כדאי לבדוק...

מיקי אברמוביץ

לפי דעתי עליכם ליצור קשר עם ד"ר מיקי אברמוביץ הביא האיש לנו במשרד החינוך. ליותר פרטים יששליצור עם שביק קשר והיא תפנה אותכם וגם תתן לכם עצות זהב! שיהיה חכם חג שמח חברים משה

ברוך הבא רונן ../images/Emo24.gif

אני שמחה שהחלטתם סוף סוף להצטרף אלינו לפורום. ללגבי כל מה שסיפרת על ילדתך, אני ממליצה בחום שתפנה לד"ר מיקי אברמוביץ והיא (אני מבטיחה) תעזור לכם מאד. אתה גם יכול לכתוב לה מסר אישי, אם אינך רוצה לפרט כאן. הכינוי שלה כאן זה - MICKYA ואני בטוחה שחייכם יישתנו לבלי הכר לאחר התערבותה. בהצלחה - וחג שמח!

מודה לך תיקי

רב תודות. חג שמח גם לך ולכל חבריי לפורום. דרך אגב הייתי עם הקטנה בשניידר במרפאת השיניים כפי שהמלצת לי הם מאוד נחמדים שם ואני שוקל לעשות שם את הטיפול. אז שוב תודה לך. לגבי הנסיעה שלכן הבנות לצפון נשמח אם הטיול יוכל להתקיים בסוף שבוע

רונן ברוך הבא ../images/Emo140.gif

מאחר ולא יצא לי להכיר אותך אז אני אלין, ברוך הבא לפורום המקסים והבית החם הזה שלנו.

רונן ברוך הבא לביתנו הקט, בקשר ל...

בעיות כתיב רציתי להגיד לך שלפי דעתי בעיות מוטוריות בלוקים בטורט מגיעים ביחד עם ה-OCD בשלב הבית הספר וזאת מכיוון שהילד ממנסה בצורה כפייתית לסרטט את האותיות בצורה מסויימת לכל אות ובכל פעם שאותה אות חוזרת על עצמה הילד ינסה לשכפל את דרך הכתיבה צורתה וגודלה של האות דבר שגורם לכתיבה איטית וקושי להמשיך לכתוב לאורך זמן וזאתקודם כל בעקבות היתמקדות בכל אות דבר הדורש ריכוז, ומעבר לכך לחיצה על העיפרון, עט על מנת שהכתבי יהיה יותר ישר ו"חלק" זו דעה שלי לפחות מיניסיוני אישי

שביק

New member
היי רונן, ברוך אתה בבואך אלינו

לפורום. מקוה שניראה אותכם ב-4.6 ב-9.30 חג שמח, ד"ש לרעייתך.

mazy

New member
רונן, ברוך הבא../images/Emo141.gif

לי לא יצא להכיר אותך ואת זוגתך, מכיוון שלא השתתפתי במפגש העמותה האחרון ברעננה. בת כמה ביתך? מתי אובחנה כלוקה בטוראט? אני מזי, מורה במקצועי (בבי"ס יסודי) ובני בן ה-12 לוקה בטוראט קל, עם בעיית add קלה. אנו מטופלים בשניידר במרפאת טוראט. שמחה שהגעת אלינו לפורום. אני בטוחה שכאן תמצא אוזן קשבת, עידוד, תמיכה, שיתוף והמון הבנה ועזרה בכל מה שקשור בעניין הטוראט. מקווה לראות אותך כאן לעיתים קרובות. מזי.

ohli

New member
הי כולם../images/Emo24.gif

מה נשמע?? אני מעולה..תודה לאל הכל טוב.. קודם כל רציתי לומר לבת שבע שדיברתי עם אימי על הפורום והיא אמרה שהיא דיברה איתך כמעט כל הילדות שלי..מסתבר שהיא מכירה אותך יותר טוב ממה שחשבתי. ואני הייתי בטוחה שגיליתי את אמריקה..
האמת אני צריכה טובה קטנה אם אפשר..ואני יודעת שעלכם אפשר לסמוך. מחר אני מארגנת עם חברה ארוחת ערב ואני חייבת לעשות רושם מעולה עם האוכל כי יהיה שם מישהו מיוחד
אז אני חייבת שתעזרו לי עם מתכונים לאוכל סיני! תודה נשיקות אורית

שביק

New member
אורלי היקרה שלום, תכתבי לי במסר

מי זאת אמא שלך, אשמח לדעת, ולגבי אוכל סיני. הנה מתכון שאני נוהגת להכין והוא טעים מאד וקל להכנה: רצועות מ-גזר, כרוב, נבטים עבים, פטריות, בצל, בצל ירוק, פלפלים צבעוניים, גזר גמדי - לקצר. לשים בווק שמן, שום כתוש, זנגויל טרי מגורר, פלפל שחור מעט,רוטב סויה של קיקומן ( הוא הטוב והטעים ביותר) לעשות טיגון קצר של כל הירקות ולערבב כל הזמן, אש גדולה, מה שניקרא "להקפיץ". לטעום. אם חסר משהו להוסיף, ניתן להוסיף מעט חומץ. זה מוסיף לטעם וכן כמה טיפות של שמן שומשום. בהצלחה ובתיאבון! ויש גם סלט טעים, אם תירצי - תבקשי ובקשתך תיענה.

אופטימה

New member
שביק אני מכינה אותו דבר!

אבל אני מוסיפה גם דבש זה נותן קצת מתיקות שלא משתלטת על כל התבשיל

למעלה