הי כולם - בקשר לרולר של חברת סלומון

NatiNatFSK

New member
בעבר עבדתי...

בחנות אוקטפוס שהיא בעצם החנות שהתחילה עם כל הנושא של הרולרים ברצינות בארץ. אני זוכר שבאוור הפסיקו לייצר רולרים, נישארנו עם המון חלקי חילוף ,והמעצורים אזלו אחרי שלוש שנים. נכון הרבה חברות יכולות לפשוט רגל מחר, מה עושים? קונים רולר טוב של חברה שממשיכה לייצר ומקוים שגם כך יהיה. למה לקנות רולר של חברה שיצאה מהענף? מיותר.

zairov

New member
קאדו מוטוס פיתחה מעצורים אוניברסליים.!

כי בEndlessRoll יש מעצורים אוניברסלים, ואולי כי אנשים מרוצים מאיכות הרולרים שלהם? ואולי כי הם יותר מתאימות לאנשים מסוימים?

ranzz

New member
השאלה מי צריך לקנות מוצר EOL ?!

נתי בדיעה מוצדקת (לדעתי) שלא קונים מוצר שהוא END OF LIFE. בוא נשווה את כל הסיפור הזה למשהו דומה אבל אחר. אתה מכיר את הסיפור של חברת רובר? המכוניות המעולות שלהם כל כך זולות אבל ברגע שמתקלקל משהו - אתה משלם את התחת בעלות תיקון כי החברה פשטה את הרגל (או נקנתה, או הפסיקה לייצר, או לייבא, או לשווק, אין טעם להיכנס לסמנטיקה אבל בקיצר אין רובר יותר). אז וואלה, יבוא לך מוסכניק מתל אביב ויגיד לך שיש לו ערימות על גבי ערימות של רצועות רדיאטור לרובר ושאם יגמר לו אז יש לו רצועות אחרות שהוא יוכל להתאים לך ושאין שום בעיה - תקנה רובר ותהיה מבסוט הוא יהיה פה בשביל לדאוג לך. ואז תשאל חבר שלך והוא יגיד לך - למה לשבור את הראש?? למה אתה צריך דווקא רובר ולאכול עם זה סרטים כל היום?? יש מספיק מכוניות בשוק שתוכל לקנות עם שוק חלפים נורמלי, זול, שאפשר לקבל שירות במליון מקומות וכו'. בינינו? אני בדעה של לא קונים מוצר EOL. אבל? קניתי גם לעצמי וגם לאח שלי SLAB הרבה אחרי הפשיטת רגל (או מה שזה לא יהיה) פשוט כי ידעתי במדוייק שזה מה שאני צריך - רולר FSK הטוב ביותר שהיה אז בשוק (לא משנה שיש כיום תחליפים, שרובם אין בארץ). אבל למשתמש הפשוט? למה שמחליק מתחיל ירצה לקנות רולר סלומון כשהחברה לא קיימת כאשר יש לו חלופות כמו K2, פילה ורולרבלייד שלכולן יש דגמים שמתאימים ל*רוב* המחליקים? כמו שאני רואה את זה, קונים מוצר EOL רק אם יש בו צורך ואין לו תחליף. אם אפשר לקנות משהו אחר שמתאים מחברה שהיא לא EOL אז ההגיון הפשוט (שלי, וזכותך לחשוב אחרת) אומר שזו האלטרנטיבה העדיפה. ואגב שלומי, אני חס וחלילה לא מאחל לך את זה כן? אבל כל הדיבורים על זה שאנדלס היא היחידה שיכולה לספק שירות לסלומון... מי אמר שאנדלס תהיה פה מחר? שלא תאשים אותי שוב בזה שאני "דוחף את האף" לעסקים שלך (כי זה הדבר האחרון שאני עושה והדבר האחרון שמעניין אותי) אבל חברות שנסגרות זה משהו שקורה כל יום וזה בהחלט תרחיש הגיוני. ככה שעצם העובדה שאפשר לקבל שירות לסלומון רק במקום אחד (כי באמת, שהשירות של מגה ספורט שווה ל..) זה כבר חסרון.

zairov

New member
מי שנוח לו

שמע אין ספק שעדיף לקנות רולר של חברה קיימת אבל אתה לא יכול להשוות את זה למכוניות המחירים קצת שונים רצועות רדיאטור זה לא מעצור הקריטיות של החלקים בכלל לא שוות ערך אז בוא לא נשווה את זה לענף אחר כי זה משהו אחר בינינו נכון להיום אין חברה שעשתה אבזמים ברמה של SEBA וסלומון זאת אומרת שפראייא מי שלא קונה מסכים איתי? מרכבים: יש בעולם מישהו שייצר או מייצר מרכבים ברמה של מוגמה? שוב פראייאר מי שלא קונה אתה מסכים איתי? למה שמישהון ירצה לקנות רולר של סלומון כאשר יש לו עוד אופציות? אני אגיד לך למה. כי הבחור לקח רולר למתחילים מכל חברה ביחס מחיר נומר של 1000 ש"ח שם אותם על רגלו וקנה את מה שהיה הכי נוח. עד כאן נכון? מעבר לזה עם כולם היו נוחים אז צריך לעשות שוב סינון לפי איכות המוצרים איכות הבניה ומפרט טכני. אז כנראה שדלומון היא אחת החברות שהמפרט טכני עולה על השאר ביחס למחירים זאת לדעתי סיבה מאוד טובה לקנות את הרולר. ותגיד נומר מוצר שעדיין ממשיכים לייצר יש שירות איפה בדיוק עם לא בחנויות בודדות? בוא תנסה לזרום איתי קצת ואני אראה לך שאתה טועה בצורת החשיבה שלך . תענה לי על השאלה שלי נומר ROLLERBLADE מייצרים הנכון להיום רולרים אפה אפשר למצוא שירות לרולרים שלהם?

luzanslider007

New member
זה מאוד יפה

שקיימת חנות שמתחייבת לפתרונות עתידיים למחליקים שלה. אני אישית מעריך את זה מאוד. זה עסק שלך וזכותך ללכת לפי ראות ענייך. (שוב פעם אני שמח לדעת שבסאלומון שלי יש מי שיטפל וימצא את הפתרונות הנ"ל ) רן ניסה לתת דוגמה על רכבים, לי יש אינספור דוגמאות מהמיקצוע שלי: אתה קונה היום מזגן . מגיע מתקין להתקין לך בבית , יש בעיה עם המזגן (לא עם ההתקנה ) אין לך מה לפנות למתקין אלא לחברה עצמה. מניסיון. אני קונה דלתות ומתקין ללקוחות שלי בבית (תוך כדיי שיפוץ) עקום= בעיה שלי , דלת או משקוף פגועים\ צבע לא תואם= בעיה של החברה. אין לי מה לפנות בכלל לחנות שמכרה לי. בקיצור - ככה העולם עובד, לכל מוצר שאתה קונה שמגיע עם אחריות משמע שהאחריות על היצרן. ולא על המוכר. אלא אם הוכח שהפגיעה היא כתוצאה מאיחסון לא נכון או שימוש של המוכר בלה בלה בלה ... אבל זה לא הנושא. זה מה שנתי ניסה להסביר לאותו שואל מלמעלה. בכל אופן אם אתה לוקח את האחריות - אחלה ואני כבר אומר: כל הכבוד מקווה שתמיד תהיה בשבילנו עם פתרון . (וזה לא נכתב בציניות ) אבל זה כן מתייחס לכאלה שכבר קיים אצלם רולר של סאלומון. כרולר חדש הייתי בוחר אחד כזה שה"אבא והאמא" שלו הינם גורמים מחוייבים ולא מיתנדבים לעזור. ושוב, כל הכבוד על היוזמה.

ranzz

New member
../images/Emo45.gifיפה... גורמים מחוייבים ולא מתנדבים

zairov

New member
מי פה מתנדב?

אני רואה זאת כחלק משירות של החנות אין פה שום התחייבות. שוב פעם הדוגמאות האלו כשתקנה מזגן אז תדבר על מזגן אתה לא יכול להשוות מוצרים שעולים מאות שקלים לבין מוצרים שעולים אלפי שקלים במזגן יש קצת הרבה יותר הנדסה חלקים ומרכיבים והרבה מאוד מהכל, דודי אתה יודע מה מציק ? שאנשים כמוך וכמו נתי ש וואלה אני לא חושב שאתם טמבלים להפך אני חושב שיש לכם ידע ולא קטן, מתנהגים כמו כאלו. תגיד לי דודי אתה בתוך קבלן או לא יודע מה ההגדרה של המקצוע שלך אבל זה לא משנה. אני חושב שלהגיעה לרמה שאתה יכול לתקן מזגן זה עוד הרבה ללמוד הלאכן? אבל לתקן ולמצוא פתרונות לרולרים שלך ברמה של חברה תעשה אני בטוח שאתה יכול לעשות . אז למה אתה מבלבל את המוח לאיש המזגנים בכלל.?

zairov

New member
*התחייבות=אין פה שום התנדבות

זה חלק מהשירות של החנות התחייבות לחלקי חילוף אגב אני אשמח לשמוע אישה בעיות היצרן המקורי יכול לפתור:? וימרנים אחרים לא. למשל כחו את דוגמת המעצור המדוברת כאן יש מוצר שנקרא מעצור אוניברסלי! ברגים למעט חברות כמו K2 כל הברגים סטנדרטים אז איפה אתה רואה בעיות? כל שאר הבעיות שהחנות פותרת אינן מגיעות אף פעם ליצרנים זאת אומרת שלהכין הגבהות למיניהן או להוסיף אבזמים או עוד מיליון דברים יצרנים לא מתמודדים איתם .

NatiNatFSK

New member
סגנון הכתיבה...

אתה צודק ואני צודק. אבל אם כבר לקנות רולר, וזו הדיעה שלי ולא יעזור שום דבר ואני מדבר מנסיון. אז לקנות רולר שעדיין החברה קיימת, זה יעזור בעתיד ללקוח לא להיסתמך רק על גורם אחד. גם בעבר לקוחות באוור היסתמכו על מספר חנויות שהחזיקו המון חלקים ויום אחד הכל ניגמר. נכון תמיד תהיה חנות מקצועית שתדע לתת מענה לכל בעיה שהיא, אבל לא כל הלקוחות יסעו מטבריה למשל לתל אביב בשביל מעצור.פשוט יותר וכדאי יותר לקנות רולרים שעדיין מיוצרים.

zairov

New member
לברה שמייצרת

אוקיי דוגמא של לקוח שגר בטבריה יש לו רולר של רולרבלייד מלפני שלוש שנים והוא צריך 1. גומי למעצור 2. בית למעצור 3. בורג רסרבי 4. רוקר אגב הוא שילם מיטב כספו לקנות רולר זה, הוא אפילו שילם עליו 1200 ש"ח מה אתה מציע? יש בטבריה מענה בשביל הבחור? החברה לא פשטה רגל היא ממשיכה לייצר ואפילו יש לה יבואן ונציג בארץ מה הוא צריך לעשות? הוא יכול לפנות לחברה ? הוא יכול לפנות לנציג והיבואן הרשמי בישראל? הוא יכול לפנות לאחד המשווקים ? במילים פשוטות הוא יכול ללכת להזדיין ולחפש תחברים שלו. הלא כן? סליחה על המילים הגסות.. אתם פשוט לא קולטים תפואנתה

luzanslider007

New member
שלומי אתה צודק בהחלט.

אני בעצמי הגעתי אליך או לנתי על מנת שיתקן לי או ירכיב לי ... יותר מזה אני בעצמי מתקן בעבודה שלי דברים שברור שהיצרן אחראי עליהם. זה לא הבעיה. אתה הולך עם הצדק ושוכח מישתנים אחרים. זה שאתה מטפל ברולרים זה אחלה, אבל רצוי _(מעבר ללהיות צודק) להיות גם אובייקטיבי. צרכנים משלמים כסף (ואל תפסול דוגמה זו או אחרת כי על המחיר מודבקים עוד כמה אפסים מאחורה ) יש הרוב המוציא את המעט כדיי לקבל את המקור. לכל אחד תקציב אחר. לא לכולם יתקבל הרעיון של לדוגמה: מעצור לא מקורי. שילמנו, רוצים את הטוב ביותר (המקור) אחרים היום משלמים על נעל ספורט 500 שקל יותר רק כדיי לקבל את התוית על הנעל. נייקי לדוגמה. או חולצות שרק השם של החברה מקפיץ את המחיר בכמה מאות שקלים. מי שמבין עיניין מכיר את המושג "אוניברסלי" . כלל שימושי- אלו מוצרים המותאמים לכל אך אף פעם לא יתנו את ה-100% כמו המקור. גם בדוגמת הרכבים שרן רשם, מוסכים יכולים לתקן ולהחליף אך אם אין מוצר מקורי של הדגם הנ"ל כנראה שלא תכול עליו האחריות. אם אתה לוקח אחריות שוב, זה אחלה ואני רק מקווה שתישאר תמיד כי אם לא אז כולנו נתחיל לדאוג כי חוץ ממך אף אחד לא ינסה להתעסק עם חברה שלא מייצרת. אני לא אמשיך כי נראה לי שהרעיון הובן לכולם. שלומי אל תכעס אני לא נגדך אלא להיפך אני ממש מפרסם אותך עכשיו, אני בעצם אומר פה לכולם שיש מי שדואג לכאלה שמחליקים על סאלומון וכל הכבוד. באותה נשימה אני עומד מאחורי כל חוששי הקניה שלהם כרגע. אין ייצור והמשכיות עזבו... יש מלא חברות היום לא פחות טובות ואפילו מתקדמות. בהצלחה .
דודי.

zairov

New member
מה קשור פה צדק.?

אפה ראיתה במקרה הכי טוב שלך שיצרן של חברות רולר מדבר עם לקוחות.? דודי תלך או תתקשר ליוחאי ותשאל אותו מה קרה כשוה ניסה לפנות ליצרן של הנעל שהוא מחליק איתה. מה קשור פה צודק ולא צודק.? אני לא מנסה להיות צודק אני מנסה להסביר לך שאתה מדבר שטויות ומחפש להסתמך על דברים לא עקרונים דוגרי סלומון על הזין שלי יש לי עוד כמה זוגות בודדים , אבל אתה לא מבין את העיקר. אגב נתי קודם אמר בעוד שלוש שנים.... יש לי אספקה של מעצורים לעוד 10 שנים לכל מי שרכש רולרים גם במגה ספורט. שוב פעם מוסך ורכב זהלא רולר אתה לא יכול להשוות מהירויות של רכב ומהירות של רולר עומסים ותקנים של מכוניות לאומת רולר אתה לא קונה רכב באותו הסכום כמו שאתה קונה רולר. תגיד לי אז למה אתה ממשיך להחליק על הנעל של סלומון ? אחרי שהפסיקה לייצר? ואם אתה תצטרך כאפ חלופי של FSK מי יתן לך אותו?

luzanslider007

New member
שלומי

אני אבחר לא לענות לך הפעם. אם תפרש זאת כהכרעה שלך, סבבה. אני את שלי אמרתי. אל תזלזל באינטיליגנציה של הקוראים פה בבקשה.

W i z

New member
דווקא בתחליפיים אתה יותר טועה

מאשר צודק. כל תחום התחבורה (מוסכים) בארץ עובד ב 70% על תחליפיים - כי פילטר דלק מקורי עולה 30 שקל ופילטר דלק תחליפי עולה 4 שקל. עכשיו תראה לי את הטמבל שמתעקש על מקורי. זה עוד לפני שנכנסנו למושגים כגון AFTER MARKET וכדומה.

yoman321

New member
../images/Emo31.gifיש פתגם שאומר "דברים זולים עולים יותר"

שים מוצר תחליפי ברכב ותראה את הנזק לטווח ארוך מילא תדבר על משהו מפירוק ,אבל תחליפי?!? זה פשוט מוצר סיני מאיכות חרא שיתפרק מטיפה חוסר עדינות איתו ורמת גימור שזהה לציור שילד בן 5 צייר אם אתה מטפל בנבלה ואין לך גרוש על התחת זה לגיטימי , כל מצב אחר שאתה שם חליפי אתה סתם קמצן וטיפש ! ולפני שאתה עונה , יש הבדל גמור בין תחליפי ואוניברסלי ! אוניברסלי זה מוצר שזהה בין כל הרכבים ופשוט יש יותר טובים ופחות טובים (כמו גלגלים ברולר או באוטו , וגאנטים \מייסבים , וכדומה..) לגביי רולר, לא קראתי את הדיון לעומק (טיפשי מדיי לדעתי) אבל אני ממש שונא ששוב ושוב מכניסים את ההשוואה הזאת בין רולר לכלי תחבורה מכאני. אני אישית לא רואה סיבה לא לשים חלק לא מקורי של הרולר , אבל מה לעשות שיש חלקים שכל חברה בחרה להתמקד ברמת הגימור שלהם (סבא לדוגמה ,לדעתי בליינר ובעיצוב בלבד אבל חרא אבזמים )

W i z

New member
כן, כן ..

אתה קונה פילטר דלק ב 30 שקל במקום ב 4 שקל ואני הסתום, נכון ? אתה יודע מה מצחיק ? שאתה אפילו לא יודע שזה מה שדוחפים לך כי אתה משלם את המחיר המלא. תיכף תגיד לי שגם טיפולים חייבים לעשות מתי שהיצרן קובע, אחרת יש נזק, נכון ? אז בוא נבדוק יחד מה השתנה ב KLE בין השנים 2004 ו 2005 ולמה למרות זאת מרווחי הטיפולים השתנו (כמעט הוכפלו אם אני לא טועה). מרווחי טיפולים הוא עניין שיווקי. גם הדעה הטפשית ש "מקורי הוא הכי טוב" היא דעה טפשית. בכל מקרה, נפסיק פה כי אכן אנחנו נמצאים בפורום רולרבלייד ולא פורום אופנועים. אם אתה באמת חושב שתחליפי נחות מהמקורי אז באמת שאין לנו מה להמשיך בדיון הנוכחי.

yoman321

New member
אתה מוזמן לבוא לראות

ידית קלאץ ומראה תחליפיים שיש לי (קניתי באופן זמני כי לא היה מקורי זמין והייתי צריך לרכב) ותבין מאיפה הדעה ולגביי פילטרים.. לא יודע ספציפית לגבי פילטר דלק , אבל פילטר אוייר אני יודע שמאוד לא מומלץ לשים תחליפי

rollers

New member
כמו כן גם ברקסים...

הם נגמרים הרבה יותר מהר ממקורי ובנוסף לזה הם שורקים הרבה בעצירה.

W i z

New member
אז אתה מוזמן לבוא באחד מימי שישי הפנויים שיש

לך למוסך שאני עובד בו כל יום שישי ולראות בעיניים מקרים שהמקורי פשוט זבל לעומת התחליפיים ! גם ברקסים. שנתחיל לדבר על פגמים בתכנון בגירים של מכוניות שנפתרים בקלות בעזרת חלקים לא מקוריים (בעיקר מייסבים ובוקסות) ? יש דברים שלא מעיזים לשחק איתם וקונים רק מקורי, אבל מפה ועד "מה שקונים בזול ..." המרחק רב. סתם שתבין כמה מסחרא יש בעסקים האלו - פילטר דלק שאתה קונה אצל היבואן לעולם לא יהיה שקוף. אתה יודע למה ? כדי שלא תדע מה המצב שלו ותהיה חייב להחליף אותו בכל טיפול. הפלא ופלא - תשים תחליפי ותראה מה מצב הפילטר בכל רגע נתון. למה להחליף פילטר רק ב 10,000 ? אולי תדלקת בג'לגוליה ויש לך רסק אבנים וחול בדלק. אולי פתאום צריך להחליף את הפילטר אחרי 2000 קילומטר. אל תאמין לכל מה שמוכרים לך... דרך אגב, אני ממש לא בטוח שמייסב של SKF (מקווה שלא טעיתי בשם החברה) לא יתן אורך חיים ארוך וביצועים זהים למייסב יעודי לרולר. אם היתה לי דרך לבדוק זאת בצורה מדעית (לא "הרולר מרגיש לי גרוטאה מאז שהחלפתי מייסב") הייתי בודק זאת.

למעלה