השאלה מי צריך לקנות מוצר EOL ?!
נתי בדיעה מוצדקת (לדעתי) שלא קונים מוצר שהוא END OF LIFE. בוא נשווה את כל הסיפור הזה למשהו דומה אבל אחר. אתה מכיר את הסיפור של חברת רובר? המכוניות המעולות שלהם כל כך זולות אבל ברגע שמתקלקל משהו - אתה משלם את התחת בעלות תיקון כי החברה פשטה את הרגל (או נקנתה, או הפסיקה לייצר, או לייבא, או לשווק, אין טעם להיכנס לסמנטיקה אבל בקיצר אין רובר יותר). אז וואלה, יבוא לך מוסכניק מתל אביב ויגיד לך שיש לו ערימות על גבי ערימות של רצועות רדיאטור לרובר ושאם יגמר לו אז יש לו רצועות אחרות שהוא יוכל להתאים לך ושאין שום בעיה - תקנה רובר ותהיה מבסוט הוא יהיה פה בשביל לדאוג לך. ואז תשאל חבר שלך והוא יגיד לך - למה לשבור את הראש?? למה אתה צריך דווקא רובר ולאכול עם זה סרטים כל היום?? יש מספיק מכוניות בשוק שתוכל לקנות עם שוק חלפים נורמלי, זול, שאפשר לקבל שירות במליון מקומות וכו'. בינינו? אני בדעה של לא קונים מוצר EOL. אבל? קניתי גם לעצמי וגם לאח שלי SLAB הרבה אחרי הפשיטת רגל (או מה שזה לא יהיה) פשוט כי ידעתי במדוייק שזה מה שאני צריך - רולר FSK הטוב ביותר שהיה אז בשוק (לא משנה שיש כיום תחליפים, שרובם אין בארץ). אבל למשתמש הפשוט? למה שמחליק מתחיל ירצה לקנות רולר סלומון כשהחברה לא קיימת כאשר יש לו חלופות כמו K2, פילה ורולרבלייד שלכולן יש דגמים שמתאימים ל*רוב* המחליקים? כמו שאני רואה את זה, קונים מוצר EOL רק אם יש בו צורך ואין לו תחליף. אם אפשר לקנות משהו אחר שמתאים מחברה שהיא לא EOL אז ההגיון הפשוט (שלי, וזכותך לחשוב אחרת) אומר שזו האלטרנטיבה העדיפה. ואגב שלומי, אני חס וחלילה לא מאחל לך את זה כן? אבל כל הדיבורים על זה שאנדלס היא היחידה שיכולה לספק שירות לסלומון... מי אמר שאנדלס תהיה פה מחר? שלא תאשים אותי שוב בזה שאני "דוחף את האף" לעסקים שלך (כי זה הדבר האחרון שאני עושה והדבר האחרון שמעניין אותי) אבל חברות שנסגרות זה משהו שקורה כל יום וזה בהחלט תרחיש הגיוני. ככה שעצם העובדה שאפשר לקבל שירות לסלומון רק במקום אחד (כי באמת, שהשירות של מגה ספורט שווה ל..) זה כבר חסרון.