הי, יש לי רעיון.

La Gamba

New member
הי, יש לי רעיון.

שיכול להציל את חייהם של אלפים. תקציב הרווחה מוכפל. מכפילים את כמות העובדים הסוציאלים, את כמות העובדים במשרדי התעסוקה, בונים עוד יותר משרדים. וכך, גם נותנים תעסוקה לאלפי אנשים. וגם עוזרים לכל השאר בתחום הרווחה. זה לא רעיון מדהים בפשטותו?

.המוסד

New member
לא כל כך מדהים

כשבודקים בפרטים התמונה מתבהרת את הכסף הזה יש לקחת ממקום כלשהו, לוקחים יותר מס, מפטרים יותר עובדים, נסגרים יותר מפעלים, אנשים פחות קונים, מפעלים פחות מוכרים, מפטרים עובדים, הצריכה שוב יורדת... הבנת חבר, כל העברת כספים ממשלתית היא רעה ביסודה כסף שהגיע לא´, נלקח מב´, בדרך ג´, הפקיד הממשלתי לקח חלק מהכסף, למשכורת, מסקנה, עדיף להשאיר את הכסף אצל ב´, הוא יקנה יותר, הוא ישקיע יותר, הצריכה תעלה ימכרו יותר, ירוויחו יותר, יגדל הביקוש לעבודים, אולי א´ יזכה לעבודה מסקנה, למשק עדיף כמה שפחות התערבות ממשלתית, כמה שפחות מס, כמה שפחות "תקציב"

La Gamba

New member
יש לי רעיון

יורידו את הבזבוז העצום על החכי"ם. אתה יכוללחיות בכבוד עם חצי מההטבות האלה.

La Gamba

New member
יש לי רעיון

יורידו את הבזבוז העצום על החכי"ם. אתה יכוללחיות בכבוד עם חצי מההטבות האלה. אני לא רואה אותם מפתחים את הכלכלה.

.המוסד

New member
עם כל המקוריות, תקציב חברי הכנסת

הוא לא כזה משמעותי, ולא באמת משפיע על הכלכלה, מה שמשפיע הוא המגזר הציבורי, ובכל מקום בו יש מגזר ציבורי יש חוסר יעילות, שחיתות הפתרון הוא לא לייעל את המגזר הציבורי, ולא לפקח עליו(מה שיגדיל בעצם את המגזר הציבורי) הפתרון הוא להעלים את המגזר הציבורי, כמה שאפשר, עד הבסיס, זה הפתרון האמיתי ואל תקשיב לשטויות של התערבות ממשלתית, תחשוב טוב טוב לפני שאתה מקבל בהתלהבות כל הצעה להתערבות ממשלתית

EverMan

New member
לא משמעותי ?

שח"כ מקבל מעל 35 אלף שקל לחודש פלוס הטבות זה לא "לא משמעותי" ! זה בלי המכונית , הדלק , ההטבות במיסים , הפנסיה ! ח"כ מקבל לשכה בכנסת עם כל הציוד בתוכה ז"א טלפון שהוא לא משלם עליו , פלאפון , מכונות קפה , ניירות , הוא מקבל תקציב של קרוב ל100 אלף בשנה לפחות בשביל "לשמור על קשר עם בוחריו" , ועוד ועוד ! על זה אפשר לחסוך , ומיליונים על גבי מילארדים ! התערבות ממשלה תמיד הצליחה - לא קרה מעולם שהממשלה התערבה בחיי הכלכלה והם נהיו חמורים יותר ! ורוצה לראות משהו "דמיוני" ? שהעבודה בשלטון - וזה נתון סטטיסטי מצב המובטלים משתפר ! תמיד ! אותה מפלגה שתומכת בהלאמה ובהתערבות ממשלתית. שהליכוד בשלטון המשק יורד והאבטלה גואה. ואלו נתונים סטטיסטים. דבר כמו שלה גמבה הציע - טוב מאוד ! כי אולי ההשקעה הראשונית לא משתלמת - כי צריך לקחת את הכסף מאיפשהו. אחרי שתחשיב את העובדים שיבואו בעקבות זאת למגזר הציבורי והפרטי ... זה יצטמצם בקלות. חבל שהממשלה שלנו לא יכולה לחשוב בקלות אלא רק לחשוב עם טנקים.

למעלה