הי ידע כללי

modiin18

New member
הי ידע כללי

הי אנשים אני צריך לשפר את הידע הכללי שלי בהיסטוריה(שהוא גם ככה לא קטן) יש לכם עצות?
 

פראזניק

New member
למה לא תתחיל לקרא ספרים?

אני מעולם לא למדתי היסטוריה, ממש כלום. ואם אני יודע משהו, זה רק מקריאת ספרים. יש בזה אמנם בעיה, משום שכשאתה קורא לבד לעולם אינך יכול לדעת (אם לא תברר בפורום
) מיהו ההיסטוריון או הכותב שאת ספרו כתבת ועד כמה הוא אמין. אבל אני משתדל שלא לסמוך לעולם על מקור אחד כמסקנה ממנה אני שואב ידע, אלא לקרא כמה שיותר, מכמה שיותר זוויות, על כל אירוע ולעמת בין כל התיאורים. כעת, תחליט איזה תחום בהיסטוריה מענין אותך, ותבקש כאן המלצות לספרים. אני מניח שיהיו כאן מי שיוכלו לעזור לך:))
 
שני הכלים המרכזיים

למעשה פראז הזכרת את שני הכלים המרכזים של ההיסטוריון: איסוף חומר והשוואת מוקרות, הכלי השלישי הוא כמובן עיבוד החומר במוחו הקודח של ההיסטוריון, בבסיסה זאת כל ההעבודה של ההיסטוריון, בין אם מקצועי או חובבן. ולמי שרוצה להעשיר את הידע הכללי שלו, הייתי מציע להתחיל בספרות יפה דווקא ישנם המון רומנים היסטוריים (מאחר ולמרבית בני הנוער שאני מכיר קצת קשה לקרוא ספרות יפה אז אפשר להתחיל גם בסרטי קולנוע), כל מה שצריך זה לבחור תקופה ולהתחיל לחפש ספרים. השלב הבא הוא כמובן השוואת הספרות עם ספרי היסטוריה והבנת התקופה קצת יותר לעומק, זאת אפשר לעשות גם באמצעות ספרי יסוד (כל מיני "קיצור תולדות...", למינהן) אח"כ מן הראוי לחפש ספרות מחקר מעמיקה יותר. מי שרוצה ספרות להתחלת המסע ההיסטורי שלו, כדאי לו להתחיל כך נראה לי עם "אני קלאדיוס" שהוזכר פה השבוע, עוד ספר מומלץ הוא "שם הורד" של אומברטו אקו, בתחום ההתמחות שלי הייתי ממליץ על "המסע למערב" הסיני(המכונה לעיתים "קוף" ועל "הייקה מונוגטרי" היפני, לצערי לשני הספרים אין תרגום טוב לעברית.
 
טוב, זו ממש הרמה להנחתה. יש סדרת

ספרים בשם "עידנים", שאני עורך עבור הוצאת אופוס. יש כרגע חמישה ספרים סחוץ ועוד שניים אמורים לצאת בחודשיים הקרובים. הספרים שנמצאים בחנויות כרגע הם: * גמביט המלך - רומן בלשי הממוקם ברומא העתיקה. הרבה ידע כללי. * ייסורי ארטמיסיה - רומן על הציירת הגדולה ביותר ברנסאנס, ארטמיסיה ג'נטילסקי -לא מעט ידע כללי. * מעשה הקשת - הרפתקאותיו של קשת אנגלי בתחיילת מלחמת מאה השנה - לא מעט ידע כללי. * הצלבן - אציל ספרדי חוזר ממסעות הצלב כשהוא "רדוף שדים" - מה שהיום קוראים הלם קרב או תסמונת פוסט טראומטית - ותהליך "גירוש השדים" מספק לנו את הסיפור שלו - הרבה ידע כללי. * אלכסנדר: ילד של חלום. הראשון בטרילוגיה על אלכסנדר הגדול. הרבה ידע כללי. עומדים לצאת: * צבאו האבוד של קאמביסס: מותחן ארכיאולוגי שמתרחש בזמננו אבל ספוג בפרטים היסטוריים ואהבת ההיסטוריה. * ספר צלאח א-דין: סופר יהודי מתמנה לכתוב את הביוגרפיה של השליט המוסלמי הגדול.
 
אישית, אני ממליצה על "הקשת"

שהוא גם אינפורמטיבי להפליא ומלא ידע על תקופה מרתקת, וגם מעניין עלילתית. השאלה היא, באמת, באילו תקופות אתה מתעניין - ועד כמה אתה רוצה להתעמק. אני, למשל, כמעט שלא מעיינת בספרי הסטוריה - אני לא יכולה לקרוא לעצמי אפילו הסטוריונית חובבת, "חובבת" בלבד יתאר את זה. אני שואבת את הידע המועט שלי מרומנים הסטוריים שוידאתי, לאחר מעשה, שמה שכתוב בהם נכון הסטורית - ועד כמה נכון הסטורית. הפורום הזה הוא מקום מצוין לבדיקת נכונות הסטורית... וגם לעיון ורכישת ידע כלליח :) ושוב נחזור לעניין "אילו המלצות" - כמעט לכל תקופה הסטורית יש רומנים הסטוריים טובים שמתארים אותה בצורה טובה. תגיד "צרפת לפני המהפכה", נשלח אותך לשלושת המוסקיטרים והמשכיהם. תבקש "רומא בשיאה", תקבל המלצות אינספור, בינהן "גמביט המלך" שהזכיר האיש הטוב סרטוריוס. תאמר "הצי הבריטיוהקולוניות של המאה ה-18", ואני אשוש ואשמח ואעלוץ לשלוח אותך לסדרת ספרי "הורנבלואר", מהספרים האהובים עלי אי פעם, ואחת הסדרות המאלפות ביותר מבחינת ידע הסטורי.
 

galats

New member
תאזין כל שבוע לשעה היסטורית

http://glz.msn.co.il/glz/programs/shaa/F45A652BF0DF480784D10DA530B66DF0.htm
 
למעלה