הי טליה, התייעצות..

הי טליה, התייעצות..

בהמשך למה שסיפרתי לך, התווספו מס` דברים. הגיעו אלי, דרך חברות, כאילו מעין דוגמיות של מה שאני אצתרך להתמודד איתו בעבודה החדשה. העבודה תהיה מאד קשה רגשית, עבורי, ומה שאני מתמודדת כיום יהיה קטן לעומת העבודה. מה שגורם לי לפחד מאד. כך שמצד אחד אני מפחדת ונכנסת לצורך במגננה, מצד שני, אולי זה משהו שאני צריכה לעבור. אני אצתרך באמת לצאת מהחיים הבטוחים שלי ולהתמודד עם הרוע והגועל שהאדם יכול לגרום (אונס, גילויי עריות, התעללויות). כך, שמן הסתם יש לי ממה לפחד. זהו, מה דעתך?? בי, ניב

Tal_Ya_Tal

New member
מאד חשוב איך את מסתכלת על הדברים!

היי ניב, מאד חשוב איך את מסתכלת על הדברים! אם את רואה בעיניים של פחד, כלומר, דרך מעורבות רגשית, אינך יכולה לעזור להן. אלא רק להזדהות. אם את יכולה להפריד את הדברים מן הרגש, תוכלי לעזור מאד. ישנו כאן ניצול יעיל של החוויות הרגשיות מחד, הנטייה הטבעית היא להזדהות רגשית עם כל גירוי חיצוני או פנימי. אולם אם נטייה זאת, מבוקרת, אין גלישה אל תוך מצבים אמוציונליים מתמשכים ומשתפכים, או אפילו התמסרות לרגשות. אפילו כשהם מופיעים בעצמה גבוהה. נוצרת מעין הגנה פנימית, השומרת מפני הזדהות מוחלטת והיסחפות רגשית. על ידי קליטה של רגשות הזולת, בעיות של הזולת ועיבוד הגיוני, של רגשות ובעיות אלו, אפשר לתאר אותן בדרך אובייקטיבית יותר. אנשים, יפיקו מכך תועלת רבה ויעזרו בכך, על מנת לקבל פרספקטיבה נכונה יותר של בעיותיהם יחד עם השתתפות כנה ברגשותיהם. ישנה גם תועלת עצמית מכך. שכן כל החוויות הרגשיות שאת צוברת, מוסיפות נדבכים נוספים לאישיותך ומחזקים בכך את הזהות העצמית שלך. כלומר, ישנם כאן יחסי גומלין בינך לבין החברה. כאשר זה מתחיל ברגש , אשר ממנו נבנה משהו הגיוני. אולם, אם את נוטה להזדהות רגשית עם כל גירוי עד כדי אבדן הזהות האישית היציבה, אזי, כל מה שקורה בסביבה, ישפיע על אישיותך ועל מצב רוחך. תיווצר גלישה מרגש לרגש, מה שיגרום לסבל מנטלי. רגש האשמה מושלך על כל העולם. כולם פשעו וחטאו. זאת פוזה של קורבן. אפילו דחף להתנקם. מכיוון שיש לך יכולת להפוך כל רגש למשהו הגיוני, ישנה גם היכולת להצדיק את יצר הנקמה אות ההתנהגות האנטי חברתית, בצידוקים הגיוניים. תחושת הבלבול והכאב, תוקרן על הסביבה ללא יכולת לנהל את החיים בצורה אחראית. הזהות העצמית תטשטש בים של רגשות. המטרה היא, לשמור על האיזון הפסיכולוגי לנוכח האמוציונליות המופרזת ולהפוך את הרגש למכשיר יעיל לפיתוח האישיות. `השיעור` הוא, ללמוד להיות בדיטאצ`מנט מן הדברים. להיות נייטרלית, לא מעורבת. להיות עדה, צופה. רק ככה תוכלי לעזור. נ.ב. כל אחד חווה את ה`מציאות` שהוא מאמין בה. על כן, בני לעצמך `תסריטים` נעימים שיתגשמו אל תוך חייך. L&L TALYA

הי לך

אני כן חושבת שיש לי את היכולת לעשות הפרדה, למרות שהדברים שאני אשמע יהיו נוראיים. אם כן, את חושבת שכדאי לי ללכת על זה? בי בינתיים, תודה, ניב

למעלה