הי חברים

הי חברים

בוקר טוב. למי יש נסיון במבחנים במתמטיקה לנוער מוכשר? הבן שלי קיבל זימון למבחן. האם יש כאן מישהו שבנו התקבל לתכנית ולומד באוניברסיטת חיפה? איך התכנית? האם כדאי להשקיע בהסעות אם יתקבל? תודה

תוכנית של בר אילן

הבן שלי הצטרף השנה, לתוכנית לנוער מוכשר במתמטיקה, ברופין, שייך לתוכנית מבר אילן. מאוד נהנה. כיתות ו- ז אמורות להיות יותר חוויתיות, ופחות מחייבות מבחינת השקעה לאחר שעות הלימודים. לאחר מכן, בכיתה ח, הכל משתנה והופך להיות ממוקד מטרה - לגשת לבגרות בכיתה י עם ממוצע גבוה מאוד. כאילו מדובר בשתי תוכניות שונות, חוויה לאלו הנהנים במתמטיקה: שנתיים (ו-ז), ולאחר מכן לא הנאה היא שם המשחק, אלא המטרה סיום בגרות מוקדם יותר עם ממצוע גבוה מאוד. אפשר לבחור להיות רק בחלק (להתחיל בכיתה ו/ז ולסיים בסוף ז, או להתחיל מכיתה ח' ולסיים בכיתה י).

simpl3fan

New member
בזמנו

כשהבת שלי הייתה בכיתה ה' הציעו לנו את זה. היא לא רצתה, אבל שלחנו אותה למבחנים ואמרנו לה שנראה מה יהיה אחר כך. היא עברה, אבל בגלל שהיא לא רצתה ואנחנו לא רצינו להעמיס עליה, לא שלחנו אותה. בדיעבד, אנחנו מבינים שזאת הייתה טעות חמורה! היא ילדה מאוד חכמה שכל השנים הצטיינה בהכל, במיוחד במתמטיקה. בכיתה ח' היא עברה שינוי קיצוני והפסיקה להשקיע היום היא בכיתה י"א והיא עושה 3 יחידות במתמטיקה!! בזמן שילדה שאיתה בכיתה כבר מהיסודי כן הלכה לתוכנית הזאת, שנה שעברה סיימה 5 יחידות והיום היא לומדת לתואר במתמטיקה בבר אילן. בקיצור, הייתי ממליצה לכם להשקיע ולשלוח אותו, גם אם הבת שלי הייתה ממשיכה להשקיע והייתה עושה 5 יחידות, עדיין אלה שבקורס מסיימים עם 5 יחידות ותואר!!

למעלה