הי חברים,

פ י ו ל ה

New member
הי חברים,

הדולפין עדיין בשלבים. מתה להראות לכם אותו כבר!! אולי בחוה"מ אתפנה אליו. מחר אני רוצה לדבר על פרפרים וחיפושיות וחרקי אביב למינהם ואיך שהם מאבקים את הצמחים. אני מתכננת להכין בובת דבורה קטנה ויש לי כבר כמה רעיונות.. נראה לי דווקא שהולך להיות אחלה. אם למישהו יש רעיונות בנושא עד מחר בבוקר, אשמח לשמוע!! חשוב לי שהם ידברו עם הבובות שלהם, או בלי אבל לתת להם במה ושזה יהיה כמה שפחות פרונטאלי. אז רעיונות להמחשות ומשחקים קטנים בנושא יתקבלו בברכה! תודה!

אולי...

שכל ילד יהיה צמח בצבע החולצה שלו. ואז הדבורה תעבור מפרח לפרח. והילדים ינסו למצוא מכנה משותף בין כל הפרחים שהדבורה אהבה במיוחד. כמדומני יהיו אלה פרחים בצבע צהוב כתום בלבד. ואז אפדשר לשאול- אילו פרחים אהבה הדבורה במיוחד. ואז שהדבורה תספר להם מדוע דווקא את הפרחים האלו ( החיישנים שבעיניה מכוונות לראות בעיקר את הצבעים האלו, מכיוון שבפרחים אלו יש אבקת פרחים מתאימה לה, או שהיא יכולה להיות מוסווית שם בצורה הבטוחה ביותר. תצטרכי לבדוק ברשת את הסיבה האמיתית לדבר.) אפשר גם לשאול את הילדים למה לדעתם "אוהבת" הדבורה דווקא את הפרחים האלו... סתם רעיון בשלוף. בהצלחה.

פ י ו ל ה

New member
המון תודה ליאורה

אך לצערי ראיתי את הרעיון רק ביום רביעי לאחר הפעילות...ממש תודה בכל מקרה:) בסוף עשיתי בובה של פרח שהיה עצוב כי הוא היה בודד ולא היו לו עוד חברים בשדה שלו. הוא הסביר לחברים (הילדים) מה צריך לעשות כדי שיהיו עוד פרחים בשדה. אח"כ הילדים הרגישו אבקנים בחרציות שקטפתי בשבילם והפרח אמר שהוא שמע שמסתובבת בסביבה חיפושית, אולי היא תהיה מוכנה לעזור, הילדים קראו לבובת החיפושית שתעזור להעביר אבקנים מהפה של הפרח לשדה. גם הילדים עזרו לפזר את האבקנים המאלכותיים ושמו אותם מהפה של הפרח אל גב החיפושית ואני הדבקתי תוך כדי עוד ועוד פרחים בתפאורת השדה המינימליסטית שהספקתי ליצור שם. זה היה מקסים שהילדים ממש נכנסו לזה ופיזרו שם אבקנים בכל מקום והפרח מאוד התרגש. אח"כ יצרנו ביחד בובות של חיפושיות דומות לזו שהשתמשתי בה עבור הילדים לקחת הביתה. קיבלתי פידבק מאוד חיובי מהצוות בגן והילדים גם נהנו וגם למדו משהו חדש ומעניין. כך שהיה נחמד לכולנו:)

אההה פיפי פיולה

כתמיד, כייף ומעניין לקרוא את מה שאת כותבת ומספרת על חוויותייך מתהליכי העבודה עם הילדים ובכלל על המתרחש בחייך אני כ"כ שמח שאת ממשיכה להיות פעילה ויצירתית כל הזמן
מחכה לעוד הודעות שלך וגם לשמוע ממך באופן פרטי חג שמח והרבה אהבה ממני

למעלה