הי חבר´ה

moti80

New member
לא הבעתי כל התנגדות לנושא

הבעייה היא שמעלה הנושא, לא היה מעוניין כלל לפתח אותו או לדון בו בכלל. ואיך את יכולה לקרוא לדיעה ששוללת לחלוטין דרך עבודה או הבעת רעיון כאומנותית?? שמש מוטי

Y A E LY

New member
לא אמרתי שהדעה אמנותית

אבל גם אין לי הזכות לאמר שהיא לא אמנותית. לדעתי דתו נובעת מבורות בתחום- אבל זה לא משנה, אין כל זכות לירידה לפסים אישיים- מחשבתו של דרור נשארה אמנותית בדיוק באותה המידה שהיא היתה אמנותית לפני שהוא אמר את מה שאמר. דעה אחת לא יכולה לקבוע כל כך הרבה על בנאדם- ולכן אל תקציןאת העובודת ותהפוך את מחשבתו של דרור ללא אמנותית.

moti80

New member
כמו שאמרתי, אין כאן שום ירידה לפסים

אשיים. בשבועיים האחרונים פשגשתי עוד סטודנטים מבצלאל בעלי "נשגבות אומנותית" מה שלא הבנתם, שהביקורת שלי הייתה כלפי המוסד ולא כלפי דרור. שמש מוטי

Y A E LY

New member
יש לי בעיה עם הכללות

ואני פגשתי בוגרי בצלאל שהם לא משהו מבחינת נשגבות אמנותית, ופגשתי כאלו שכן... אי אפשר לשפוט אדם לפי המוסד שהוא לומד בו... אי אפשר להגיד שבהודעה המקורית שלך לא היתה ירידה לפסים אישיים: "אני מאוד שמח שאני לא לומד בבצלאלו ןפוגר אנשים נחמדים כמו דרורושק´ה שלנו. בעזרת אומנות אתה מביע רעיון, מסר, רגש וזה לא משנה בעזרת מה אתה עושה את זה. מה שמשנה זה איך. לא משנה הדרך, אלא משנה התוצר. אם אני יכול לרגש ולהעביר את המסר שלי בעמידת ראש - אז זו אומנותי ואין לאף אחד היכולת, הידע או הסמכות לחלוק על כך... לך תלמד קצת בבצלאל שלך...אני בטוח שהמרצים ישמחו לא להתדיין אתך. שמש מוטי" החלק המודגש הוא בהחלט ירידה לפסים אישיים, שלא לדבר על הזילזול הכללי שמובע בהודעה שלך כלפי מוסד שכן נחשב קצת. כל מקרה תחשוב מה שאתה רוצה, אל תרד לפסים אישיים ואל תרד על דרור (שלמרות שהדעות שלנו לא זהות אני אוהבת אותו בדיוק כמו קודם!!!)

moti80

New member
הייתי יכול להמשיך ולהתווכח על זה

עוד שעות רבות (סבלנות יש ובשפע). אבל, את צודקת לצורך העניין. שמש מוטי

SC

New member
חברה, תמשיכו ותעלו את הטענות שלכם

בהמשך לתגובתו של דרור אבל בשום אופן אני לא מקבל ירידה לפסים אישיים. אני מבקש לעצור כאן ועכשיו, כל הודעה מסוג זה תמחק ללא אזהרה מוקדמת.

*GormE*

New member
אם הפורום של לפני חודשיים סיכם רק

העלאת עבודות עיוורת וחירשת ללא כל דיונים מעמיקים והתנגשות דיעות- אז אני חושבת שמצבו עכשיו שפיר בהרבה.

moti80

New member
GormE, שאלה לי אליך

איך מדברי: "מוטי מתגעגע לפורום של לפני חודש וחצי-חודשיים אז, לא היה דבר כזה לבוא ולשלול עבודה של מישהו. יש אלף דרכים להביע ביקורת - אבל לשלול??? לא נראה לי בא בחשבון בכלל בפורום אומנות הנחמד והמנומס שלנו. שמש מוטי" הבנת, כי הייתה: "העלאת עבודות עיוורת וחרשת ללא כל דיונים והתנגשות דיעות"? שמש מוטי

*GormE*

New member
מוטי- אתה לא פוליטיקאי, נכון?

אז תפסיק להגן על כל מילה שיוצאת לך מהפה. והנהון נחמד לגבי כל יצירה זו תגובה מתחסדת וחסרת עניין. ונימוס היא מסיכה של חוסר כנות- אז אם מישהו פה רוצה לעשות עם עצמו משהו רציני בתחום האמנות כדאי שיראו פה דם וקרביים בויכוחים עניינים בכדי ליצור קבוצה מחשלת ולא קבוצה של אמנים רופסים ומתחנחנים. EB

ננהננה

New member
לא זכורה לי ביקורת עניינית שכתבת את

או עזרה נקודתית (לא אומרת שלא כתבת אני פשוט לא זוכרת כל כך, ולעומת זאת זוכרת את העצות המעשיות הרבות שמוטי נתן) ואם עד עכשיו השארת את הכפפות משי על הידיים וזה מגרד לך את מוזמנת להוריד אותן. אני חושבת שאפשר להיות כנים ובאותו זמן להשתדל לעשות את זה בעדינות. מה גם שבמיוחד אצל אנשים שרק מתחילים, או אנשים עם קצת יותר רגשי, צריך להיזהר שלא לשפוך את התינוק עם המים, ולזכור שכל אחד יכול לעשות רק התקדמות במידה מסויימת בזמן מסויים, ולכן לא כדאי להוציא לו את הקרביים לדעתי אלא רק להצביע על נקודות תורפה בעבודה שהוא הציג, לפי המידה שהוא יכול להכיל, כל פעם קצת. ואין שום צביעות בלומר את הדברים בצורה עדינה ומנומסת.

komandatore

New member
קודם כל הוא אומר

שהוא לא מתכוון להתווכך כי זה ברור והוא משוכנע שצילום זה לא אומנות ואם הוא אומר הוא בטח יודע ואנחנו צריכים להסכים(הוא לומד בבצלאל) אבל לפי דבריו מתברר שאין לו שום מושג באומנות הצילום הוא פשוט פוסל מראש והודיע שלא ניתן להזיז אותו מדעתו,מי שסתם מחזיק מצלמה מצלם לרגע לא יכול לקרוא לעצמו אמן רק מעצם זה שמתקבלות תמונות במצלמה, שהרי זהו הצילום בעצם ולא דבר מעבר לזה. ואם הייתי ניגש ללוח הציור מורח אותו בצבע אז יכולתי להגדיר את עצמי כצייר? אולי אז הייתי הופך באופן מיידי לאומן?

*GormE*

New member
זהו בדיוק- גם מי שסתאם מורח צבע על

נייר עיתון הוא אמן שמנסה בעיקשות לבטא את עצמו וגם צלם חובב עם מצלמה שקיבל במתנה מהסופר כי קנה שישית בירות הוא אמן, ולדעתי זה לא משנה כלעוד מה שיוצא הוא טוב ומספק את הסובבים ולא רק את אותו אדם בעל תשוקה לצייר, כי בתכלס- זה לא מעניין לראות אמן מתוסכל. אנחנו צורכים יצירה לשעצמנו ואם יש משהו מעבר כמו שם או ייחוס- אז זה מפריע לראות את היצירה קחו לדוגמא את פיקסו- (אל תשסו אותי על דברי הבאים) הוא אולי הצייר עם השם המפואר ביותר בהיסטוריית האמנות אבל אני שונאת את הדברים שלו ואישית אני מוצאת אותם כבררה. אחרים אוהבים אותו מי יודע על מה.

למעלה