הי חבר´ה

ננהננה

New member
כמו שאמרתי לא שם התואר משנה לי

אלא העבודות. ובאמת נושא כאוב המחירים של חומרי הצילום והציוד, אבל אפשר גם עם ציוד די בסיסי לעשות דברים טובים מאוד וכמו בכל דבר עובדים קשה כדי לממן את מה שאתה רוצה. בכל מקרה, אם תיקח הפסקה מהציור פורטרט הענקי של חברה שלך (מזל טוב) אז תעיף מבט באתר שאני מצרפת. אחרי שנכנסים לאתר צריך ללחוץ על החלק של הצילומים ושם יש המון צילומים מחולקים לפי שנים. אתה חושב שהצלם הזה למשל (Jan Saudek) רק לחץ על כפתור הלך לחנות לפתח בחצי שעה ואחר כך טפח לעצמו על השכם והלך לישון? ננה

komandatore

New member
כל הכבוד על הניסוחים וההסברים

תמיד את יודעת להסביר גם למי שלא קולט וסגור בפינה שלו. גם צילום כשהוא מוגדר תיעודי הוא רק סוג מסוים של הצגת המציאות, שיקוף אחד מרבים ולא העתקת המציאות לפילם ויש כל כך הרבה משתנים בצילום שלא נראה שהוא אפילו מודע להם.

ננהננה

New member
תודה

אבל לא נראה לי שדרור שינה את דעתו אפילו במעט. ואולי בגלל איך שהוא מרגיש ביחס לצילום יצאו לו עבודות יותר טובות בציור... מי יודע. הדלת תמיד פתוחה בכל מקרה. אתה צודק שכל תיעוד הוא סוג מסויים של הצגת מציאות. דוגמה טובה לזה זה כל הצילומים בנושא השטחים. הרי כל צד משתמש במצלמות בשביל להראות את הכאב שלו או את האכזריות של הצד השני ולא על ידי ריטוש או ביום של סיטואציה, אלא פשוט על ידי הדגשה או עירפול של חלקים מהמציאות. כי הצלם הוא שבוחר לאן ומתי הוא מפנה את העדשה שלו. ולכן אפילו צילומי חדשות לא יכולים להיות אובייקטיביים מבחינה רגשית או רעיונית. פשוט יש המון דרכים להציג את אותן עובדות ואת אותה מציאות. אפילו היסטוריונים שכותבים על מאורעות עובדתיים שקרו, מציגים כל אחד מהם תמונה קצת שונה לאותה מציאות - פשוט כי כל אחד, אפילו בלי להתכוון בכלל, נותן תמיד את הזווית האידאולוגית שלו ביחד עם המידע שהוא מעביר. זה דבר מאוד מעניין איך דיעות ותחושות סובייקטיביות עוברות במסווה של מציאות אובייקטיבית. ננה

komandatore

New member
אם אתם לא יודעים מה זה צילום

אתם מוזמנים להכנס לפורום צילום וללמוד משהו,אתם יכולים לשאול וחברי הפורום ישמחו להסביר לכם דבר או שתיים על צילום אתם יכולים להכנס לאתר זה של גדולי הצילום,שבו חלק גדול מאמני הצילום הידועים ביותר או לבחור לכם מוזיאון כלשהו לאומנות ושם אולי תבינו שצילום הוא לא תמיד מה שחשבתם וזה הרבה מעבר ל"לחיצה על הכפתור וזהו..."

הליויתן

New member
מקווה בשבילך שאתה צעיר מאד

ובשל כך כל כך בטוח ובילתי ניתן לשכנוע!.קרא טוב טוב ובתשומת לב את מה שננה כתבה.כמו תמיד אצלה,דברים של טעם,בחכמה וקבלת רעיונות אחרים,ולא פחות חשוב,הרבה כבוד לאדם מול המסך בצד השני של החוטים!.בכל אמנות צריך"רק טכניקה" והמון מזה!.נכון שבאמנות טובה צריך יותר מזה,אבל לפסול תחום שלם באמנות זה לאטום את עצמך!עולם האמנות לא יפגע מכך,ובטח שלא אמנות הצילום!.אבל אתה ועד איך תפסיד תחום שלם של חויות ועשר!.אגב,אם תסביר לי איך אפשר לותר על "הקפאת הרגע" שאפשרית בצורה כל כך חדה רק באמנות הצילום,אהיה מאושר.אני אישית אגב לא מצלם אמנותית,אבל כל אדם שעוסק באמנות,ורוצה להציג את אמנותו,מכיר את הקושי העצום של "לצלם כך שהצילום יעביר את העבודה כמו שרציתי"ומי שיטען שזה רק טכניקה,לוקה בהבנתו בצורה חמורה,שלא לומר מקשקש!.מקווה שיהיה לך ולכולנו שבוע טוב!

ננהננה

New member
צודק

מסתבר שיש איזורים שלמים באמנות שלא נחשבים כאמנות בעיני אנשים מסיבות שונות. בעבר רבות מהיצירות שנחשבות היום כיצירות מופת היו עבודות מוזמנות שמטרתן הייתה בדיוק כמו שאמרת - להעביר אובייקט מסויים באופן מסויים וזאת בהחלט אומנות לעשות את זה טוב. מאז נולדה ההגדרה אמנות בשונה מאומנות והתחילה סגידה לאמן ולרעיונות המהפכניים שלו והאומן נתפס כמו סתם טכנאי חסר מוח והשראה. ואז גם אמנים רבים מחו וזרקו את האומנות מהיצירות שלהם וזרקו על הדרך גם את הסיפור שביצירה לפעמים. עולם מוזר ומעניין
רק צריך סבלנות בשביל להנות מכל מה שיש בו. ננה

פפיטה

New member
DrorDh זה בשבילך !!!

מתוך הצצה בלבד שמקורה במקריות שדווקא את ההודעה שלך קראתי ולא מתוך עיון מעמיק או אפילו שטחי בפורום הזה אני רוצה להגיב למה שכאמור אתה לא מתכוון להתדיין עליו. אומנות, אם נחשפת ללימודיה בשנות חייך, אתה יודע שהיא נועדה לאומנים מטרת האוהבים אותה והמתענינים בה לא להעיד בכך על היותם תרבותיים. ומעצם היותה נועדה לאנשים המבינים אומנות שהיא מנהלת דו שיח. לאו דווקא על ערכים ומסרים דו שיח בין אמנים שיוצרים לא בתוך ריק ולא מתוך "אגואיזם" של הנאה לצייר, אלא מתוך ידע מוקדם והכרה של שפת האומנות. אם מישהו יתחיל בסידרת ציורים היום בסגנון מאטיס ספק אם ימצא לכך מקום בתוך עולם האומנות והדבר לא ייחשב כציור או סדרת ציורים של חובבן שנהנה לצייר בסגנון זה או אחר ותו לא. ועל כן, להגדרה של אומנות לא נכנס רק אותו ציור, פרי הכשרון של צייר מהולל שנתברך ביכולות ביצועיות אלה ואחרות אלא כל דבר בכל מדיה, בכל דרך ואפילו בלחיצה על כפתור במצלמה (בלי להכינס לעולם המופלא של הצילום) ואפילו אם הדבר מסתכם "רק" בהצבת אסלה שמוזיאון. זה לגבי האומנות בכלללותה בצילום בפרט כנראה אתה ממש לא מבין... אבל אתה מוזמן לשיעורים...

Y A E LY

New member
נקודת מחשבה לדרור

משפט שנאמר לי על ידי חברה, שהיא במקרה בת של צלמת, כאשר דיברנו על איזה ציור שלי ודרכו הגענו לדבר על דרכים להעביר מסרים ביצירות אמנות: "יעל, כשאת רוצה להעביר מסר בציור- את מציירת לך בעצמך את הסיטואציה את יכולה לשנות את המציאות- בידך כל הכלים לקבוע את התנאים בהם את מעבירה את המסר. כשאמא רוצה להעביר מסר- תחשבי דקה אחת כמה ידיה כבולות כמה שאין לה אפשרויות- הרירות מחדל. היא צריכה להסתפק במה שהטבע ברא לה. במה שכבר קיים במציאות. וכאשר היא מכניסה אותו לפורמט הצילום שלה מלבד לחשוב על ביופי שבתמונה, היא צריכה לחשוב על המסר שהתמונה מעבירה ואיך היא מעבירה אותו- כשהכלי היחידי שעומדד לרשותה הוא העולם כפי שהוא!!!!" זה המקום לציין שאותה צלמת מופלאה עליה מדברים אינה מצלמת צילומים מבוימים- אלא משתמשת רק במציאות- המסרים שהיא מעבירה בצילומיה התמימים לכאורה הם מדהימים כל פעם מחדש. *שם הצלמת לא הוזכר כי היא ביקשה שלא אזכיר...*

שלום יעל וברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

קודם כל אני רוצה לקבלך בברכה לפורום המקסים שלנו, ואני כן חושבת בניגוד לדרור שצילום זה אמנות - למען האמת אני אישית מוצאת את האמנות בהרבה מקומות ובהרבה דברים ומרגישה שלא ניתן "לנכס" אותה לסוג כזה או אחר של יצירה. ראיתי את העבודה הזו בפורום עיצוב גרפי לפני שהפונט שלה השתנה ל"אריאל" כבד, ואז אהבתי אותה יותר, נראתה יותר אמריקאית משהו.. בכל מקרה אם הצילום הוא שלך - אהבתי מאוד מאוד. יוםי שבאת אלינו!

moti80

New member
אני מאוד שמח שאני לא לומד בבצלאל

ןפוגר אנשים נחמדים כמו דרורושק´ה שלנו. בעזרת אומנות אתה מביע רעיון, מסר, רגש וזה לא משנה בעזרת מה אתה עושה את זה. מה שמשנה זה איך. לא משנה הדרך, אלא משנה התוצר. אם אני יכול לרגש ולהעביר את המסר שלי בעמידת ראש - אז זו אומנותי ואין לאף אחד היכולת, הידע או הסמכות לחלוק על כך... לך תלמד קצת בבצלאל שלך...אני בטוח שהמרצים ישמחו לא להתדיין אתך. שמש מוטי

חבריה הדיון הזה גולש!!../images/Emo117.gif

הדיון שהוא דיון מאוד מעניין ללא ספק ואין מתאים ממנו לפורום אמנות גולש לפסים אישיים ואת זה אני לא מקבלת. כולם להרים זרת גבוה, לעשות שולם מייד ולכבד אחד את דיעותיו האישיות של השני, גם אם אתם לא ממש מסכימים איתם. הרי עד היום נחשבנו לפורום הכי מנומס ומקסים ברשת - בואו נשמור על זה

moti80

New member
אין כאן ירידה לפסים אשיים

מוטי מתגעגע לפורום של לפני חודש וחצי-חודשיים אז, לא היה דבר כזה לבוא ולשלול עבודה של מישהו. יש אלף דרכים להביע ביקורת - אבל לשלול??? לא נראה לי בא בחשבון בכלל בפורום אומנות הנחמד והמנומס שלנו. שמש מוטי

Y A E LY

New member
רגע מוטי...

מה זה אין דבר כזה לשלול עבודה של מישהו- כשאני או כל אחד אחר אומר לא התחברתי לעבודה- זה יותר טוב?!? לדעתי הפורום שאתה מתגעגע אליו הוא פורום- שהאמתלא כל כך זכור לי שהיה פה- אבל פורום שעל כל עבודה אומצרים יפה. חלק מהעיניין הוא ביקורת. גם אם הביקורת היא נגטיבית, גם אם הביקורת היא על העבודה, המסר, הטכניקה, או סוג האמנות... הדיון שהתרחש כאן הוא דיון שנערך גם במסגרות אמנותיות הרבה יותר גבוהות ונכבדות מאיתנו כיוון שהוא דיון חשוב, שיון שיש עליו הרבה דעות והרבה מחלוקות... כן. חלק מהפורום הוא גם לשלול עבודות- כמו באמנות האמיתי. אני בטוחה שכל אחד שלמד פעם בבי"ס לאמנויות התנסה או ראה חבר לכיתה מציג עבודה שהוא טרח עליה המון- כמעט אף אחד לא טורח לקום ולהסתכל עליה מקרוב ומי שכבר כן טורח לקום, או להעיר, יעיר הערות שמציגות את העבודה באור שלילי, או שוללת אותה לגמרי. (זה לא קורה הרבה- לפחות ממה שראיתי. שמעתי שבבצלאל זה קורה יותר- אבל כמעט כל אחד ראה את זה...) אחד הדברים שמשפיעים ביותר על האמנות הוא הביקורת- ומן הסת לא הביקורת החיובית כמו הביקורת השלילית. (כשאני חושבת על מה שכתבתי כאן, אני מתחילה לחשוב שאולי התיאוריה שלמדנו בשיעורי תקשורת בין אישית, שקצת פיקפקי בה, היא אמיתי: המילה ביקורת שורשה ב.ק.ר. השורוש בקר לטענת אותו איש מגניב שאין לי מושג השם שלו <עד כדי כך לא הקשבתי> טוען שהשורש ב.ק.ר הוא גזירה של השורש ק.ו.ר (ע"י תופעות פונטיות שאני לא מתכוונת להסביר בחופש הגדול, מספיקה הידיעה שזו לא אחת מהשיטות הרגילות של גזירת השורשים בגזירה קווית- וגזירה מסורגת זה לא יכול להיות). מכאן שאין דבר כזה ביקורת חיובית או בונה, ביקורת תמיד מקורה מממקום קר ואום.. *אני לא מאמינה בזה, אבל פתאום זה עורר את זה אצלי...*)

moti80

New member
יעלי, קצת לא הבנת את מה שכתבתי

אמרתי, שיש הרבה דרכים לבקר יצרה. אבל הדרך בין ביקורת - שוללת ככל שתהיה, בין אם רעיונית ובין אם בנוגע לטניקה - רחוקה ביותר מלאמר "כל הצילומים לא נחשבים בעניין, חסרי משמעות ולכן העבודה שלכם לא טובה". זו שלילה של היצירה עוד ממהותה, עוד מהמחשבה היצירתית בנוגע ליצירה - וכל זאת בגלל שהיא צילום. אז בואו נחליט. שאם לא לומדים 20 שנה טכניקה, מתאמצים במשך שעות/ימים/שנים ליצור את היצירה. אם לא משתמשים בחומר מוחשי ובמיומנות טכנית של עבודה בחומר, אז זה לא יחשב אומנות. אני, יכול להעיד על עצמי כי המטרה שלי שהעלאת יצירות לפורום היא בדיוק אותה הביקורת עליה דיברת. אם ארצה לקבל מחמאות וקומפלימנטים - יש לי את זה מהמשפחה והחברים, וכמובן, כמובן, מעצמי. מטרת הצגת העבודות היא למידה והפקת לקחים מאותה יצריה הן ברעיות והן בטכניקה. אבל מה שנאמר כאן, דינו כמו לאמר: "עבודתך אינה נחשבת כאומנות, אנא אל תעלי לפורום יותר עבודות מסוג זה" תחשבי בעצמך, מהי ביקורת רצויה בסביבה יצירתית ואומנות ואיזו לא. יום טוב ויום נעים שמש מוטי

Y A E LY

New member
מוטי- אני ממש לא חושבת כמו דרור

אבל זאתדעתו ואם לא כאן לפתח את הדיו אז איפה כן לפתח אותו?!?

moti80

New member
דרור לא רוצה לפתח את דעתו

לכן בדיוק זה לא המקום. הוא בא מעמדת ביקורת מתנשאת משהו - אני שולל וזהו. לא נתון לדיון. אם היה מפתח זאת לדיון, זה כבר משהו אחר, אבל הוא גם לא רוצה לשנות את דעתו, לא רוצה לקבל דיעה שונה. איזו מין גישה אומנותית היא זו???? לדוגמה, אחד הדברים הכי חשובים שמקפידים ומתעכבים עליהם במדרשה זה ללמוד להכיר גם בדברים אחרים, שונים. זה פיתוח חשיבה יצירתית. שלילה מסרסת יצירתיות. ראי את ימי הביניים - 1000 שנים של חושך. הנצרות השתלטה על הכל, כמעט ואין מקום ליצירתיות. תראי מאז ועד היום - האומנות פורח יותר ויותר. כי יש אפשרויות רבות, יש כלים רבים, יש כל כך הרבה דרכים להביע רעיון. הרעיון הוא המרכזי ולא הטכניקה. שמש מוטי

Y A E LY

New member
מוטי לא שאני בעמדתו של דרור

אבל מי אתה שתקבע שהגישה ש דרור היא לא אמנותית בעוד ששלך כן? מי אמר שאסור לדרו להתנשא- זכותו! אם אתה לא מעוניין להתדיין איתו על תעשה זאת, בל אם כן אל תרד להעלבות אישיות- כי גם דרור לאעשה זאת. גם דעתי היא שהרעיון לפני הטכניקה. זכותו של דרור לאמר זאת... זכותך לחלוק עליו...

למעלה