הי האם מישהו מכיר זוג שעבר טיפול

אוה1

New member
הי האם מישהו מכיר זוג שעבר טיפול

זוגי מוצלח ששינה את חייהם?

adam33

New member
כן!!!

180 מעלות וזה למרות שכל אחד היה עם משקעים וזה למרות שלכל אחד היתה מטרה שונה בהגעה לשם מתן ייעוץ וזה למרות פתיחת תיקים הדדיים בבית דין ובבית משפט לעניני משפחה וזה הצליח עד כדי כך שבאמת ההרגשה הינה פנימית מתוכנו

becki1

New member
היי אדם

שמחתי לראות את תשובתך לאוה, אתה פנית אליי בהודעה אישית לפני למעלה מחודש כשביקרתי כאן ואכן עודדת גם אותי בכך שהטיפול הזוגי שלכם הצליח..חן חן ושבוע טוב!

becki1

New member
אני בתהליך של טיפול...

שלום אוה! לא מכירה זוגות שעברו טיפול, אבל יכולה להעיד על עצמי שאנחנו בתוך תהליך שכזה ובהחלט לא קל. כתבתי כאן כשהמשבר היה בעיצומו וזמן רב לא חזרתי לכאן (לא כי לא רציתי!) לאחר מספר פגישות אני יכולה להעיד שיש שינויים. קודם כל, כל אחד מאיתנו עובד לחוד עם המטפל (לאחר שהתחלנו במספר פגישות משותפות), אני חוזרת לגלות דברים על עצמי, על יחסיי לאחרים ולעצמי, ובכלל. המסע לא קל, אתמול בעלי הודיע שבעצם אין לנו מה לחפש ביחד, שנתחיל תהליך פרידה. ואני, במקום לבכות, או לומר "לא, כבר התחלנו..נמשיך לנסות" וכאלה, פשוט אמרתי "טוב, הדלת פתוחה". היום הוא התנצל (לראשונה אני חושבת ב 20 שנה שלנו..) ודיברנו יחד על כך שקשה לנו, שיש תחושות קשות והפחד ממה שעוד יכול לקרות. הוא יודע עכשיו שאני חזקה ונחושה, שאני לא ויתרתי עליו או עלינו אף פעם, אבל שעכשיו, אני מוכנה לותר, אבל לא לחזור לתהום הרגשי שחיינו בו כל-כך הרבה זמן. אז אולי אני לא עונה לך כפי שרצית, אבל אני עונה לעצמי פה ומסדרת קצת את הראש שמפוצץ ממחשבות בלתי פוסקות. אינני בוכה כשאני כותבת עכשיו(כהרגלי כשאני חושפת רגשות), להיפך, אני מרגישה חיוך שעולה על פניי. (ושוב תודה לעולם הוירטואלי הזה..כן..רותה קראתי את דבריך..שאפשר לשפוך בו את הלב בלי חשש!) בהצלחה אוה1...וכולם.

יופי, בקי !!!../images/Emo24.gif

שמחתי לקרוא את הודעתך. שמחה על השינוי שעברת, ושעדיין עוברת. זה תמיד טוב לגלות שיש בך גם חלקים שלא חשבת שקיימים בך - כמו חוזק ונחישות. יופי שגילית גם אותם !!! אנחנו כאן - תמיד תוכלי לחזור ולשתף, ולהראות לכולם כאן את האור הבוהק בקצה המנהרה, גם בימים אפלים יותר.... ממש יופי !! שמחה עבורך. זיו

becki1

New member
תודה

לך זיו על ניהול הפורום ומילותיך המעודדת לכל הפונים, ולי בפרט. וגם לכל האחרים שמגיבים כל-כך יפה, האלי,איש המערות, אדם33 ועוד.. תודה ותמשיכו! באהבה

adam33

New member
אוה היקרה

טעות היא לחשוב שייעוץ מביא לאהבה מחודשת . זו אמנם אחת התוצאות אבל בעיקר זה מביא אותך או אותו למודעות עצמית שקשורה ליחסים בניכם וטיפול שהצליח זה טיפול שהביא לאהבה בין שני אנשים |הדגשבין אם חזרו להיות ביחד ובין אם הגיעו למסקנה שצריך להפרד| המיוחד זה לבנות מערכת יחסים הבנויה על המצב שיהיה . שבוע טוב לך...

טיפול פסיכולוגי

הרשי לי לתקן את שאלתך ולחדד בכך את העניין. לא הטיפול הוא זה שמשנה את חיי האדם/הזוג. האדם הוא זה שמשנה את חייו בעקבות הטיפול. הטיפול, אמור, בסה"כ (וזה לא ממש בסה"כ...זה די הרבה) לתת לאנשים מסויימים, כלים מסויימים, בכדי לשפר את איכות חייהם - האישיים או הזוגיים. לאור זאת, הכל בעצם, זה עניין של הבנה, וכניסה לטיפול עם המון נכונות ורצון, וציפיה ריאלית לשינוי - ציפיה מעצמך - לא מבן-זוגך, ולא מהמטפל, שיחולל איזה קסם שיביא לשינוי. זוגות או אנשים רבים נכנסים להליך טיפולי מתוך ציפיה ל"ניסים ונפלאות", ומתוך, איזושהיא אמונה, שגויה לחלוטין, שהמטפל שמולם הוא קוסם/קורא מחשבות וכד´. מובן, שגם התוצאה היא בהתאם - אכזבה רבתי. לא אחת תוכלי לשמוע אותם אומרים: "אני הייתי אצל 10 פסיכולוגים !!! לא שווה כלום !!! הם בכלל לא שינו אותי !!!" - בודאי שלא. זה לא תפקידו של המטפל. המטפל שומע, מקשיב, ומנתח את הדברים בכלים יותר מקצועיים מאשר מרבית האנשים. ומעניק למטופל כלים אפקטיביים להתמודד עם הסיטואציות - בצורה אחרת, מהדרך ומההתנהגות שהיתה כ"כ שגורה בחייו, עד לטיפול. לכן, חלק מאוד חשוב בטיפול הוא - נכונות המטופל לקבל נקודה זו, ונכונותו להבין שהמטפל לא יחולל בו שום שינוי. רק המטופל עצמו יוכל לחולל את השינוי הדרוש, בעזרת הכלים שיינתנו לו ע"י המטפל, ורק אם ירצה בכך, ויתמיד בכך ! ועוד שמהו שחשוב לי לציין. מטפלים רבים פועלים בגישות שונות. יש מטפלים הפועלים עפ"י גישה קוגנטיבית (חשיבתית), יש הפועלים עפ"י גישה ביהוויוריסטית (התנהגותית), ויש המשלבים בין שתי הגישות. ויש עוד גישות רבות אחרות, עפ"י תיאוריות שונות (למשל - גישת הגשטלט - גישה תבניתית). בטיפול פסיכולוגי או ייעוץ זוגי - השתתפות המטופל היא מאוד קריטית וחשובה, וחייבת להיות השתתפות אינטגרטיבית. המטופל חייב לדעת אם גישה מסויימת מתאימה לו או לא. ואם לא - לעבור למטפל בגישה אחרת. לא לוותר. לא כל מה שמתאים לי - יתאים לך, ולהיפך. בשביל שהטיפול יצליח - את חייבת לקחת בו חלק ניכר, ולקחת בו אחריות, ולעבור לגישה אחרת - עד שתמצאי את זו שתתאים לך. ואין ספק שתמצאי. כל מטפל עוד בשיטה אחרת, ועפ"י המומחיות שלו בתחום. זהו, מקווה שהועלתי לך. יפה ששאלת. העלית כאן נקודה מאוד חשובה ומשמעותית, לטובת כולנו. חן-חן. זיו

הדברים מדויקים בהחלט

לא הטיפול משנה את האדם, אלה המודעות והכלים שהוא לומד שם, כל אדם יכול לשנות בעצמו כמעט הכל (ואני יודע שזה קשה, אבל אפשרי), ואף אדם לא יכול לשנות את האחר (גם אם הוא בן/בת זוגך)

כן!!

אנחנו עברנו טיפול. והיום העניינים באמת בסדר. הטיפול עלה הרבה כסף, אבל גם אם הוא היה עולה פי שלוש, הייתי הולך אליו. בהצלחה

shiri40

New member
אשריכם !!!!!!!!!

... גם אנחנו התחלנו טיפול..... וכרגע אני ממשיכה לבד. הייתי מאוד רוצה שיצליח.... אבל... אולי הגענו מאוחר מידי.... ואני... בהתלבטות קשה, האם אני בכלל רוצה להמשיך את הביחד הזה... ההתלבטות מאוד-מאוד קשה..... במיוחד בחודשים האחרונים..... ויש גם בת 3 ..... שהיא חלק חשוב בעניין..... וקשורה מאוד-מאוד לאבא... וכל יום אני משנה את דעתי הרבה מאוד פעמים ביום.... האם ללכת או להישאר... ועד שלא אחליט בעניין הזה - קשה מאוד לדון ב"ביחד"...

למעלה