טיפול פסיכולוגי
הרשי לי לתקן את שאלתך ולחדד בכך את העניין. לא הטיפול הוא זה שמשנה את חיי האדם/הזוג. האדם הוא זה שמשנה את חייו בעקבות הטיפול. הטיפול, אמור, בסה"כ (וזה לא ממש בסה"כ...זה די הרבה) לתת לאנשים מסויימים, כלים מסויימים, בכדי לשפר את איכות חייהם - האישיים או הזוגיים. לאור זאת, הכל בעצם, זה עניין של הבנה, וכניסה לטיפול עם המון נכונות ורצון, וציפיה ריאלית לשינוי - ציפיה מעצמך - לא מבן-זוגך, ולא מהמטפל, שיחולל איזה קסם שיביא לשינוי. זוגות או אנשים רבים נכנסים להליך טיפולי מתוך ציפיה ל"ניסים ונפלאות", ומתוך, איזושהיא אמונה, שגויה לחלוטין, שהמטפל שמולם הוא קוסם/קורא מחשבות וכד´. מובן, שגם התוצאה היא בהתאם - אכזבה רבתי. לא אחת תוכלי לשמוע אותם אומרים: "אני הייתי אצל 10 פסיכולוגים !!! לא שווה כלום !!! הם בכלל לא שינו אותי !!!" - בודאי שלא. זה לא תפקידו של המטפל. המטפל שומע, מקשיב, ומנתח את הדברים בכלים יותר מקצועיים מאשר מרבית האנשים. ומעניק למטופל כלים אפקטיביים להתמודד עם הסיטואציות - בצורה אחרת, מהדרך ומההתנהגות שהיתה כ"כ שגורה בחייו, עד לטיפול. לכן, חלק מאוד חשוב בטיפול הוא - נכונות המטופל לקבל נקודה זו, ונכונותו להבין שהמטפל לא יחולל בו שום שינוי. רק המטופל עצמו יוכל לחולל את השינוי הדרוש, בעזרת הכלים שיינתנו לו ע"י המטפל, ורק אם ירצה בכך, ויתמיד בכך ! ועוד שמהו שחשוב לי לציין. מטפלים רבים פועלים בגישות שונות. יש מטפלים הפועלים עפ"י גישה קוגנטיבית (חשיבתית), יש הפועלים עפ"י גישה ביהוויוריסטית (התנהגותית), ויש המשלבים בין שתי הגישות. ויש עוד גישות רבות אחרות, עפ"י תיאוריות שונות (למשל - גישת הגשטלט - גישה תבניתית). בטיפול פסיכולוגי או ייעוץ זוגי - השתתפות המטופל היא מאוד קריטית וחשובה, וחייבת להיות השתתפות אינטגרטיבית. המטופל חייב לדעת אם גישה מסויימת מתאימה לו או לא. ואם לא - לעבור למטפל בגישה אחרת. לא לוותר. לא כל מה שמתאים לי - יתאים לך, ולהיפך. בשביל שהטיפול יצליח - את חייבת לקחת בו חלק ניכר, ולקחת בו אחריות, ולעבור לגישה אחרת - עד שתמצאי את זו שתתאים לך. ואין ספק שתמצאי. כל מטפל עוד בשיטה אחרת, ועפ"י המומחיות שלו בתחום. זהו, מקווה שהועלתי לך. יפה ששאלת. העלית כאן נקודה מאוד חשובה ומשמעותית, לטובת כולנו. חן-חן. זיו