הי האם מדובר בסדנא שמתקימת בפ"ת

אוה1

New member
הי האם מדובר בסדנא שמתקימת בפ"ת

אם כן אודה לך באם תוכל לשתף כיצד סדנא זו עזרה לך אני כבר הרבה זמן מתלבטת האם לעשותה תודה

kasa

New member
אולי תשתף גם אותנו ?? - גם אנחנו

מתלבטים ורוצים לדעת קצת יותר על הסדנא הזאת. נשמח לשמוע אכן במה היא הואילה לך. חן-חן...

האלי

New member
אני לא צריכה להיות בעיה, לדעתי,

לספר על הסדנא של סגנונות תקשורת. (הנה אמרתי את השם המפורש
) ספר על החוויות שלך ומי שירצה לעבור את הסדנא יצור איתך קשר כדי לקבל ממך פרטים איך ליצור קשר עם מי שמעביר את הסדנא? נראה לך? שלך, האלי.

סדנאות

ניסיתי לכתוב משהו מפורט וארוך אבל ויתרתי. אולי בפעם אחרת. את הסדנא ל"סגנונות תקשורת" (יש לה שם אחר) עברתי קצת לפני מלחמת המפרץ. בפעם הראשונה הבנתי שעל אף שאני משוחח בעברית עם דובר עברית אחר, יכול להיות מצב בו אני לא אבין מה הוא אומר לי והוא לא יבין מה אני אומר לו. דוגמאות: אני מעוניין לשמוע מה השורה התחתונה, הוא מעמיס עלי פרטי פרטים לא חשובים (בעיני!) ואני מתעצבן. אני אומר לו מה אני צריך (בשורה התחתונה) והוא נשאר מבולבל כי יש כל כך הרבה אפשרויות ולא פירטתי. אני מגדיר מסגרת וכיוון והוא קופץ עם רעיון לדבר אחר לגמרי וכבר לא נמצא איתי. אני נותן לו משוב כדי שידע איפה טעה והוא נפגע ומתנתק. בסדנא כל משתתף לומד על עצמו, לומד לזהות את הסגנון של האחר וחשוב מכל, לומד כיצד לתקשר עם סגנונות אחרים משלו באופן אפקטיבי. מטבע הדברים, נדרש הרבה תרגול אחרי הסדנא. אחת הטעויות היא לבוא לבן הזוג ולאמר לו "עכשיו אני יודע למה את/ה לא מצליח להסביר את עצמך" או משהו בדומה, שישר מתפרש כהתקפה. אני אישית ממליץ את הסדנא הזו לעבור בזוג. הסדנא קלילה וכיפית (להבדיל מסדנאות שיורדות עמוק יותר שיש לאותה קבוצה מפתח תקוה ומתאימות למי שמתלבט מה הוא רוצה מעצמו). הסדנא מתאימה לכולם. אני לא נוטה להציע "פתרונות בית ספר" ונמנעתי מכך בפורום. מכיוון שה"מיואשת" נשואה זמן כל כך קצר והעלתה בעיקר בעיות תקשורת חרגתי ממנהגי. זהו. יצא ארוך יותר משהתכוונתי.

למעלה