הי ד"ר

הי ד"ר

ערב טוב! גילי הבוקסרית שלי בת שנה וארבעה חודשים בקירוב. מגיל 3 חודשים בו אימצתי אותה היא אוכלת רק מזונות סופר פרימיום. בחודשים הראשונים לחייה היא אכלה מזון גורים לגזע גדול מחברה אחת. ניסיתי לעבור איתה למזון אחר, ששמעתי שעולה על המזון הראשון באיכותו, והיא שילשלה אותו כמו מים. את השק סיימנו בעזרת ID (מעורבב), בלי שילשולים. מאז, כל מזון אותו אנחנו עוברים, היא משלשלת. הצואה לא מימית, אבל היא רכה (סליחה על התיאורים)- אם היא נותנת צואה פעמיים במשך הטיול- הפעם הראשונה עוד איכשהו בסדר, השניה בוצית. עברנו עוד בגיל 7 חודשים+- למזון בוגר (בהמלצת הפורום הזה, אגב), כי הוד מעלתה סובלת גם מבעיות אגן וברכיים. את המזון בוגרים היא שלשלה, מזון על בסיס כבש- שילשלה, ועוד ועוד מיני מזונות- כולם ברמה גבוהה ומותאמים לה, את כולם היא שילשלה. יש לציין שלא קפצתי מסוג מזון כזה לאחר במהירות, והמעבר בין המזונות היה מבוקר והדרגתי. מצאתי מזון באיכות מעט נמוכה מהרגיל אותו היא לא משלשלת. אחרי כמה חודשים של אותו המזון- היא התחילה לשלשל גם אותו. עכשיו עברנו ל"סנסטיב". אנחנו בסוף השק (חודש+-) וגם אותו היא משלשלת עוד מתחילתו, בלי שינוי ובלי הבדל בצואה למין היום הראשון שהיא אכלה אותו ועד היום. הכלבה פעילה, שמחה, מבנה גופה רזה. היא לא אוכלת שטויות, אפילו את השימורים הפסקנו כשהבעיה התחילה. כששאלתי את הוט' אם הגיע הזמן לעשות בדיקת צואה, היא אמרה שכדאי לקחת טווח זמן ארוך יותר של הסנסטיב, ולראות אם יש תוצאות. הייתי רוצה לשמוע גם את דעתך.

כמה שאלות

1. מה צבע השלשול ? 2. האם התיאבון תקין ? נמוך מהרגיל ? מוגבר ? 3. מה מבנה הגוף של הכלבה ? שמנה ? רגיל ? רזה ? 4. האם עשו בדיקות דם ? אם התשובה על כל השאלות היא שהכל תקין, אפשר לנסות לחזור ל i/d, שייצב אותה בעבר, ואז לתת אותו לפרק זמן ארוך כדי לתת למערכת להתייצב. כמובן שאפשר ורצוי להתקדם בתהליך האבחוני: בדיקות דם, ביוכימיה, שתן ובדיקות צואה. אח"כ יתכן שידרשו בדיקות ספיציפיות יותר ו/או אולטראסאונד.

תודה ותשובות

הצואה בצבע תקין. גם התיאבון תקין- היא אוכלת יפה, בערך חצי קילו ביום. היא שוקלת 29 ק"ג, ומבנה הגוף שלה מתייצב= סיימה לגבוהה לפני כמה חודשים ועכשיו היא מתרחבת, פלג הגוף הקדמי שרירי, החלק האחורי עדיין די גרום. לא עשינו בדיקות דם מאז הייתה גורה.

יפה

אם ה i/d מייצב אותה, לנסות לייצב בעזרתו את המערכת לפרק זמן ארוך. דברים נוספים שכדאי לשקול: בדיקות דם, צואה, אולטראסאונד ומזון היפואלרגני. לאו דוקא בסדר זה.

אגב

המזון שממנו שילשלה רק אחרי פרק זמן ארוך יחסית היה על בסיס חזיר ולא עוף או כבש. עם איזו בדיקה נראה לך שיהיה חכם להתחיל? ומה עשויות לגלות לי בדיקות הדם?

רחוק מלהיות פשוט

בדיקות הדם נותנות לנו כמה רמזים כאן: 1. תהליך זיהומי - נראה עליה בתאים מסויימים (נויטרופילים). לא נראה לי סביר כאן, אבל כדאי לשלול. 2. תהליך אלרגי עשוי להראות עליה באאוזינופילים. אלו יעלו גם במקרה של טפילים. עם זאת בשני המקרים הם לא תמיד עולים. 3. רמת החלבון בדם - נותנת רמז מרכזי וחשוב על אבדן חלבון בשלשול. 4. אנזימי כבד ירמזו על תפקודו. גם הוא משחק כאן תפקיד. קשה לי להגיד ממה להתחיל. יתכן שבדיקה יחידה תתן פתרון, ויתכן שאף אחת לא. לפחות חלק מהדברים הייתי עושה לפני בדיקות מורכבות יותר. יש לי מקרה שלאחר הכל לא ידענו מה הסיפור, ולפני ביופסיה החלטנו לנסות מזון היפואלרגני שצמצם מאוד את הבעיה. מצד שני, סנסיטיביטי קרוב לזה בפעילות שלו.

שוב תודה על הסבלנות

ננסה את כל מה שהצעת. יש חברה מסוימת שידוע לי שהם נמנעים מלהכניס קמחים של תירס וחיטה אל תוך המזון (סופר פרימיום) שהם מייצרים, והמון כלבים מגיבים אליו בשילשולים, למרות שבגלל שאין בו "זבל" הוא בעצם עדיף יותר תזונתית לכלב. בהתחשב בנ"ל- יתכן שמזון ברמה נמוכה ממה שגילי מקבלת, מזון עשיר בקמחים- ישפיע לה טוב יותר על הבטן? אני יודעת שזו שאלה מאוד מאוד פתוחה. אבל ברמה העקרונית שלה, ובהתחשב בכך שדווקא מזון פשוט הקל על השלשולים שלה- ובכך שכל מה שניסיתי עד היום היה מזון ברמה גבוהה....

למעלה