הי... גורטקס כן או לא?

master og

New member
תלוי לאן ....

ותלוי בעונה וכמה אתה מתכוון לטרק במקומות רטובים(שלג הליכה ארוכה בעשב רטוב וכו') בעיקרון אם אתה לא מתכנן אחד מאלה אז אין לך צורך בגורטקס ....

ואם

אם אני מתכנן 8 חודשים בדרום/מרכז אמריקה? טס בינואר... אין לי מושג כמה מים יהיו בטרקים. השאלה אם לבנות על זה או לא?

pako27

New member
הרוב בוחר גורטקס , זה טוב ?אולי

כמו שכבר צוין גורטקס הינה ממברנה שמחוברת לגפה ומונעת כניסה של מים לתוך הנעל מנגד מתקיים תהליך של אידוי (עקב הפרש טמפרטורה בן החום בתוך הנעל לאקלים בחוץ)וכך הזיעה יוצאת והרגל נושמת.... לכן נעל עם GORTEX מומלצת באקלים לח ,בוצי או רטוב כולל עשביה (יערות גשם לדוגמא )(כך בחשבון שבנחלים עמוקים זה מתבטל )יש הטוענים שבאקלים חם נעל גורטקס "חמה"....באקלים לוהט למי לא חם ?גם בלי חולצה חם, רוב הנעלים הסנטטיות "חמות"זה נילון(קורדורה) אז יש הטוענים שדווקא על אף שחם הרגל נושמת יותר טוב כי ממברנת הGORTEX מדיפה את הזיעה שלב אחד מכף הרגל (אבל על זה כמובן יש ויכוחים), נעלי עם עור גם תבודד גם תנדף וגם תהיה עמידה יותר (עם או בלי GORTEX) אבל זה כבר רמה אחרת מנתון כדרך אגב........... כמו כן כיום יש דגם משופר של GORTEX המכונה GORTEX XCR והוא עמיד לרמה גבוהה יותר של מים ומדיף זיעה "נושם"יותר !!!! דרך צלחה ותבלה באמריקה הלטינית !

jeshu

New member
אני מאמין שתסתדר בלי בדרום אמריקה אבל במרכז אמריקה באזורים החמים זה יכול להיות קצת הרבה. אני הייתי קונה בלי ומביא גרביים עבות למתי שקר באמת.

קודם כל...

תודה לשניכם על התגובות דבר שני, שמעתם אולי על דגם כרביטי של רייכל'? אני שואל כי זו בעצם ההתלבטות שלי: גרביטי זה בלי גורטקס אבל הרוב ממליצים לי על גורטקס. מה אומרים?

sela v

New member
בטוח שלכל חברה

יש דגמי גורטקס. השאלה אם זה מיובא לארץ, ואולי רק החנות שהלכתה אליה לא מחזיקה את זה במלאי. שווה להרים טלפון ליבואן. לגבי חצית מקורות מים. יש משהו שנקרה חותלות Gaiters, וזה מגן מכניסת מים עד לגובה הברך. אם הולכים בתוך בריכה או חוצים נהרות אז תלוי עד איזה גובה המים. למשל אני הלכתי טרק אחד עם מגפים, ונרטבתי בחצית נהר אחד. יש מגפים שהם כמו מכנסים ומשמשים לדיג, אבל זה לא ממש לטרק.

pako27

New member
אם את מודאגת אז....../images/Emo140.gif

את יכולה להירגע ...ריכל גרביטי אומנם ללא GORE TEX אבל זו נעל עור נבוק מלא .... אחת התכונות של עור זה להיות אטום ,מבודד ומדיף זיעה (כבר צינתי קודם זה הכי אכותי שיש ) לכן תהיה רגועה בבחירה,זו נעל אכותית מאוד רק זיכרי שהיא מאוד מאסיבית ! וכמו שחברי לפורום צינו זה עדיף עם גרב טובה (אקלים חם = coolmax אקלים קר = או צמר אמיתי marino wool או גרב thermo ligth )זה מומלץ אבל שוב לא חייב כמו תמיד ! **** דעי שאת די נועזת בלי שובניזם אבל זו נעל שנשים לא כול כך אוהבות,בגלל המסיביות !

pako27

New member
לדעתי לא לקחת

דפדפי בפורום יש גם על נושא זה מספר מילים

למעלה