הי בנות

הי בנות

מקוה שלא הפרעתי לשירשור... אז ככה, אני בת 35 וגרה בחול, ואני מנסה להכנס להריון כבר שנה , ללא הצלחה. ולפני חמישה חודשים, בבדיקת אולטרסאונד - בדיקה שגרתית נמצאת ציסטה בשחלה בגודל 4-5 סמ והרופא אומר לי: אני חושב שיש לך אנדומטריוזיס. שמעתי את המילה כמה פעמים אבל אף פעם לא בקשר אלי ולכן גם לא התעניינתי מה זה בדיוק. אבל מאותו יום, כמובן שמיד מצאתי את הפורום הזה, ומאז לא מפספסת אף הודעה...אז קודם כל תודה לכל הבנות כאן, כי בזכותכן אני לומדת המון ומבינה שכנראה באמת יש לי את זה וגם נעזרת מנסיונכן בקבלת החלטות חשובות כמו למשל לא לקחת איקקלומין ולהתקשר לפרופ' זיידמן. כי נראה לי שהצעד הבא זה IVF וכאן בארה"ב זה בלתי אפשרי מבחינה כספית. מס' שאלות: לגבי כאבים, תמיד היו לי כאבים בבטן ביום הראשון של המחזור וגם קצת ברגליים ותמיד אופטלגין עזר לי, אבל לפני כ- 12 שנה, אני זוכרת שפתאום ביום הראשון של המחזור בזמן היציאות (סליחה על התיאור) נורא נורא כאב לי המאמץ עד שזה יצא ואז הפסיק לכאוב (שוב סליחה על התיאור) ולמחרת הכל כרגיל, ומאז כל מחזור אותו סיפור , אף פעם לא פניתי לרופא בענין כי אחרי היום הראשון של המחזור זה נעלם וחשבתי לתומי שאולי ככה זה וזהו. ואז בתקופה שלקחתי גלולות הכאב הזה נעלם וחזר רק כשהפסקתי. רק עכשיו מאז שגיליתי את הפורום קישרתי והבנתי שזה כנראה זה, השאלה שלי האם יכול להיות שיש לי מוקד ברקטום - אני חייבת לציין שאין לי דימומים? והאם למישהי כאן זה מוכר כאנדומטריוזיס? מלבד זה , חודש אחרי שגילו לי את הציסטה היו לי כאבים משתקים באזור השחלה, הגעתי לבית חולים וקיבלתי זריקה ומאז , ממחזור למחזור הכאב פוחת, אבל במשך שלושה ימים מתחילת המחזור יש לי כאבים דווקא בבטן העליונה - ואם אני אוכלת יותר מדי אז יש לי כאבים בקיבה וצרבות- ומה שעוזר לי זה כדורי גסטרו....יכול להיות שיש לי מוקד במעיים? אני חייבת לציין, שמאז שגליתי שאני "נשאית" של אנדו , קצת הזדעזע עולמי, המחלה המוזרה הזאת לא היתה "מזיזה" לי אם היא לא היתה מפריעה לי להכנס להריון ואין ספק שזה בגלל זה. אני רוצה לעשות ניתוח ולדעת מה קורה שם בדיוק, אם לא הייתי חוששת שדווקא ניתוח יכול להקטין את סיכויי - מה אם יסירו לי את כל השחלה? אבל האם בכלל ניתן לעשות IVF למרות שיש ציסטה ומוקדים, או שחייב קודם כל להסיר אותם? האם עוצמת הכאבים במחזור מעידה על דרגת האנדו או שאין קשר? אם מישהי הגיעה עד הלום, אשמח לשמוע תשובות /תגובות
 

ariel228

New member
היי

קראתי מה שכתבת ואולי אני אוכל לענות לך על חלק מהשאלות מניסיוני הדל... אז ככה, עם כל מחזור שהגיע סבלתי מכאבים איומים בקיבה כולל צרבות והקאות (עשיתי גסטרוסקופיה ולא מצאו כלום) וכל רופא ששאלתי אמר שאין קשר בין כאבים בקיבה למחזור. כשסוף סוף אבחנו את האנדו' ולאחר בדיקות וכו' הוחלט לשלוח אותי לניתוח לפרוסקופיה ואכן בניתוח מצאו שהיו מוקדים של אנדו' גם סביב המעי הגס... לגבי הציסטה - גם לי הייתה ציסטה בגודל של 6 ס"מ על השחלה הימנית ואחד הפחדים שלי לפני הניתוח היה שכשינסו להוציא אותה יפגעו בשחלה - דיברתי עם המנתח והגענו להסכמה שהוא לא יעשה שום דבר שיכול לסכן את השחלה, הציסטה הוצאה... לגבי ה- IVF לי הומלץ (ע"י 2 רופאים) לעשות את הניתוח לפני התחלת הטיפולים, לטענתם זה יעלה את הסיכוי להרות, הם אמרו שאין טעם שאני אתחיל בטיפולים ושאחרי שהפריה אחת או שתיים שלא יצליחו ישלחו אותי לניתוח... השבוע התחלתי טיפול IVF ראשון אני מזריקה בכל יום זריקת דקא ובהמשך אני אזריק גם גונאל ונקווה לטוב... מקווה שעזרתי קצת ואולי הצלחתי לענות על חלק מהשאלות... שיהיה בהצלחה ויום נעים!
 
../images/Emo140.gifהי אריאל

תודה על התגובה המהירה אני גם מאמינה שיש קשר ואני כמעט בטוחה שיש לי מוקדים שם , כי גם לי עשו פעם בדיקת גסטו' ולא מצאו כלום, פשוט אמרו לי "יש לך קיבה עצבנית". לגבי IVF, פניתי לפרופ' זיידמן, שהמליץ ללכת על IVF ישירות, בלי ניתוח. אני אמורה להזריק דקאפפטיל פעם אחת שבוע לפני המחזור ושבוע אחרי להתחיל בטיפול בהצלחה בטיפול הראשון ושיהיה גם האחרון!
 

ariel228

New member
בוקר טוב ריו../images/Emo13.gif

לכל רופא יש את הגישה שלו שבה הוא מאמין ועפ"י הוא הולך ואנחנו רק יכולות לקוות שהטיפול (לא משנה באיזו גישה) יצליח!!! שיהיה בהצלחה גם לך ומקווה שזה יהיה הטיפול האחרון! נתעדכן ונשתמע....
 

זואילי

New member
לגבי הכאבים

הי ריו, אוכל לענות לך רק לגבי הנושאים המוכרים לי. עוצמת הכאבים לא בהכרח מעידה על דרגת האנדו'. ממה שד"ר סוריאנו הסביר לי - את הדרגה ניתן לקבוע רק כשעושים לפרוסקופיה ורואים מה העניינים בפנוכו. כאבים - יש לכולנו. ולכל אחת עוצמת הכאב אחרת, סף הכאב שונה ולכל אחת יש את הכאבים שלה. במקרה שלי אני סובלת מכל כאב אפשרי חוץ מאשר ברגליים, ולא חסרות בנות עם כאבים ברגליים. ויש כאלה שאופטלגין עוזר להן ויש אחרות עם משככי כאבים אחרים. זה ממש לא משנה לדעתי עוצמת הכאב או מה לוקחים כדי להעביר את הכאב. מה שחשוב זו האבחנה ואיך מתמודדים עם המחלה ביום יום עם הכאבים והתופעות. כמוך, גם אני סובלת מכאב כשיש יציאה בזמן מחזור. לפעמים בלי שום דימום ולפעמים עם דימום מזערי. כשאובחנתי וסיפרתי על כל הסימפטומים, נשלחתי לבדיקות שונות כולל בדיקות של גסטרו ואכן גילו אצלי מעורבות של מעי. את צריכה ביחד עם הרופא שמאבחן אותך לעשות בדיקות שהוא ימצא לנכון לשלוח אותך אליהן ואז תדעי יותר. אם יש לך מוקד ברקטום ובמעי או לא - רק בבדיקות שמחפשות את זה שם תוכלי לדעת. לגבי שאר שאלותייך - אני בטוחה שתקבלי עוד תשובות.
 
קצת תשובות

טוב נתחיל בזה שאת המילה "נשאית" אני לא אוהבת.......... אנדואית יותר נחמד.... ולתשובות. יכול מאוד להיות שיש מוקד באזור הרקטום או הדבקויות ויכול מאוד להיות שיש גם באזור המעי - עם האנדו' הכל יכול להיות..... ניתוח - במידה והחלטת לעבור ניתוח בארץ - כמו שהספקתי להכיר את המערכת כאן (תה"ש) הם לא ממהרים לכרות אלא אם ממש אין ברירה - השחלה שלי היתה "קבורה" תחת הדבקויות ומוקדים וסוריאנו הצליח לשחרר אותה והיא עדיין אצלי.... לעומת חו"ל שם נותחתי בעקבות ציסטה שדיממה על השחלה השנייה ושם בגלל שלא הצליחו להפסיק את הדימום הם כרתו את השחלה והחצוצרה. יש נשים שעושות IVF למרות שיש להן ציסטות ומוקדים הכל תלוי בדרגת האנדו אותה קובעים לאחר ניתוח. אין קשר בין עוצמת הכאב לדרגת האנדו...... כשתגיע לכאן לטיפול ממליצה לפנות לייעוץ במרפאת אנדו - תה"ש ולאחד מרופאי הפיריון המומלצים שלנו - פרופ' משיח, פרופ' זיידמן, פרופ' שולמן אנחנו כאן
 
אנדואית אכן נשמע יותר טוב

רב תודות על התגובות המהירות בהמלצתכן כבר פניתי לפרופ' זיידמן שהוא דרך אגב, איש מקסים ביותר , הוא בדק אותי והחליט ישר על IVF, הוא אמר שהוא לא ממליץ על לפרוסקופיה כי הרבה פעמים אחרי ניתוח כזה השחלה לא מגיבה טוב בזמן טיפול.אלא אם כן המצב מחייב ניתוח בקיצור זו כנראה שאלת מליון דולר, מה עדיף לפרסקופיה ואז IVF או ישירות ל-IVF. אני בהחלט אפנה לייעוץ במרפאת אנדו. אני שייכת לכללית, האם אני צריכה הפניה מרופא משפחה או שאני ישר מתקשרת לתה"ש? שיהיה לכן יום נפלא!
 

מיכל235

New member
תשובה

למיטב ידיעת את צריכה הפניה (אפילו מרופא משפחה) וטופס 17. או לחילופין תצטרכי לשלם את העלות של הטופס 17, אם אני לא טועה מדובר על 170 ש"ח.
 
היי ריו

גם אני בכללית וכשפניתי לתל-השומר הם ביקשו ממני לפקסס להם את ההפניה שאותה קיבלתי מרופא הפוריות שלי ב``מאיר`` ואחרי שפיקססתי נקבע לי תור. לגבי ט.17 את חייבת לבוא עם הפניה ולא משנה ממי כי הם עושים בעיות עד שהם נותנים אותו. לגבי מה ששאלת: יש בהחלט מצב של אנדו` ברקטום ובמעיים ושווה לבדוק את העניין, חוזק הכאבים לא מעיד על רמת האנדו` את זה רואים רק בלפרסקופיה ובקשר לניתוח אני חושבת שכדאי קודם לעשות טיפול ולראות איך תגיבי ומה יהיו התוצאות שלו ונקווה שהן תהיינה טובות. לסיום אני מברכת אותך בברוכה הבאה לביתנו החם ובהצלחה.
 
אז את בארץ....

זיידמן אכן נחשב לאדם מדהים והבנה באנדו בהחלט יש לו..... לגבי מה בא לפני מה הכל תלוי בחומרת האנדו' - בIVF מקבלים הורמונים אשר מלבים את האנדו' מצד אחד אבל אם משיגים הריון זה בהחלט עוזר..... מה דעתו בעניין חומרת האנדו והאם הוא חושד באזור המעיים והרקטום? לגבי טופס 17 - למרפאת אנדו - דרך הקופה או תשלום כמו שענו לך (לא זוכרת סכומים מדוייקים) אנחנו כאן
 
../images/Emo140.gifהי זק

קודם כל תודה על היחס, הייתי בארץ בפסח ובאותה הזדמנות באתי אליו לייעוץ. הוא עשה לי אולטרה סאונד והמשיחה איתי התרשם ששיש לי אנדו קל. האמת שבד"כ לא סבלתי מכאבים חמורים , אופטלגין או נקסין תמיד עזרו לי ולמחרת זה נגמר. אבל זכורים לי התקפים, בגיל 25 פעם אחת ממש התקפלתי יום שלם - פחדתי שזה אפנדציט ועד שהגענו לבית חולים זה עבר. ואז כשהפסקתי גלולות בגיל 29 בערך - שוב התקפים נוספים ואז הכאבים אכן נמשכו כמה ימים. ועכשיו שוב וכאמור ציסטה בגודל 5 סמ'. וזה בדיוק מה שמפחיד אותי שה- IVF לא יצליח ובגלל ההורמונים האנדו "יחגוג" ואני כבר מתארת לי את הכאבים שיבואו עם המחזור. ומה אז?? דילמה!
שיהיה לך סוף שבוע נפלא
 
בוקר טוב

דילמה .... תראי הזרקת הדקא בהחלט מדכא את האנדו' כך שהתחלה טובה
אח"כ אני סומכת שזיידמן יודע מה הוא עושה. בכל אופן תלכי לייעוץ במרפאת האנדו' (רק להבין) לדעתי אם את הולכת להזריק דקא לפני המחזור אז סביר שלא יהיו כאבים חזקים אבל.......באנדו' כמו שאני מכירה את האנדו אין סביר .......... תתחילי לחשוב שה- ivf בהחלט יצליח הרי זו המטרה אז תתמקדי בהצלחה אני
 
הי לגבי הIVF

אני עברתי 3 פעמים IVF עם ציסטה שמתקרבת ל- 4.5 ס"מ וזה לא הפריע בכלל , לגבי ניתוח בדרך כלל לא מסירים את השחלה אלא עושים קילוף של הציסטה מרקמת השחלה ומשמרים את ריקמת השחלה שאפשר להציל ואכן אני כבר הייתי אחרי ניתוח דווקה שחלה זו שנותחה וגדלה בה שוב הציסטה היתה יותר פרוקטיבית בייצור בייציות..
 
למעלה