הי בנות

Iris1967

New member
הי בנות - תגובה

ממליצה בחום! אין אושר עילאי מזה על אף הקשיים שצצים בדרך - הרי שהם מתמגמדים מול חיוך אחד קטן של ילדך (0:

ielly

New member
אין חרטות

"כדאי להיות אימא"? זו שאלה רטורית זה הדבר הכי ניפלא שיש ובסה"כ זה הייעוד שלנו (הנשים) בחיים... אני בת 30 פלוס ולפני שנתיים לקחתי את ההחלטה להביא ילד לעולם ולגדלו לבדי, אני לא מצטערת לרגע על ההחלטה וההיפך אני בנאדם מאושר ושלם מאז אותו הרגע שהמילדת הניחה אותו עלי הוא הסתכל עליי בעניים הגדולות שלו ושבה את עולמי לעד, שווה שווה שווה....אומנם לא ויתרתי על הזוגיות לגמרי אבל אני רוצה להנות מהיותי אם ולהיות מסוגלת להדביק את הקצב של בני שכבר עכשיו מתיש אותי ומשאיר אותי לעיתים חסרת נשימה עם הלשון בחוץ ועדיין מכל הלב אין לי חרטות וזה שווה כל חלקיק שניה. מקווה שעזרתי להחליט או לפחות להטות את המאזניים לכיון החיובי.

s h o o s h a

New member
שאלה: את רוצה ילד או ש...

את רוצה לרָצות מישהו? כי בגילך, לדעתי, עליך כבר לדעת בעצמך, ללא כל התייעצות עם זרים, או אם קרובים, לענין הבאת ילד לעולם. ילד הוא ה'נכס היקר ביותר שיש לנו עלי אדמות'. האם את מוכנה וערוכה לקראתו? כי אם לא, גם אם (וסביר להניח שכן) תקבלי תשובות בסגנון של: בטח, בוודאי, למה את עוד מחכה וכיו"ב, הרי שתשובות אלו הן חסרות כל שחר, יסוד ובסיס. את התשובה לשאלה רק את יכולה לתת לעצמך. את האדון לגופך, לחייך ולעצמאותך. עזבי את החושבים לגמרי לבד. כך תגיעי למסקנה הטובה ביותר עבורך.

א ש לי

New member
להיות אמא../images/Emo95.gif

זאת לא שאלה
זה לרצות מהבטן
ואם בגילך את עדיין שואלת... ספק אם את מוכנה להיות אמא נכון לעכשיו.

Iris1967

New member
להיות אמא

אשלי הרשי לי לחלוק עליך. לפעמים קיים בנו פחד להתבגר ולקחת אחריות על חיים של יצור אנושי שכל כולו תלוי בנו. לפעמים קשה לנו לקחת אחריות על חיינו שלנו. אני דחיתי את הבאת הילדים עד גיל 36 מסיבות רבות - אחת מהן הפחד שחיי ישתנו ללא הכר ולא אוכל עוד להיות ציפור דרור - לבוא וללכת כאוות נפשי. כשהחלטתי סוף כל סוף להביא ילד לעולם - החששות עדיין היו שם - והיום, לאחר שבתי נולדה - אני אומרת לעצמי - חבל על שלא הבאתי אותה קודם לכן - החששות שהיו בעבר נעלמו. אמנם ישנם חששות אחרים הקשורים לעובדה שהאב איננו בתמונה - אבל אין בי רגע אחד של חרטה - לכן, לפעמים צריך פשוט "לקפוץ למים" ולא לחשוש יותר מדיי - פשוט ללכת על זה - אני בטוחה שברגע שילדך/ילדתך יגיח/תגיח אל העולם - תהיי הכי מוכנה שרק אפשר. בהצלחה

אז איך בדיוק

לבקש תרומת זרע, אני לא עובדת מפחיד אותי העניין שהילד יגדל ללא כסף, והכי מפחיד שאני מרגישה עדיין אולי ילדה, אולם יש לי התחייבות לבגרות בכל נימי נשמתי, אבל אולי כרגע אני לא מוכנה, ואולי זה לא צריך להיות כך מוכנה או לא, אולי לעשות, אני די מבולבלת, אני פוחדת להגיע לגיל שבו לא אוכל ואז אהיה לבד לכל החיים, מה עושים עם זה, וזה לא נובע מאנוכיות אלא מזה שראיתי אנשים מאושרים עם ילדים ואני מאושרת עם אחיינים שלי מאוד מאוד, רק שאני קצת מרחפת אולי...?

dudumagic

New member
את האמת

אני לא מבין אותך מצטער. יש לך יכולת להביא ילדים לעולם ואת לא מממשת את זה אז זה הפסד כולו שלך , לא חושבים על כסף כאל דבר שמונע ממך את האושר. תחשבי על האושר שלך , ברור שצריך לחשוב על יכולת כלכלית אבל ברגע שהיכולת הכלכלית גוברת על רצון לילד אז הסתבכת בבעיה רצינית . השאלה מה היא העדיפות שלך , ואם את מרגישה ילדה בגיל 39 אז תמשיכי להיות ילדה ללא ילדים עד גיל 120 . לאהוב ילדים של אחרים זה לא בעיה לאהוב ילד שלך קל וחומר . תגידי חשבת בכלל פעם על השאלה הזאת ? האם זו לא שאלה רטורית ? האם את צריכה שכנועים בכלל להביא ילדים ? אני ממש מצטער אני לא כותב יותר הודעות בנושא הזה כי זו שאלה שטותית ביותר .

s h o o s h a

New member
להיות הורה

יהיו שירימו גבה, יהיו שיגידו 'מה היא מקשקשת' אבל, לא כל אדם ניחן ביכולת הרגשית להיות הורה. לא כל אשה 'נועדה' להיות אמא. ואין כל חובה, משום סוג שהוא, להביא ילד לעולם. אם את מרגישה כי אינך מוכנה להכנסת אדם נוסף לחייך, (ובאמת לא משנה מה הסיבות), הרי שעדיף שלא תעשי את הצעד. ילד זקוק לחום ואהבה. אלו הם המרכיבים הבסיסיים להתפתחותו התקינה. לפני מיטה ולפני מזון ולפני הכל. אהבה. את רואה זרים מאושרים בחברת ילדיהם, את רואה את בני משפחתך אוהבים את ילדיהם ובכל זאת, את מתחבטת בשאלה. לא מקבלת את האמירה כי עם הילד באה האהבה (על משקל- עם האוכל בא התיאבון). כאמור, ילד צריך לבוא מתוך רצון אמיתי והמון אהבה הזכרת אנוכיות- מותר לך. גם אם זו הסיבה שבגינה את מעדיפה לא להביא ילד לעולם. אלו הם חייך ואין לאיש את הזכות לשפוט אותם לקולא או לחומרה משום שאינך רוצה ילד. לא חושבת שתקבלי תשובה חד משמעית ובלתי משתמעת לשתי פנים בפורום זה או בכל פורום אחר. את היחידה שתוכל להחליט עבור עצמה בענין. בהצלחה

dudumagic

New member
אוקיי צודקת אבל

ברגע שיהיה לה את הרצון לילד בגיל יותר מאוחר אז .. כמו שאמרתי .. זה יהיה מאוחר מדיי

s h o o s h a

New member
הריון בגיל מתקדם

כתבה ומתוכה, מספר פיסקאות "סיכוי גדול לגרימת נזק" הריון גורם לעומס על כל מערכות הגוף, יש עלייה ב-50 אחוזים בנפח הדם, עלייה בעבודת הלב, הכליות ואברים אחרים. גם בדיקות גופניות לפני הריון לא תמיד יכולות לחזות כיצד תתמודד אישה בגיל זה עם הריון, ואנו רואים שעם העלייה בגיל האישה ההרה, יש עלייה בסיבוכים. בנוסף, צריך לשקול את ההשלכות הפסיכולוגיות של הורות בגיל זה ושל ילדות להורים בגיל מבוגר. בשבועת הרופאים נכתב 'פרימו נו נוצ'רה', שפירושו – קודם כל אל תזיק.
ד"ר בר ציין שבנוסף לבדיקות הפיזיות יש לבחון בכובד ראש את ההיבט הפסיכולוגי של כניסה להריון בגיל מבוגר ואת יכולת המשפחה לגדל את הילד בעתיד. כך למשל, הריון של אישה חד הורית בגיל מבוגר אינו מומלץ.

Iris1967

New member
הריון בגיל מתקדם

39 זה לא גיל מבוגר עם כל הכבוד - גם להבאת ילד ראשון!

s h o o s h a

New member
גיל מתקדם

39 אכן אינו גיל מתקדם. אולם, בהתייחס להודעתה של פותחת השרשור, הרי שבגיל זה היא עדין מתחבטת. השעון הביולוגי אינו עוצר את מהלכיו בשל התחבטויותיה. וגיל ~45 כבר נחשב לגיל מתקדם (לא כל שכן מעבר לגיל זה). ולכך כיוונתי. יום טוב לכולנו

א ש לי

New member
אני עדיין ילדה../images/Emo70.gif אז מה../images/Emo35.gif

מאושרת עם אחיינים? קמת בלילה להאכיל אותם? הם פלטו את כל האוכל שלהם עלייך? החלפת להם את הצרכיים? הם לא נתנו לך לישון בלילות קרים מבכי? כאבי בטן שיניים ועוד? מה הקשר אחיינים??

dudumagic

New member
אשלי את גדולה !!

כל מה שרשמת יכול להיות על הילד שהיא תביא לעולם . למה לטפל בילדים אחרים כתחליף לילד שלך ? האם זה מספק אותך אז עזבי את עניין הילד .. למה בכלל את שואלת ?

א ש לי

New member
היא לא כתבה שהיא מטפלת, מגדלת

את אחייניה. והמרחק גדול מלטפל בילדים של אחרים לבין הילדים שלנו.

למעלה